Tips voor een make over

Inleiding

Veel mensen komen er na verloop van tijd achter dat hun leven een beetje een sleur is. Alles gaat al jaren hetzelfde en de spanning is ver te zoeken. Ook kwa uiterlijk zien mensen er vaak jaren hetzelfde uit. Ze dragen altijd hetzelfde soort kleding en make-up. Ook het kapsel blijft nagenoeg hetzelfde. Terwijl deze stijl misschien wel helemaal niet bij diegene past. Herken je jezelf hierin en ben je toe aan wat anders, dan is een make over misschien wel wat voor jou. Bij een make over word je helemaal opnieuw "gemaakt'. Je krijgt nieuwe uitdagende kleding die bij je figuur past, een hip kapsel dat bij jouw gezicht past en make-up die je jaren jonger doet lijken. Kortom, je kan eigenlijk alleen maar opknappen van een make over. Wat wil je allemaal weten over een make over?

Voor wie is een make over?

Een make over kan voor iedereen zijn. Een make over is er op gericht om het beste uit jezelf te halen. Maar weinig mensen doen dit omdat ze al snel makkelijk worden en in hun gewoontes blijven steken. Vooral voor mensen die eigenlijk niet tevreden met zichzelf zijn en toe zijn aan wat nieuws is een make over geschikt. Met een fris en nieuw uiterlijk voel je je vaak geestelijk ook weer een stuk beter.

Een make over is ook uitermate geschikt om iemand anders mee te verrassen. Misschien heeft iemand wel een moeilijke tijd meegemaakt en ziet diegene er moe en futloos uit. Mensen die veel aan hun hoofd hebben vergeten vaak om zich bezig te houden met hun uiterlijk. Een make over kan net dat steuntje in de rug zijn om een nieuwe start te maken.

Er zijn ook mensen die eigenlijk kwa uiterlijk altijd de plank misslaan. Ze kopen kleding die niet bij hun figuur past en met een ander kapsel zouden ze er veel beter uitzien. Misschien heb je wel zo'n vriendin, een hartstikke lieve meid maar wat d'r uiterlijk betreft kan ze wel wat hulp gebruiken. Het klinkt misschien niet aardig om iemand om deze reden een make over te geven, maar vaak zijn ze achteraf erg blij met het resultaat!

Tips voor een make over

Een make over kan je heel makkelijk zelf regelen voor jezelf of voor iemand anders. Je moet misschien even een drempel over omdat je toch je lot in iemand anders zijn handen legt. Er zijn drie punten waar je op moet letten als je een make over wilt. Lees hier de tips voor een geslaagde make over.

Kleding

De juiste kleding maakt de vrouw (of man). Veel vrouwen kiezen er voor om makkelijke kleding te dragen in neutrale kleuren. Ze vinden dit makkelijk en voelen zich er veilig in. Met andere kleding kan je er een stuk aantrekkelijker uitzien. Het maakt niet uit wat voor figuur je hebt, iedereen heeft goede punten die benadrukt kunnen worden. Slechte punten zijn er om verdoezeld te worden. Veel vrouwen kopen hun kleding altijd bij dezelfde winkels, het kan een tip zijn om eens naar een andere winkel te gaan. Wanneer je eens iets totaal anders wilt, dan kan je alleen gaan en raad aan de verkoopster vragen. Vaak kan je bij kleinere winkels die persoonlijke aandacht krijgen. Maar misschien heb je wel een vriendin of familielid die modebewust is. Op die manier kan je geholpen worden om de juiste kleding te kiezen. Probeer ook eens te experimenteren. Kies bijvoorbeeld in plaats van je spijkerbroek eens voor een rok. Ook accessoires zijn erg belangrijk. Een look is pas af met de juiste sieraden.

Het kapsel

Het juiste kapsel kan wonderen doen. Niet bij iedereen staat een bepaald soort kapsel. Veel mensen hebben de neiging om jaren hetzelfde kapsel te hebben, terwijl een nieuw kapsel juist erg verfrissend kan zijn. Ook is de juiste verzorging erg belangrijk. Wanneer je mooi lang haar hebt, dan hoef je dat niet altijd in een staart weg te stoppen. Wanneer je een make over wilt, stap dan een goede kapper binnen. Je kan zelf een kapsel uit een blad kiezen, maar nog beter is om de kapper te laten kiezen. Hij kan bepalen welk kapsel en welke kleur jou het beste staan. Het heeft misschien even wat lef nodig en misschien moet je er zelfs aan wennen, maar met een nieuw kapsel kan je je een heel ander mens voelen.

Make-up

Veel vrouwen gebruiken de standaard make-up, namelijk een beetje mascara en een beetje lippenstift. Met de juiste make-up kan je er een stuk jonger en hipper uitzien. Je goede punten worden namelijk benadrukt, terwijl de minpunten verdoezeld worden. Make-up is een belangrijk onderdeel van een make over. Je kan hiervoor naar een schoonheidsspecialiste of visagiste gaan. Zij zal gelijk je huid reinigen en je wenkbrauwen epileren. Daarna kan je opgemaakt worden. Wanneer ze bezig is, let dan goed op zodat je jezelf thuis ook zo kan opmaken. Stel ook vragen als je ergens meer over wilt weten.

Conclusie

Met een make over kan je er totaal anders uitzien. Het idee achter een make over is dat je helemaal in het nieuw wordt gestoken. Niet alleen kwa kleding, maar ook kwa haar en make-up. Misschien ben je zelf toe aan een make over, maar het kan ook een leuke verrassing voor een dierbare zijn. Misschien ken je wel iemand die toe is aan een nieuw uiterlijk. Voor een make over kan je het beste een hele dag uittrekken. Allereerst moet er gewinkeld worden voor nieuwe kleding, daarna is de kapper en de schoonheidsspecialiste aan de beurt. Na afloop kan je het resultaat van de make over bewonderen. Veel mensen knappen erg op van een make over! Ze voelen zich weer als nieuw en ze voelen zich een stuk zelfverzekerder!Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden