Een bijzondere urn online kopen

Inleiding

Het klinkt een beetje luguber, maar bijna alles is online te koop, zo kun je ook een urn online bestellen. Een urn wordt gebruikt om het as van de overledene in te bewaren. Sommige mensen kiezen ervoor om het as na de crematie uit te strooien op een speciale plek, maar veel nabestaanden vinden het prettig om een soort gedenkteken te hebben. Zo lijkt het net of de overledene nog een beetje bij hun is. Je hebt urnen in allerlei vormen en maten. De meeste urnen zijn net kleine kunstwerkjes! Wat wil je weten over het online kopen van een urn?

Online kopen van een urn

Het aanbod aan urnen is enorm op internet. Het is misschien even zoeken, maar het is voor veel mensen belangrijk om een urn te vinden die precies naar hun smaak is. Met het zoeken naar de juiste urn, ben je gelijk bezig met een stukje rouwverwerking. In principe is de urn de laatste rustplaats van de overledene. Als nabestaande kan je er troost uithalen dat hij of zij een mooi plekje heeft. Ook is het voor jezelf fijner om naar een mooie urn te kijken. De juiste urn kan een stukje rust geven.

Materiaal van de urn

De urn kan van verschillend materiaal gemaakt zijn. In principe is dit puur afhankelijk van je smaak en je budget. Een urn van echt handgeblazen glas zal duurder zijn dan een urn van hout. Een urn kan gemaakt zijn:

Materiaal van de urn Prijs
Hout Vanaf 150 euro
Glasfiber Vanaf 200 euro
Natuursteen Vanaf 200 euro
Roestvrij staal Vanaf 200 euro
Keramiek Vanaf 250 euro
Messing Vanaf 250 euro
Glas Vanaf 300 euro
Brons Vanaf 500 euro

Een combinatie van verschillende materialen is natuurlijk ook een mogelijkheid. Verder kan je er voor kiezen om de urn te versieren met goud of zilver.

Vorm van de urn

Je hebt urnen in allerlei vormen. De meeste mensen kiezen voor een urn in de vorm van een mooie vaas. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om een urn te kopen met een bepaalde betekenis of symbool. Denk bij vormen van een urn bijvoorbeeld aan:

  • Een grote traan
  • Een hart
  • Een ster
  • Een mooi kunstwerk of standbeeld

Behalve de vorm moet er ook gelet worden op de inhoud van de urn. De meeste urnen hebben een inhoud van 3,8 liter. Na een crematie blijft er van een volwassen persoon gemiddeld tussen de 2,5 en 3,5 kilo as achter. Een urn met een inhoud van 3,8 liter is dus ruim voldoende. Er zijn ook mini urnen te koop. Hierin kan vaak net geen liter. Een mini urn kan gebruikt worden als het as onder verschillende nabestaanden wordt verdeeld.

Speciale urnen en assieraden

De meeste urnen zijn ontworpen voor volwassen personen, maar helaas komt het ook voor dat kinderen overlijden. Voor ouders kan een mooie urn een stukje troost bieden. De inhoud van een kinderurn is kleiner dan een urn voor volwassenen. Ook zijn er speciale baby urnen te koop.

Sommige mensen hebben een speciale band met hun huisdier. Het is ook mogelijk om een overleden huisdier te cremeren. Met een speciale dierenurn heb je een mooi gedenkteken voor je huisdier

Een andere mogelijkheid is een zogeheet assieraad. In de meeste gevallen is dit een ketting met een hanger. In de hanger kan je as bewaren van de overleden dierbare. Zo draag je iemand letterlijk altijd bij je.

Conclusie

Een urn is de laatste rustplaats van een overleden dierbare. Ook kan het tegelijkertijd een gedenkteken voor de nabestaanden zijn. Je kan online heel gemakkelijk een urn kopen. Het voordeel van het online kopen van een urn is dat je gemakkelijk een ruim overzicht hebt van de verschillende urnen. De meeste webwinkels proberen er naar te streven om binnen een week te leveren. Ook kan je de urn terugsturen als hij toch tegenvalt. Het is vaak een stuk goedkoper om een urn online te kopen!

Online een urn kopen


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden