Hoe geef je jezelf een gezichtsbehandeling

Gezichtsbehandeling

35705.jpegTerwijl elke vrouw ervan houdt om zichzelf te verwennen met een gezichtsbehandeling, naar de welness elke weekend of zelfs tweemaal per maand gaan, kan een hele dure affaire zijn. Het krijgen van een gezichtsbehandeling, inclusief ontspannende massage, is natuurlijk altijd heerlijk. Maar je kunt ook heel gemakkelijk jezelf een gezichtsbehandeling geven, dit bespaart je veel geld en tijd, en je kunt het op ieder gewenst moment doen. Maar met deze stappen kun je leren hoe je een gezichtsbehandeling stap voor stap thuis kunt doen

Wat heb je nodig om jezelf een gezichtsbehandeling te kunnen geven?

 • Facewash
 • Elastiekje of haarband
 • Gezichtsstomer, ook wel gezichtssauna
 • Eventueel etherische olie
 • Gezichtsscrub
 • Gezichtsmasker die bij jouw huidtype past
 • Voedende gezichtscrème

Hoe geef je jezelf een gezichtsbehandeling?

 1. Ten eerste reinig je je huid met bijvoorbeeld een facewash. Als je make-up op hebt, dan dien je dit ook grondig te verwijderen zodat het stoom zijn werk goed kan doen.
 2. Doe een haarband in je haar, of een elastiekje. Het maakt niet uit wat je hiervoor gebruikt, als je haar maar niet naar achteren is en niet in de stoombak terecht kan komen. (Dit zou op zich niet gevaarlijk zijn, maar ook niet bepaald hygiënisch!).
 3. Nu is het tijd om de gezichtsstomer erbij te halen. Vul hem met het meegeleverde cupje met water. Er staat op de gebruiksaanwijzing aangegeven met hoeveel water je hem moet vullen; dit veschilt per gezichtsstomer. Je kunt er ook een druppeltje etherische olie bij doen. (Lees onderaan de pagina eerst wat belangrijke informatie over etherische oliën voordat je het aanschaft!!). Zet de gezichtsstomer aan en wacht tot het begint te stomen. Stoom dan je gezicht voor 5 minuten en zet de gezichtsstomer uit.
 4. Scrub nu je gezicht. Let er wel goed op dat je dit met een gezichtsscrub doet en niet met een lichaamsscrub omdat deze korrels veel te grof zijn voor de gevoelige gezichtshuid!
 5. Zet de stomer weer aan en stoom je gezicht deze keer 10 minuten.
 6. Nu kun je je mee-eters uitknijpen (met brandschone vingers uiteraard) omdat de poriën open staan door de hitte van de stomer.
 7. Breng nu een maskertje aan. Dit hoeft niet perse, maar het effect van je masker zal vele malen groter zijn omdat je poriën nu open staan. De goede voedingsstoffen van de masker zullen goed worden opgenomen door je huid, waardoor je een prachtige stralende huid krijgt.
 8. Op de verpakking van het masker staat aangegeven hoe lang je hem op mag houden. Overschrijd deze tijd niet, vooral als je en gevoelige huid hebt.
 9. Spoel je gezichtsmasker af, en breng een voedende gezichtscrème aan.
 10. Geniet van je stralend schone, zachte huid!

Let op: etherische oliën

Etherische oliën kun je gewoon via internet bestellen en er zijn vele soorten te koop. Kies er eentje die bij je huidtype past. Er zijn bijvoorbeeld etherische oliën tegen huidveroudering, tegen acne en noem maar op. Maar let op! Er zijn namelijk gevallen bekend van vrouwen bij wie er brandwonden zijn ontstaan omdat ze etherische olie in hun gezichtsstomer hebben gedaan. Dit komt omdat het geen kwalitatieve natuurzuivere etherische olie is geweest! Koop daarom een 100% natuurzuivere etherische olie van uitstekende kwaliteit om de kans op verbrandingen te minimaliseren. Persoonlijk raad ik aan om zeer kleine flesjes te kopen van ca. 10 ml waar je minstens €12,00 a €13,00 voor betaalt. Natuurlijk zijn er pakken te koop van meerdere flessen etherische olie voor slechts enkele euro's. Maar bedenk goed wat voor blijvende gevolgen dit kan hebben voor de huid!

Tot slot: Waar wacht je nog op?

Nu je nu deze tips hebt gelezen over hoe je gezichtsbehandelingen thuis kunt doen, waar wacht je nog op? Breng de spa thuis!