Wat is het belang van een gezonde levensstijl

Als je je jong bent, ben je er nog niet zo mee bezig. Tót je ouder wordt. Het thema begint dan ineens belangrijker te worden. Gezondheid. Waarom is gezondheid belangrijk en welke invloed heeft je levensstijl.

Rol gezondheid bij ouder worden

Een goede gezondheid is van essentieel belang voor een langer leven. Gezonde mensen worden aantoonbaar ouder en ook de kwaliteit van leven wordt beter bij een goede gezondheid. Het maakt nogal een verschil of je de laatste 20 jaar van je leven kwakkelend doorbrengt of fysiek fit. Zo zijn er mensen die een groot deel van hun oude dag doorbrengen in en rondom de medische zorg. Hoe anders is het als je je daar niet druk om hoeft te maken en al je tijd kan gebruiken om te genieten van wat het leven je nog te bieden heeft.

Een gezonde levensstijl

Een oude dag met een goede gezondheid is niet vanzelfsprekend. Een gezond lichaam vereist een investering die al van jongs af aan belangrijk is. Op jonge leeftijd kan je al een belangrijk bijdrage leven aan hoe je lichaam zich ontwikkelt. Hoe meer je je ontwikkelt op het gebied van balans, hoe meer je daar op latere leeftijd voordeel van hebt. Ook helpt het je spieren en botten als je genoeg beweegt en voldoende uitdaagt. Andersom moet er ook gewaakt worden voor slijtage. Sommige schade is omonkeerbaar en zal leiden tot problemen voor je gezondheid op latere leeftijd.

Voeding

Schade kan ook ontstaan door voeding. Teveel alcohol zal bijvoorbeeld je lever aantasten wat weer zal zorgen voor andere fysieke problemen met een kortere levensduur ten gevolge. Ook het tekort aan gezonde voedingstoffen kan een probleem zijn. Er wordt aangeraden een evenwichtige voeding na te streven en niet teveel focus te leggen op eenzijdige (ongezonde) voeding. Overwicht is ook een gezondheidsrisico en kan zich uiten in onder andere hart en vaak ziekten. Laat je voor de beste manier om af te vallen goed inspireren omdat overgewicht één van de gevaarlijkste sluipmoordenaars voor je gezondheid.