Tips voor jonge en volle lippen

Jonge en volle lippen

Lippen zijn absoluut, na de ogen, het belangrijkste en opvallendste onderdeel van het gezicht. Je lippen verouderen net als je andere lichaamsdelen, maar laat ze niet te veel verraden over je leeftijd! Hoe je lippen er uitzien, hangt deels af van de manier waarop je je lippen verzorgt. Je kunt je lipproblemen op natuurlijke methoden oplossen zonder dat je veel uit hoeft te geven aan esthetische operaties. Een welgemeende glimlach vormt altijd de sleutel tot een succesvolle eerste indruk. Pas onderstaande tips toe en dunne, gebarsten lippen en fijne lijntjes worden vervangen door jonge, volle en sexy lippen.

Gebarsten lippen

Gebarsten lippen worden meestal veroorzaakt door een gebrek aan vocht. Wanneer je ouder wordt, verliezen lippen hun natuurlijke hydratatie. Bovendien is de huid van de lippen relatief dun en hierdoor zijn ze van nature sneller geneigd uit te drogen. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om van gebarsten lippen af te komen. Dit werkt heel simpel: meng 1 eetlepel suiker met 1 eetlepel kokosolie, olijfolie of cacaoboter en maak hier een scrub van. Breng een kleine hoeveelheid hiervan aan op de lippen en ga er zachtjes met een tandenborstel overheen. Poetjs je lippen zachtjes gedurende ongeveer 30 seconden. Ga niet langer door, want de lippen zijn kwetsbaar en je kunt ze gemakkelijk beschadigen! Breng daarna een hydraterende lippenbalsem aan die op basis van vitamine E, Jojoba olie, kokosolie, shea butter of amandelolie is gemaakt. Het is aan te raden om meerdere keren per dag lippenbalsems op de de lippen te smeren zodat ze goed gehydrateerd zijn. Binnen enkele dagen zou je duidelijk verschil moeten zien.

Fijne lijntjes

De verticale rimpels op de lippen en om de huid rondom de lippen kunnen vrij irritant zijn wanneer je een mooie lippenstift of lipgloss wilt gebruiken. De lippenstift zal in de lijntjes komen te zitten en bovendien trek je met lippenstift de aandacht naar je mond, en hiermee dus ook naar de fijne lijntjes, toe. Gelukkig kun je op een natuurlijke manier de huid rondom je lippen verzorgen en hiermee huidveroudering vertragen. Hiervoor masseer je je lippen 2 à 3 keer per week met kokosolie. Kokosolie hydrateert je huid en het is ook een uitstekende remedie om de fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Nog een goede manier om de spieren rond de mond te versterken en de verschijning van fijne lijntjes te vertragen is het maken van lipoefeningen. Voor advies en gedetailleerde oefeningen kun je een dermatoloog raadplegen.

Dunne lippen

Velen van ons zijn niet gezegend met volle, sexy lippen en met de jaren heen vermindert het collageen dus worden de lippen nog dunner ook! Als je snel resultaat wilt zien, gebruik je best een getinte balsem. Deze zal de lippen goed hydrateren en je een mooi en jeugdig pruilmondje geven. Je kunt de optische illusie van volle lippen creëren door toepassing van de juiste lip make-up. Als eerste trek je een lijntje net boven de natuurlijke lijn van je lippen. Ga wel met de natuurlijke vorm van je lippen mee zodat het er natuurlijk uitziet! Breng nu lippenstift aan in dezelfde kleur van het lippotlood. Je lippen zullen er sexy en vol uitzien en niemand zal iets doorhebben! Een andere truc die je kunt toepassen is het gebruiken van twee verschillende lippenstiften. Zorg ervoor dat de lippenstiften in dezelfde tint zijn en dat ééntje net iets lichter is dan de andere. Breng de donkerste lippenstift aan over je gehele lippen en breng de lippenstift in de lichtere kleur alleen op het midden van je lippen aan. Zorg ervoor dat de kleuren van de lippenstiften niet te veel van elkaar verschillen, zodat het niet opvalt. Je lippen zullen nu veel voller lijken!

Conclusie

Voor volle, jonge lippen dien je je lippen en de huid rondom je mond regelmatig te verzorgen. Wees wel voorzichtig omdat je lippen heel gevoelig zijn en snel beschadigen. Pas bovenstaande tips toe en voor je het weet, heb ook jij volle, jonge en sexy lippen!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden