Hoe verzorg je kunstnagels

Inleiding

Kunstnagels, zowel gelnagels als acrylnagels, hebben een andere verzorging nodig dan natuurlijke nagels. Wanneer je de kunstnagels hebt laten zetten wil je natuurlijk dat ze er zo lang mogelijk mooi uit blijven zien. In dit artikel krijg je wat ‘tips & tricks’ om lang plezier te hebben van je kunstnagels.

Glans voor kunstnagels

Hoe gladder het oppervlak van de kunstnagel is, hoe meer glans deze zal hebben. Er zijn speciale polijstvijlen verkrijgbaar waarmee je een mooie glans op je kunstnagels kunt krijgen. Meestal werk je met deze vijlen in 3 stappen waarmee je de structuur steeds gladder maakt. Je begint met de meest grove en eindigt met de meest gladde vijl. Deze vijlen gebruik je alleen op het oppervlak van de kunstnagel door middel van ronddraaiende bewegingen.

Nagellak verwijderen

Bij het verwijderen van nagellak mag je absoluut geen nagellakremover met aceton gebruiken. Aceton tast je kunstnagels aan en je wattenschijfje zal aan de nagel blijven plakken doordat de kunstnagel oplost.

Nagellak aanbrengen

Voordat je nagellak gaat aanbrengen is het belangrijk om de kunstnagels eerst goed te reinigen. Dit kun je het beste doen met een tissue of wattenschijfje met nagellakremover (zonder aceton!). Zo ben je er zeker van dat alle stofdeeltjes van het vijlen zijn verwijderd en niet in de nagellak terecht kunnen komen. Je kunt eerst een basecoat aanbrengen om de structuur van de kunstnagel gladder te maken. Bij het lakken van natuurlijke nagels wordt een basecoat altijd aangeraden, omdat het ook het verkleuren van de nagel tegen gaat. Bij kunstnagels is dit niet zo erg omdat je het bovenste laagje van kunstnagels er af kan vijlen. De nagellak kun je 1 of 2 keer aanbrengen. Vervolgens kun je afsluiten met een topcoat. Deze zorgt niet alleen voor een mooie glans, je nagellak blijft ook langer zitten.

Kunstnagels inkorten

Je kunt je kunstnagels korter maken door ze te vijlen. Er zijn speciale vijlen voor kunstnagels verkrijgbaar. Deze zijn wat grover dan vijlen voor natuurlijke nagels. Moet je bij natuurlijke nagels altijd één kant op vijlen, bij kunstnagels mag je lekker heen en weer vijlen. Sluit het vijlen wel af met een wat fijnere vijl om haakjes aan je kunstnagels te voorkomen. Gebruik nooit een schaartje of knippertje; door de druk kan de kunstnagel loslaten of inscheuren.

Uitgroei van kunstnagels

Doordat je natuurlijke nagels gewoon door blijven groeien wordt na een tijdje een randje uitgroei zichtbaar. Dit geeft een onverzorgde indruk. Een oplossing hiervoor is om de randjes glad te maken met een nagelblokje. Met dit witte blokje ga je heen en weer over de randjes. Je hoeft niet één kant aan te houden zoals je wel doet bij het verzorgen van je natuurlijke nagels. Dit blokje is echt onmisbaar bij het verzorgen van kunstnagels.

Kunstnagels verwijderen

Heb je genoeg van je kunstnagels? Maak dan een afspraak met je nagelstyliste om ze te verwijderen. Probeer dit nooit zelf! Wanneer je kunstnagels er zelf aftrekt trek je namelijk een deel van je natuurlijke nagel mee. Hiermee beschadig je je natuurlijke nagels enorm. Ook wanneer je de kunstnagels losweekt in aceton breng je grote schade toe aan je natuurlijke nagels; deze worden poreus en raken in een zeer slechte conditie.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden