Hoe blijft je make-up langer zitten

 Hoe blijft je make-up langer zitten

Het is voor iedere vrouw een herkenbaar scenario: in de ochtend sta je extra vroeg op om je make-up mooi aan te brengen en je bent meer dan tevreden over het eindresultaat. In de middag zie je dat de talgproductie flink op gang is geweest maar een beetje weg deppen en dat is ook verdwenen. Maar als je echter thuis komt, ziet het eruit alsof je slechts wat mascara op hebt. Er zijn enkele handige tips om je make-up gedurende de hele dag mooi te houden. Lees snel verder om er achter te komen welke dat zijn!

Huidverzorging

Ten eerste is het belangrijk dat je je huid goed verzorgt en reinigt omdat de make-up anders na slechts enkele uren al als het ware wegsmelt van je gezicht. Het is belangrijk om je gezicht zeker 1 à 2 x per week te scrubben zodat dode huidcellen verdwijnen en de make-up hier niet aan vast blijft zitten, wat overigens helemaal niet zo'n fraai effect heeft. Daarnaast is het belangrijk om een goede vochtinbrengende dagcrème te gebruiken zodat je huid goed gehydrateerd blijft gedurende de dag. Wacht hierna wel minstens 5 minuten omdat je foundation zich anders met je dagcrème gaat vermengen, en dan is het resultaat minder zichtbaar en zal je make-up ook niet lang op je gezicht blijven zitten. Zorg er wel voor dat je dagcrème bij je type huid past, want als je huid te droog is, dan gaat je foundation korrelen en als je huid te vettig is, dan komt de talg door de foundation heen, en gaat zich vermengen met je make-up. Dit ziet er heel slordig en niet zo fris uit.

Make-up

Foundation

Vrouwen denken vaak dat als ze veel foundation aanbrengen, het dan beter blijft zitten maar dit is totaal niet waar. Je foundation zal alleen maar vlekken gaan vertonen en het resultaat wordt minder egaal dan wanneer je een dunne laag opbrengt. Ook kun je hierna poeder gaan gebruiken voor een meer mat effect indien je een vettige huid hebt. Dit zorgt er ook voor dat je foundation langer mooi blijft en minder snel weg smelt van je gezicht.

Oogschaduw

Voor je oogschaduw is het belangrijk om een oogschaduwbasis te gebruiken, zodat je oogschaduw de hele dag blijft zitten, zelfs wanneer deze maar weinig pigment bevat. Doe ook eerst oogschaduw op en daarna pas de overige make-up, omdat er bijna altijd wel stukjes op de huid vallen en dan moet je je foundation er af gaan halen en deze opnieuw aanbrengen. Dit levert alleen maar verspilling, irritatie en misschien zelfs tijdsgebrek op waardoor je minder tijd hebt voor je overige make-up.

Lippenstift

Indien je lippenstift gebruikt, gebruik dan ook lipliner (in dezelfde kleur!). Dit zorgt ervoor dat je lippenstift zich beter gaat hechten en niet uitloopt. Indien er zich rimpeltjes rondom de mond vertonen, dan gaat de lippenstift in die lijntjes zitten en dat ziet er uiteraard niet zo fraai uit. Controleer echter wel om de paar uur of de lippenstift er nog op zit, want het geeft een raar effect wanneer er alleen nog maar lipliner rondom de lippen zit en deze verder niet ingekleurd zijn.

Concealer

Als je concealer gebruikt, breng deze dan aan voordat je foundation aanbrengt omdat het bijna onmogelijk is om exact dezelfde kleur concealer als foundation te hebben, en dan zie je dus duidelijk dat je concealer gebruikt. Wanneer je deze echter voor de foundation opdoet, dan vertoont je gezicht overal dezelfde kleur zodat niemand ziet welke make-up je allemaal precies hebt gebruikt.

Tips

  • Indien je last hebt van een gemengde of vette huid, gebruik dan blotting paper. Dit zijn kleine papiertjes die alleen het vet van je gezicht absorberen, terwijl je foundation perfect op zijn plaats blijft zitten!
  • Wil je dat je make-up extra lang blijft zitten en er natuurlijker uitziet? Gebruik dan een face mist. Dit is een spray die je op je gezicht spuit nadat je je make-up hebt aangebracht en zorgt ervoor dat je make-up langer mooi blijft.
  • Indien je uitgaat, geef jezelf dan een gezichtsbehandeling voordat je je make-up 's avonds aanbrengt. Tijdens het uitgaan zweet je veel meer en meestal zul je merken dat je make-up veel sneller dan overdag wegsmelt. Ook tijdens een feestje is dit een handige manier omdat je zo niet meer aan je make-up hoeft te denken. Een goede gezichtsbehandeling duurt echter ongeveer een uur en daarom is het minder geschikt voor dagelijks gebruik. Met een gezichtsbehandeling ziet je make-up er exact hetzelfde uit op het moment dat je thuis komt als op het moment dat je de deur uitging!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden