Natuurlijke manieren om striae te behandelen

Striae behandelen

Striae is in feite gescheurd weefsel van de lederhuid. Deze huidlaag zit tussen de opperhuid en het onderhuids bindweefsel in. Striae kan ontstaan tijdens gewichtstoename door diëten en door de zwangerschap. Striae kan ook ontstaan door een snelle spiergroei. Daarnaast ontstaan striae ook vaak in de puberteit wanneer je lichaam snel groeit. Helaas heeft bijna iedere vrouw wel last van striae. Lees daarom hoe je striae op een natuurlijke manier kunt verminderen/verwijderen.

Welke behandelingen zijn er om striae weg te laten halen?

Striae zijn helaas moeilijk te behandelen, omdat meerdere huidlagen uitgerekt zijn. Zelfs bij dure laserbehandelingen zal de striae vaak wel flink vervagen maar in de meeste gevallen niet helemaal verdwijnen. Er is één zeer effectieve manier om striae te behandelen, namelijk: de striae weg laten snijden. Dit wordt echter vrijwel nooit gedaan, omdat deze manier slechts wordt uitgevoerd bij sprake van zeer weinig huidstriemen en het liefst ook nog eens overtollige huid. De meeste vrouwen hebben veel huidstriemen op een klein huidoppervlak en komen hierdoor niet in aanmerking voor de behandeling.

Zal mijn striae met onderstaande tips verdwijnen?

Onderstaande manieren om van striae af te komen zullen er op den duur wel voor zorgen dat je striae minder opvalt, maar verwacht nooit wonderen als het om striae gaat. Het resultaat van de beschreven methoden hieronder is o.a. afhankelijk van je leeftijd en hoe lang je al rondloopt met de huidstriemen. Over het algemeen geldt: hoe jonger je bent en hoe verser de huidstriemen zijn, hoe sneller ze zullen vervagen. Houd er echter wel rekening mee dat je veel geduld nodig zal hebben, omdat de meeste meiden en vrouwen pas resultaat zien na enkele maanden. Het eindresultaat zal binnen 6-12 maanden pas te zien zijn.

Natuurlijke manieren om striae te verminderen/verwijderen

  • Masseer de huid met striae minimaal 3 keer per week een kwartier lang met warme olijfolie of lavendelolie.
  • Maak een pasta van olijfolie en lavendel, munt en/of citroenmelisse en breng dit aan op de striae. Spoel het er na één uur weer af. Herhaal 2 à 3 keer per week.
  • Sandelhout heeft een verkoelend en herstellend effect op de huid. Breng het daarom 2 keer per week aan op de huidstriemen.
  • De meekrap (plant) is zeer effectief bij het behandelen van een beschadigde huid. Je kunt meekrap gebruiken om striae te behandelen, maar ook andere huidaandoeningen zoals rimpels en puistjes.
  • Je zou het wellicht niet verwachten, maar ook basilicum kan de striae op den duur doen vervagen. Basilicum vervaagt bovendien ook littekens!
  • Het is al langere tijd bekend dat vitamine E een wondermiddel voor de huid is. Striae, rimpels, acne, littekens, droge huid... vitamine E biedt de oplossing!

Tot slot

Indien je één of meerdere van de hierboven beschreven manieren toepast, zal je striae hoogstwaarschijnlijk binnen een half jaar flink zijn vervaagd. Helaas zijn er geen andere (goedkope) manieren om van striae af te komen. Let op: je zult de bovenstaande manieren ook moeten toepassen nadat je striae zijn vervaagd, omdat ze anders helaas weer terug zullen komen...