Hoe verzorg je de mannenhuid

De mannenhuid

De mannenhuid is ongeveer 20 centimeter dikker dan de huid van vrouwen. Bovendien heeft de mannenhuid meer collageen en talgkliertjes. Mannen krijgen gemiddeld pas 10 jaar later last van ouderdomsverschijnselen dan vrouwen, maar wanneer de huid bij de mannen verouderd, gaat dit sneller en zichtbaarder dan bij de vrouwen. De mannenhuid zweet ook veel sneller en droogt daardoor sneller uit. Een speciale huidverzorging afgestemd op de mannenhuid is daarom ook van belang. Gelukkig zijn er veel huidverzorgings merken ook speciaal voor de man.

Leeftijden

Elke leeftijdsgroep heeft weer andere behoeften en de daarvoor afgestemde huidverzorging nodig.

Vanaf je 20ste zijn de laatste sporen van de puberteit over, je huid is rimpelvrij en heeft behoeften aan een vochtverzorgend product en een goede reiniging voor ’s morgens en ’s avonds. Vanaf je 30ste vertraagt de celvernieuwing, de talgproductie neemt af en de huid kan niet zoveel vocht meer vasthouden. Oneffenheden en fijne lijntjes worden zichtbaar. Nu is het belangrijk om een product te gaan gebruiken preventief tegen huidveroudering ’s morgens en ‘s avonds, en natuurlijk ook de huid goed blijven reinigen. Vanaf je 40ste wordt de huid dunner en droger, de huidcellen kunnen niet zo goed meer vocht vasthouden en de 1e rimpels worden zichtbaar. De middelste huidlaag (de lederhuid) verliest collageen en vet waardoor de stevigheid minder wordt. Nu is het van belang om een anti-aiging product te gaan gebruiken, een creme die verstevigend werkt en eventueel de huid wat aanspant, ook weer goed blijven reinigen ’s morgens en ’s avonds.

Basisstappen voor een goede verzorging van de huid

Ook de mannen moeten hun huid goed verzorgen, we willen tenslotte allemaal mooi oud worden!

Stap 1 Scrubben, dit doe je 1 tot 2x per week, scrubben zorgt ervoor dat de huid zich ontdoet van de dode huidcellen, bovendien zorgt scrubben er ook voor dat de baardharen makkelijker te scheren zijn en tegen ingegroeide haartjes. Een fijne scrub is de scrub van Shiseido Men, hier zit menthol in en geeft een verkoelend effect.

Stap2 Om de baardharen zacht te maken en je huid voor te bereiden op ’t scheren gebruik je een goede scheerschuim of scheergel, bijvoorbeeld de scheerschuim en scheergel van Biotherm Homme.

Stap3 Na ’t scheren breng je een goede dagverzorging aan afgestemd op de behoefte van de huid. Bijvoorbeeld van Biotherm homme Aquapower, of van LabSeries de Razor Burn Relief ultra dit product verzacht en hersteld de huid.

Merken huidverzorging voor de man

- Biotherm Homme

  • Shiseido Men
  • Clarins Men
  • Clinique Men
  • L’Oreal Man
  • Nivea Man
  • Lancome Men

Dit waren een aantal snelle tips voor de mannenhuid om deze goed te verzorgen. Het is maar een kleine handeling extra 's morgens en 's avonds om de huid goed en optimaal te reinigen. Wanneer je dit elke dag 2x per dag doet, zul je zien dat de huid dag na dag mooier wordt en blijft! Want zeg nou zelf, we willen er allemaal zo lang mogelijk jong en mooi uit blijven zien, met een goede verzorging en consequent de huid reinigen komen we een heel eind.