Tips voor grote ogen

Inleiding

Deze-make-up-past-perfect-bij-jouw-ogen 1 515x0.jpg

Het is de droom van iedere vrouw om grote, sprekende ogen te hebben. Grote ogen worden vaak aantrekkelijk gevonden en ook val je meer op met grote ogen. Helaas is niet iedere vrouw gezegend met grote ogen. Gelukkig kan je met make up je ogen een stuk groter laten lijken. Het enige dat je nodig hebt is wat mascara, eyeliner en oogpotlood. Zonder make up zien ogen er vaak kaal uit, met wat make-up lijken ze gelijk een stuk sprekender. Lees hieronder de beste tips om je ogen groter en sprekender te laten lijken.

Wat heb je nodig om je ogen groter te laten lijken

Met een laag mascara en wat eyeliner zullen je ogen al een stuk groter lijken, maar wil je echt alles er uit halen wat er in zit voor extra grote ogen, dan heb je dit allemaal nodig:

 • Epileer pincet
 • Mascara
 • Wimperkruller
 • Eyeliner
 • Oogpotlood
 • Lichte oogschaduw
 • Donkere oogschaduw

Tips om je ogen groter te laten lijken

 1. Allereerst worden de wenkbrauwen aangepakt. Dikke slordige wenkbrauwen laten je ogen juist vaak kleiner lijken. Door van je wenkbrauwen een mooi, smal lijntje te maken lijken je ogen al automatisch groter. Haal de haartjes onder je wenkbrauwen weg met het epileer pincet zodat er een strakke wenkbrauw ontstaat.
 1. Wanneer je wenkbrauwen netjes zijn, kan begonnen worden met de wimpers. Lange volle wimpers laten je ogen groter en ook opvallender lijken. Met mascara kan je dit effect bereiken. Door meerdere laagjes mascara aan te brengen zullen je ogen extra opvallen. Doe het echter wel met mate. Teveel mascara maakt de ogen zwaar plus de kans bestaat dat je wimpers gaan klonteren (is niet echt charmant.) Met een wimperkruller kan je je wimpers afmaken. Met een wimperkruller krul je je wimpers zo dat ze mooi omhoog komen te staan.
 1. Na de wimpers gaan we verder met de oogschaduw. De lichte kleur oogschaduw wordt gebruikt voor het hele ooglid. Hierdoor springen je ogen er wat uit. De wat donkerdere kleur oogschaduw wordt gebruikt voor de oogplooi. Hierdoor zullen je ogen groter lijken. Welke kleur oogschaduw het beste bij je past is per persoon afhankelijk. De kleur moet mooi bij je ogen, haar en huidstint passen.
 1. Met eyeliner maak je je ogen af. Juist met eyeliner teken je je ogen extra af waardoor ze een stuk groter en sprekender zullen lijken. Met de eyeliner maak je een lijntje boven je bovenste wenkbrauw rand. Om het niet zo'n harde lijn te laten lijken, maar juist wat natuurlijker, kan je het lijntje vervagen. Dit kan gedaan worden met bijvoorbeeld een wattenstaafje.Het oogpotlood wordt gebruikt voor de onderste wimperrand. Hierdoor zullen je ogen een stuk groter ogen.
 1. Als extra tip kan je ook nep wimpers gebruiken. Je wimpers zullen enorm zijn en er zachter uitzien dat met mascara. Echter het aanbrengen van valse wimpers vraagt even wat handigheid, plus voor dagelijks gebruik is het misschien too much en een dure hobby.

Wanneer je al deze tips en trucs toepast zullen je ogen er een stuk groter en stralender uitzien. Je weet zeker dat je ogen opvallen. Je ogen worden het middelpunt van je gezicht.

Conclusie

Veel vrouwen gebruiken make-up om hun ogen op te maken waardoor ze groter lijken en meer opvallen. Onopgemaakte ogen zien er vaak kaal uit. Er zijn verschillende mogelijkheden om je op te maken waardoor je ogen zo groot mogelijk lijken!