Wat is huidverbetering

Huidverbetering:

Wat is dat eigenlijk? Bij huidverbetring moeten je denken aan verbetering van de huid in de brede zin van het woord. In dit artikel gaat het vooral over de gezichtshuid. We willen er allemaal mooi uitzien. Men zal het met me eens zijn, dat mooi een subjectief goed is, waarbij je in mijn optiek niet rekening moet houden met de dames in alle modebladen en geweldige reclame's. Maar kijk naar jouw wensen en voorkeuren, die zijn belangrijk.

Ouder worden

Persoonlijk vind ik dat je best ouder mag worden, dat hoort bij het leven, elk rimpeltje heeft zijn reden en verhaal waarom het daar zit. Daarnaast dien je rekening te houden met de erfelijke belasting. Soms werken de genen mee, soms werken ze tegen. Verzorgd ouder worden mag! Door je huid goed te verzorgen en zelfs te verbeteren met de juiste producten en behandelingen kun je verzorgd en mooi oud worden.

Begeleiding huidverbetering

Bezoek eens per 6 weken een specialist of huidcoach op het gebied van huidverbetering. Laat je goed voorlichten, maar zorg dat je met een goed te begrijpen verhaal weer naar buiten komt. Alleen een potje met een product is niet voldoende, daar hoort begeleiding bij.

Van buiten kunnen we nog zoveel doen, maar als de huid niet ook van binnen geactiveerd wordt is al het buitenwerk verspilde moeite. Ter vergelijk: Indien je bij slecht hout met op diverse plekken houtrot een paar goede lagen verf aanbrnegt, ziet het er een tijdje best leuk uit, maar van binnen blijft het slechte kwaliteit. Het geheim bevind zich in de bindweefsellaag van de huid. Daar lopen de grotere bloedvaten, hier bevindt zich het collageen, de elastine van de huid. Een goede doorbloeding van de huid bevordert de opnamecapaciteit van zuurstof en voedingstoffen, terwijl de huid in staat gesteld wordt haar afvalstoffen af te gegeven.

Collageen

Collageen geeft de huid stevigheid, door een goede massage wordt collageen geactiveerd, terwijl de elastine zorgt voor de elasticiteit. Elastine wordt nog wel aangemaakt maar is naarmate men ouder wordt steeds slechter van kwaliteit. De elastine die we hebben, daar moeten we zuinig op zijn.

Tip:

Ga eens in de 4-6 weken naar een huidcoach en ga samen met haar werken aan een verzorgde en vooral gezonde uit met een mooie uitstraling. Gebruik goede producten die geschikt zijn voor uw huid.

Links:

www.hannah.nl www.schoonheidssalonfides.nl