Ontharing bij mannen

Inleiding

Van vrouwen is het bekend dat ze op bepaalde plekken van hun haargroei afwillen, denk bijvoorbeeld aan de benen, oksels en bikini lijn. Het grootste deel van de mannen scheert zijn gezicht, een snor of baard is niet helemaal meer in. Maar mannen kunnen meer beharing hebben dan dat ze eigenlijk willen. Sommige mannen hebben bijvoorbeeld een behaarde borst of veel haar op hun rug of schouders. Andere mannen willen graag gladde benen, dit is vaak het geval als ze fanatiek aan een sport als wielrennen of zwemmen doen. Een scheermesje staat op één als het om ontharen gaat, maar er komen steeds meer ontharingsproducten op de markt voor mannen. Denk bijvoorbeeld aan ontharigscrème en hars. Eigenlijk alle ontharingsproducten die al op de markt waren voor de vrouwen, worden nu ook voor de mannen uitgebracht. Wat wil je allemaal weten over ontharing bij mannen?

Redenen voor ontharing bij mannen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mannen van hun ongewenste haargroei af willen.

  • Ze vinden het niet mooi of ze willen meedoen met het modebeeld. Het modebeeld verandert steeds, maar hele harige mannen worden over het algemeen niet als aantrekkelijk beschouwd. Een beetje borsthaar mag, maar een hele vacht is een minpunt. Ook haar op de rug wordt niet als charmant ervaren. Ook komen spieren beter uit bij een haarloos lichaam.
  • Sport. Bij sommige sporten is het makkelijker om weinig haar te hebben. Je hebt het minder snel warm en ook blijft het zweet minder makkelijk plakken. Zwemmers hebben bijvoorbeeld altijd een glad lichaam, zo heeft het lichaam minder weerstand tijdens het zwemmen. Ook wielrenners hebben een gladde bennen, als men valt, dan blijft er geen vuil aan de haartjes zitten en is de kans op infectie kleiner. Een derde sport waarbij het lichaam haarloos is, is bij worstelen.
  • Sex. Sommige mensen geven er niks om, maar andere mensen vinden het belangrijk dat het zaakje beneden goed wordt bijgehouden. Zo hebben steeds meer mannen een glad zaakje en ook het ontharen van de bilnaad komt vaker voor.
  • Andere redenen voor ontharing kunnen zijn: hygiëne en irritatie bij het scheren.

Ontharing bij mannen

Er zijn verschillende manieren waarop mannen zich kunnen ontharen. Welke manier het best geschikt is, dat is eigenlijk afhankelijk van welk lichaamsdeel je haarloos wilt krijgen.

  • Scheren met een scheermesje. Scheren met een scheermesje is een makkelijke en snelle manier om van je ongewenste haren af te komen. De meeste mannen scheren hun gezicht, maar ook voor andere lichaamsdelen kan het scheermesje gebruikt worden, zoals de benen en het zaakje beneden. Een nadeel van scheren is dat de huid kan irriteren en dat de haren snel terug komen.
  • Hars. Een manier om de haren lang weg te laten blijven is door te harsen. Je brengt de strips met hars op de plek aan waar je wilt ontharen en dan trek je deze strip er weer af. Hars kan het best gebruikt worden op de benen, bilnaad, borst of rug. Een nadeel van harsen is dat het erg pijnlijk is als je de strip er af trekt. Je rukt toch al je haartjes er in één keer uit. Na het harsen kan de huid er rood uitzien. Het kan een tip zijn om je te laten harsen door een schoonheidsspecialiste.
  • Ontharingscrème. Net als voor vrouwen zijn er ook ontharingscrèmes voor mannen. Deze crèmes worden het meest gebruikt voor de benen.
  • Laserontharing. Steeds meer mannen kiezen voor permanente ontharing zoals laserontharing. Laserontharing wordt vooral gebruikt voor de buik, borst en rug. Mannen met veel beharing willen hier graag definitief vanaf.

Conclusie

Wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden. Dat gaat zeker op voor mannen die zich graag willen ontharen. Een glad gezicht is voor de meeste mannen normaal, maar tegenwoordig moet eigenlijk alles glad zijn. Een overbehaarde buik, borst en rug is ook niet meer in de mode. Mannen die fanatiek aan sport doen kunnen zelfs hun benen ontharen. Er zijn verschillende manieren voor mannen om van hun ongewenste haargroei af te komen. De meeste gebruikte manier is door te scheren, dit gaat snel en is makkelijk, maar de haartjes blijven niet lang weg. Wil je echt langer resultaat, dan zal je naar de harsstrippen moet grijpen. De manier om permanent van je haar af te komen is door middel van laserontharing.