Wat is Midalgan Extra Warm

Inleiding

Na een uurtje hardlopen of zware inspanning, kan het wel eens voorkomen dat je last krijgt van je spieren. Ook kan het voorkomen dat een spier, in bijvoorbeeld je nek, stijf wordt. Daar wil je dan graag iets aan doen. Een van de middelen die zou kunnen helpen in deze situatie, is Midalgan Extra Warm. Dit is een variant op Midalgan Warm. Maar wat is Midalgan Extra Warm dan en wat doet het? Wat is het verschil met Midalgan Warm? Waar moet je op letten wanneer je Midalgan op de huid aanbrengt, hoe gebruik je het? Wat zijn de bijwerkingen?

Wat is Midalgan Extra Warm

Midalgan Extra Warm is een crème die je op je huid kan smeren. De crème is wit van kleur. Vaak wordt Midalgan Extra Warm gebruikt bij vermoeide of belaste spieren, vastzittende spieren of stijve en koude spieren. De crème verlicht de pijn en maakt koude of stijve spieren weer soepeler, omdat de crème in contact met de huid, de huid rood en warm maakt. Omdat Midalgan warm wordt op de huid, wordt het ook wel een warmtesmeermiddel genoemd.

Zoals hierboven vermeld, wordt Midalgan het meest gebruikt bij spierpijn. Het is efficiënt, omdat het bij spierpijn belangrijk is de spieren warm en soepel te houden. Door Midalgan (Extra) Warm aan te brengen, zorg je ervoor dat dit gebeurt. Het aanbrengen van de crème heeft als voordeel dat je de spieren niet zelf de hele tijd hoeft te masseren. De werking van Midalgan zorgt ervoor dat de bloedvaatjes in de huid geprikkeld worden, waardoor ze verwijden. Dit heeft als gevolg dat de bloeddoorstroming beter is, waardoor het huidoppervlak rood en warm wordt. Door de huid ook extra te masseren wanneer je de crème inwrijft, kun je de bloeddoorstroming rondom de spier verbeteren, wat zorgt voor een optimaal resultaat.

Het verschil tussen Midalgan Warm en Extra Warm

Natuurlijk zit er een verschil tussen Midalgan Warm en de variant Extra Warm. Het verschil berust op het feit dat Midalgan Extra Warm dieper intrekt in de huid. Het gevoel van warmte is veel intenser. De huid wordt vaak ook roder. Daardoor heb je bij Midalgan Extra Warm in de regel nóg minder last van je spierpijn dan wanneer je jezelf insmeert met Midalgan Warm. Voor de rest zit er bijna tot geen verschil in de verschillende soorten. Ze hebben allebei hetzelfde effect, bestaan uit dezelfde ingrediënten en hebben dezelfde geur en kleur.

Hoe gebruik je Midalgan Extra Warm

Je brengt Midalgan Extra Warm aan, door de huid met de crème in te wrijven. Dit is het effectiefst wanneer je de huid masseert terwijl je hem inwrijft. Je kunt de huid masseren door bijvoorbeeld met ronddraaiende beweging in te wrijven, of door afwisselend zachter en harder te wrijven. De huid zal waarschijnlijk niet meteen rood en warm worden. Dat duurt enige tijd. Voor de juiste dosering van de crème is het verstandig de bijsluiter van het product te lezen.

Bij het insmeren moet je erop letten dat je niet te dicht bij de ogen of mond smeert. Dit kan zorgen voor irritatie. Ook is het verstandig om niet op een dunne huid te smeren, de warmte kan dan te intens zijn.

Was na het insmeren altijd goed je handen. Als je na het insmeren per ongeluk in je ogen wrijft, kan dit gaan branden en sterk irriteren

Mogelijke Bijwerkingen

Er zijn een aantal bijwerkingen die op kunnen treden wanneer je Midalgan Extra Warm gebruikt. Zo komt het vaak voor dat de huid een beetje branderig voelt. Dit is echter normaal bij het product, omdat het branderige gevoel wordt veroorzaakt door de warmtesmeercrème.

Bijwerkingen die minder vaak tot zelden voorkomen zijn brandwonden en overgevoeligheid. Brandwonden kunnen in de regel alleen ontstaan als de crème in aanraking komt met water. Het is dus niet verstandig om natte of vochtige kleding te dragen wanneer je de crème gebruikt. Ook is het beter om een tijdje te wachten nadat je gedoucht hebt of in bad bent geweest. De crème kan dan zo intrekken, dat het gevoel van warmte te intens wordt.

Overgevoeligheid kan voorkomen wanneer je allergisch bent voor een of meerdere bestandsdelen van Midalgan Extra Warm. Je merkt de overgevoeligheid aan een jeukende huid die gepaard gaat met huiduitslag. Bij overgevoeligheid wordt aangeraden om niet langer gebruik te maken van Midalgan Extra Warm.

Conclusie

Midalgan Extra Warm is een crème die de huid rood en warm maakt. Het zorgt ervoor dat spieren zich ontspannen en warm worden. Het middel is effectief tegen spierpijn. Het verschil tussen Midalgan Extra Warm en Midalgan Warm is de intensiteit van de crème. Midalgan Extra Warm zorgt voor een rodere en warmere huid. Je brengt Midalgan aan door de huid ermee in te wrijven. Voor een optimaal resultaat moet je de huid tijdens het inwrijven ook masseren. Pas hierbij op voor je ogen! Enkele bijwerkingen kunnen zijn: een branderig gevoel, overgevoeligheid en brandwonden. Raadpleeg altijd een arts als de spierpijn niet na een week minder wordt. 

Over de afbeelding: De Trademark regels worden niet geschonden of overtreden. Het logo van het product op de afbeelding wordt niet commercieel gebruikt en het is ook zeker niet de bedoeling om dit zo te laten overkomen.