Bachbloesem remedies bij onzekerheid

Bachbloesems als zelfhulpmiddel bij onzekerheid

algemene informatie over bachbloesem.


Groep 2: Bachremedies bij Onzekerheid

Onzekerheid is verbonden met het 5e chakra. De kleur van het 5e chakra is blauw. De hieronder genoemde bachbloesem remedies horen bij de tweede groep (Onzekerheid) van in totaal 7 groepen:

Haagbeuk (Hornbeam) wordt gebruikt wanneer er sprake is van:

ITEM-Geneigd zijn om 'uit te stellen' ITEM-Moe alleen al van het denken aan zaken die gedaan moeten worden


  • -Lichamelijke, maar ooral geestelijke uitputting

Kenmerkend is het gevoel van algehele uitputting. Niet het feit, dat ze veel hebben gedaan dat hen moe maakt, maar de gedachte aan alle taken die nog gedaan moeten worden. Deze mensen komen dan ook vaak tot niets en worden al gauw door anderen als ‘lui’ bestempeld.

Dravik (Wild Oat) wordt gebruikt wanneer er sprake is van:

ITEM-Onzekerheid over de te volgen weg ITEM-Ontevredenheid


  • -Teveel mogelijkheden waardoor het maken van een keus problematisch wordt

Kenmerkend is het gevoel een bijzondere opdracht in het leven te hebben. Ze zijn zeer idealistisch en ambitieus ingesteld. Over het algemeen zijn ze ook heel creatief. Het lastige is echter het feit, dat ze over zoveel kwaliteiten beschikken dat het moeilijk wordt de juiste keuze te maken. Als er dan al een keus wordt gemaakt, dan haken ze toch weer af omdat er weer wat nieuws op hun pad komt.

Hardbloem (Scleranthus) wordt gebruikt wanneer er sprake is van:

ITEM-Onzekerheid en besluiteloosheid ITEM-Onevenwichtig ITEM-Wisselende stemmingen


  • -Aarzeling

Kenmerkend is het gevoel van rusteloosheid, veroorzaakt door het niet kunnen beslissen tussen het één of het ander. Deze mensen zullen niet gauw het advies van anderen vragen, waardoor er kostbare tijd verloren gaat. Als er dan uiteindelijk een beslissing is genomen, dan blijft het gevoel aanwezig of de andere keus toch achteraf gezien niet beter zou zijn geweest.

Loodkruid (Cerato) wordt gebruikt wanneer er sprake is van:

ITEM-Twijfel aan eigen kunnen ITEM-Zichzelf wantrouwen ITEM-Vragen vaak advies aan anderen


  • -Gebrek vertrouwen op eigen intuïtie

Kenmerkend is het gebrek aan zelfvertrouwen om te gaan doen wat ze zichzelf hebben voorgenomen. Het besluit is genomen, maar om de één of andere reden blijven ze toch twijfelen of de juiste beslissing is genomen. Dit is dan ook de reden dat ze vrij vaak om advies bij anderen te rade gaan.

Gentiaan (Gentian) wordt gebruikt wanneer er sprake is van:

ITEM-Twijfel, neerslachtigheid, ontmoediging


  • -Depressie van bekende oorsprong

Kenmerkend is het snel opgeven door twijfel en neerslachtigheid. Ze doen bijvoorbeeld een poging om te stoppen met roken, maar bij de geringste tegenslag geven ze de stoppoging op. Het zijn de piekeraars die uiteindelijk telkens weer tot de conclusie komt, dat het toch niet zal lukken. De neerslachtigheid heeft altijd een duidelijk aanwijsbare oorzaak zoals een sterfgeval of relatieproblemen. De aanwezige neerslachtigheid (of depressie) duurt veel te lang waardoor ze opnieuw de bevestiging krijgen dat het toch altijd mis gaat. Bovendien ‘genieten’ ze in deze periode ook van leed van anderen. Hierdoor vindt dit type mens ook weer zijn gelijk en zul je regelmatig “zie je nou wel, ik zei het toch” horen.

Gaspeldoorn (Gorse) wordt gebruikt wanneer er sprake is van:

ITEM-hopeloosheid, wanhoop ITEM-verloren vertrouwen ITEM-gebrek aan ambitie


  • -gelatenheid, berusting

Kenmerkend is het verloren vertrouwen in het leven, door de vele nare ervaringen die ze dikwijls hebben meegemaakt. Dit type mens is heel herkenbaar: de gezichtsuitdrukking is triest, de houding is die van een verloren persoon. Een moedeloze en totaal niet gemotiveerde instelling, waarbij het geloof in het eigen kunnen volledig is verdwenen.


Wanneer onzekerheid de overhand neemt

Gevoelens van onzekerheid hebben we allemaal wel eens en dat is maar goed ook, want anders zouden we z’n allen teveel naast onze schoenen lopen. Onzekerheid wordt pas een probleem als het zo’n vat op iemands leven krijgt dat er geen sprake meer is van zorgeloos genieten.


Professionele hulp

De bachbloesem remedies kunnen een positieve invloed hebben op mensen en kinderen die lijden aan onzekere gevoelens. De verschillende remedies werken op energetisch niveau. Dit betekent echter niet, dat er geen professionele hulp nodig is. De remedies vervangen niet de huisarts of specialist. Wanneer u twijfelt, stel een bezoek aan uw huisarts dan niet uit.


Tip

De bachbloesem remedies zijn te koop bij de betere reformwinkels. Voor het online bestellen van de bachbloesem remedies Hornbeam, Wild Oat, Scleranthus, Cerato, Gentian en Gorse bij onzekerheid kun je hier verder lezen.

Lees ook: Bachbloesem remedies bij angst