Gladde Zomerbenen in een paar stappen

In 5 stappen klaar voor de zomer met super gladde benen. Met de zomer in aantocht willen we er allemaal goed en verzorgd uitzien en de benen mogen dan ook weer wat extra aandacht krijgen. Met deze stappen ben je verzekerd van mooie verzorgde benen die gezien mogen worden.

STAP 1 :SCRUBBEN

Iedereen heeft weleens gehoord van scrubben en dat dit een goede methode is om je huid glad te krijgen, maar doe je het wel vaak genoeg? Als je echt wilt dat het effect zichtbaar is dan kan je dit het beste minstens 2 x per weer doen. Hierdoor worden de dode huidcellen verwijderd en stimuleer je het vernieuwingsproces van de huid. Ook voorkom je hiermee ingegroeide haartjes.

STAP 2 :SCHEREN

Vergeet die goedkope scheermesjes die je in de supermarkt koopt, kies hier ook voor kwaliteit, dit bepaalt namelijk het scheer-resultaat. Kies dus niet voor een scheerapparaat met 2 of 3 mesjes, maar voor een met 4 of 5 mesjes. De Gilette Embrace is een nieuw scheer-systeem met 5 individueel bewegende mesjes, die elke ronding van je lichaam weet te volgen. Wellicht het proberen waard. Scheer eerst met de haargroei mee, spoel het mesje hierbij steeds af onder stromend water. Scheer daarna pas tegen de haargroei richting in. Wissel dit steeds af. Zo voorkom je ingegroeide haren en irritaties en behaal je het beste resultaat.

STAP 3 :HYDRATATIE

Voor het scheren is het handig om eerst een bad of douche te nemen, dit niet te lang omdat de huid hierdoor rimpelig wordt, wat het scheren weer belemmert. Probeer daarom niet langer dan 15 min te wachten met scheren. De huid is nu lekker soepel en makkelijk om te scheren. Je kan de huid het beste wassen met een hydraterende niet-geparfumeerde zeep, om het vochtgehalte van je huid op peil te houden

STAP 4 :VERHULLEN

Met een beetje zelfbruiner kan je oneffenheden bedekken/verbergen en de huid egaliseren. Een belangrijke tip van experts: Door de huid in te smeren met een hydraterende creme voordat je de zelfbruiner aanbrengt kan je strepen voorkomen. Tegenwoordig zijn er zelfs make up artikelen, speciaal voor de benen om eventuele vlekken, aders of oneffenheden te bedekken. Deze zijn verkrijgbaar bij de grotere drogisterijen.

STAP 5 :TRAINEN

Je benen zien er nu al super glad uit, maar het is pas echt sexy als ze ook goed strak zijn. Een beetje trainen om de benen superstrak te houden kan ook geen kwaad. Dit alles kan je gewoon thuis doen. Tip van de trainers van bekendheden, doe 3 sets ban verschillende beenspieroefeningen van 12, 10 en tot slot 8 herhalingen. Waarbij je steeds langzamer gaat om je benen een goede work-out te geven. Een voorbeeld van een goeie oefening voor zowel bovenbeen als onderbeen: Steun voorover met je handen en knieen op de grond en probeer een been op te lichten, alsof je het plafond wilt raken met de zool van je voet. Wissel hierbij na 3 sets van been. Deze oefening vergt wat concentratie maar zal als je hem eenmaal onder de knie hebt, goede resultaten opleveren.

Na deze tips kan je met een goed gevoel de zomer tegemoet!!