Tips voor het epileren van je wenkbrauwen

Inleiding

De meeste vrouwen en sommige mannen epileren hun wenkbrauwen. Niemand zit tenslotte te wachten op harige bert-wenkbrauwen. Mannen halen vooral de haren boven hun neus en tussen de wenkbrauwen weg. Maar de meeste vrouwen epileren hun wenkbrauwen tot een mooi dun lijntje. Een goed geëpileerde wenkbrauw kan je gezicht er heel anders uit laten zien. Behalve dat het er verzorgd uitziet, maakt het bijvoorbeeld je ogen ook groter. Maar het is wel belangrijk om je wenkbrauwen op de juiste manier te epileren. Wanneer je teveel haartjes weghaalt, dan ziet dit er raar uit, maar het kan ook de vorm van je wenkbrauwen veranderen. Hoe moet je je wenkbrauwen epileren? Lees hier de tips voor het epileren van je wenkbrauwen?

Redenen om je wenkbrauwen te epileren

  • Door je wenkbrauwen te epileren ziet je gezicht er meestal verzorgder uit. Dikke wenkbrauwen hoeven niet lelijk te zijn, maar het moet wel een mooie vorm zijn. De haartjes die er onder uit steken horen er eigenlijk niet te zitten.
  • Je ogen lijken een stuk groter en sprekender als je je wenkbrauwen epileert. Je ogen vallen meer op en je gezicht spreekt meer.
  • Het epileren van je wenkbrauwen laat je jonger lijken.

Hoe moet je je wenkbrauwen epileren

Voordat je begint met het epileren van je wenkbrauwen ga je eerst bekijken welke haartjes je moet weghalen. Door een potlood langs je neus te leggen kan je bekijken hoe lang je wenkbrauw moet worden. Leg het potlood langs je neus tot je ooghoek. Doe dit bij je binnenste en buitenste ooghoek. Trek een denkbeeldig lijntje en de haartjes die buiten dit denkbeeldige lijntje vallen moeten weggehaald worden.

Je weet nu hoe lang je wenkbrauw moet worden, maar nu ga je kijken hoe dun je wenkbrauw gaat worden. In principe heb je dit zelf in de hand, maar je kan het beste rustig aan beginnen. Begin eerst de losse haartjes onder je wenkbrauw weg te halen. Je zal zien dat je wenkbrauw er al snel veel mooier uitziet. Wanneer je je wenkbrauwen dan nog te dik vind, dan kan je altijd de onderste rij met haartjes weghalen.

Tips voor het epileren van je wenkbrauwen

  • Zorg voor goed licht. Door in het juiste licht te staan kan je precies zien waar de ongewenste haartjes zitten.
  • Epileer de wenkbrauw haartjes één voor één. Trek geen plukken tegelijk er uit. De kans is groot dat je dan teveel weghaalt en je wenkbrauw verpest. Bekijk je wenkbrauwen iedere keer kritisch voor je weer verder gaat met epileren.
  • Werk van binnen naar buiten toe en van beneden naar boven.
  • Epileer nooit de haartjes boven je wenkbrauwen. Je kan de vorm van je wenkbrauwen dan verpesten.
  • Wanneer je voor het eerst je wenkbrauwen gaat epileren of je gaat veel haartjes tegelijk weghalen, houd er dan rekening mee dat je huid tijdelijk rood kan zien.
  • Doet je huid pijn van het epileren, houd er dan een ijsklontje tegen om de pijn te verzachten.
  • Wanneer je voor de voor de eerste keer je wenkbrauwen wilt gaan epileren, maar je bent bang dat het misgaat, dan kan het een tip zijn om je wenkbrauwen de eerste keer door de schoonheidsspecialiste te laten epileren voor de juiste vorm.

Conclusie

De meeste vrouwen epileren hun wenkbrauwen. Wanneer je eenmaal doorhebt hoe het moet, dan is het epileren van je wenkbrauwen heel makkelijk. Wenkbrauwen die geëpileerd zijn zien er verzorgd uit plus je ogen lijken groter. Maar het is wel belangrijk om je wenkbrauwen op de juiste manier te epileren. De vorm van je wenkbrauwen moet goed zijn en het is ook belangrijk om niet teveel haartjes weg te halen. Je kan dan de vorm van je wenkbrauwen verpesten en het ziet er raar uit.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden