Wat kan je doen met Jojoba olie

Jojoba Olie

Jojoba olie is een natuurlijke essentiële olie die wordt geproduceerd uit de zaden van Jojoba bomen. Jojoba olie is een geurloze olie die is uitgegroeid tot een van de fundamentele schoonheidsproducten die gebruikt wordt over de hele wereld. Daarnaast is Jojoba olie zeer veelzijdig en kan jojoba olie voor het hele lichaam worden gebruikt. Hieronder zijn 5 manieren beschreven waarop je Jojoba olie kunt toepassen om de schoonheid van je haar, nagels, lichaam en gezicht te behouden.

Waarom Jojoba olie?

Er is geen noodzaak om honderden euro's uitgeven aan dure beauty producten die ongelooflijke resultaten beloven, maar in werkelijkheid weinig of geen effect geven. Vergeet alle chemische stoffen, kunstmatige additieven en kleurstoffen en profiteer ten volle van een aantal prachtige geschenken die moeder natuur ons heeft geschonken. Jojoba olie wordt op grote schaal geproduceerd en staat bekend om haar uiterst effectieve vochtinbrengende eigenschappen die allerlei huidkwaaltjes kunnen oplossen. Jojoba essentiële olie is een goedkope, natuurlijke olie die talloze andere beauty producten vervangt. Jojoba olie is daarnaast zo populair omdat de olie voor elk huidtype geschikt is en geen allergische reacties of huidirritaties opwekt.

Jojoba olie voor lichaam en gezicht

Door haar natuurlijke hydraterende eigenschappen, is Jojoba olie een populair beauty product dat is snel geabsorbeerd wordt door de huid. Omdat jojobaolie lijkt op menselijke talg, laat Jojoba olie je huid zacht en gehydrateerd aanvoelen. Als je een vette huid hebt, hoef je je geen zich zorgen te maken over puistjes, aangezien jojobaolie erin slaagt om de talgproductie van de huid te reduceren waardoor je beschermd bent tegen puistjes. Je kunt pure Jojoba olie op de huid smeren als een vochtinbrengende crème, maar je kunt ook een beetje Jojoba olie toevoegen aan je bodylotion om het hydraterende effect te maximaliseren

Jojoba olie als make-up Remover

Nog een prachtige manier om Jojoba olie te gebruiken is voor het verwijderen van make-up. Jojoba olie is mild en zacht en daarom uitstekend voor het reinigen van je gezicht. Sprenkel wat Jojoba olie op een watje en veeg hiermee de make-up van je gezicht. Naast het verwijderen van je make-up, zal Jojoba olie je wimpers ook sterker en gezonder maken zodat ze minder snel uit zullen vallen. Verwijder na afloop de Jojoba olie met een vochtige tissue van je gezicht.

Jojoba olie voor de lippen

Als je lippen vaak droog en schilferig aanvoelen, kan Jojoba olie een oplossing voor dit probleem bieden. Smeer regelmatig een kleine hoeveelheid Jojoba olie op je lippen. Dit zal tevens wonderen doen voor gebarsten lippen. Jojoba olie houdt de lippen zacht en gehydrateerd en je kunt prima lipgloss over de Jojoba olie aanbrengen.

Jojoba olie als nagelolie

Onze handen zijn altijd in beweging en ze worden dan ook voortdurend blootgesteld aan externe factoren. Geen wonder dus dat droge nagelriemen een veelvoorkomend problemen is. Jojoba-olie helpt je om je te ontdoen van dit vervelende probleem op een geheel natuurlijke manier. Wrijf dagelijks een paar druppels jojoba olie in je nagelriemen en binnen een week heb je zachte, gehydrateerde en gezonde handen.

Jojoba olie in het haar

Jojoba olie kan perfect gebruikt worden als een product voor de verzorging van droog en ruw haar. Voeg hiervoor een paar druppels Jojoba olie toe aan je favoriete conditioner en breng het aan je haar. Spoel het na vijf minuten uit. Op deze manier krijg je gezond, glanzend en sterk haar. Daarnaast is Jojoba olie een uitstekende manier om gespleten haarpunten te voorkomen en te behandelen. Wrijf hiervoor een kleine hoeveelheid Jojoba olie in je handpalm en breng dit aan op de uiteinden van je vochtige haar vlak voor het föhnen. Je haar zal hierdoor tevens beschermd zijn tegen de hitte van de föhn. Indien je pluizig of dof haar hebt, kun je ook wat Jojoba olie gebruiken.

Jojoba olie: conclusie

Jojoba olie kun je op talloze manieren toepassen om te genieten van de vele voordelen die het biedt voor het gehele lichaam. Jojoba olie is een natuurlijke, goedkope en veelzijdige olie waarmee je je huid, nagels én haar in topconditie kunt houden. Je zult merken dat je tientallen beauty producten gemakkelijk kunt vervangen door Jojoba olie!