Wat wil je weten over de dermal anchor piercing

Inleiding

Er zijn allerlei piercings. Nieuw in dit rijtje is de dermal anchor piercing. De naam piercing is eigenlijk verkeerd. Bij een piercing wordt namelijk een gaatje gemaakt door je huid of lichaamsdeel. Door dit gaatje wordt de piercing gestoken. Bij een dermal anchor piercing wordt er een titanium plaatje in de huid aangebracht. Dit plaatje wordt ook wel een implantaat genoemd. Op dit plaatje zit een staafje met schroefdraad waar je een sieraad in kunt draaien. Dit kan een steentje, diamantje of figuurtje zijn. Van het implantaat zie je niks meer! Het lijkt net alsof de piercing in je huid zit.

Hoe wordt een dermal anchor piercing aangebracht?

Een dermal anchor piercing wordt ook wel een microdermal of onderhuidse piercing genoemd. Het plaatje wordt onder je opperhuid aangebracht. Het plaatje is ongeveer twee bij zeven milimeter. Met een speciale naald wordt er een gaatje van ongeveer twee milimeter gemaakt in de huid. Het implantaat wordt schuin ingebracht. Door het gaatje wat uit te rekken, kan het laatste gedeelte als het ware onder je huid worden geduwd. Het plaatje wordt onzichtbaar en alleen het staafje met schroefdraad is zichtbaar. Nu kan het steentje naar keuze er worden ingedraaid!

Verzorging dermal anchor piercing

Wanneer je een dermal anchor piercing hebt laten zetten, is het belangrijk om altijd de intructies van je piercer op te volgen. Je huid heeft namelijk tussen de zes tot acht weken de tijd nodig om te herstellen. Met de juiste behandeling verklein je de kans op infecties.

 • Zit zo min mogelijk aan je dermal anchor piercing. Aan je handen zitten bacteriën die infecties kunnen veroorzaken.
 • Was de dermal anchor piercing twee keer per dag. Doe dit met een ongeparfumeerde zeep. Na het wassen dep je de piercing voorzichtig droog.
 • Laat de piercing zoveel mogelijk bloot. Probeer hem zo min mogelijk af te dekken met een pleister of wondgaasjes. Zit de dermal anchor piercing onder je kleding? Zorg er dan voor dat je kleding niet over de wond kan schuren. Wijde kleding dragen is hiervoor de oplossing.
 • Smeer geen cremes op de plek. Ook desinfecterende middelen worden ten zeerste afgeraden!
 • Totdat de wond helemaal genezen is mag je geen sauna's en zwembaden bezoeken. Ook het gebruik van de zonnebank wordt afgeraden.

Problemen dermal anchor piercing

Ondanks je goede zorgen kan het toch gebeuren dat je piercing ontstoken raakt. Je kunt een ontstoken piercing aan de volgende punten herkennen.

 • De huid ziet rood om het wondje heen.
 • De huid voelt geïrriteerd en/of pijnlijk aan.
 • Er kan pus uit de wond komen.

Wanneer je denkt dat je dermal anchor piercing ontstoken is moet je contact opnemen met je piercer of huisarts. Hij zal de plek beoordelen en met een oplossing komen. Vaak wordt aangeraden om de plek goed schoon te maken en kun je speciale ontstekingszalf krijgen. Bij een erge ontsteking kan antibiotica worden voorgeschreven. Haal de piercing er nooit zelf uit! Hiermee maak je het vaak alleen maar erger en bestaat de kans dat je huid dichtgroeit.

Tips

 • Een dermal anchor piercing kost gemiddeld zestig euro.
 • Je kunt variëren met verschillende steentjes en juweeltjes. Je kunt iedere keer een ander steentje indraaien.
 • Het valt meer op als je meerdere piercings naast elkaar zet.
 • Denk goed na over de plek waar de piercing moet komen. Populaire plekken zijn bijvoorbeeld in het gezicht, decolleté en de armen.
 • Je kunt een dermal anchor piercing ook combineren met een tatoeage.
 • Ben je de piercing zat? Haal hem er nooit zomaar uit, maar vraag altijd advies aan een piercer.

Conclusie

Een dermal anchor piercing is iets heel anders dan de gangbare piercings. Het grote voordeel is dat de piercing op plekken kan worden gezet waar andere piercings niet mogelijk zijn. Een dermal anchor piercing mag dan klein zijn, het is wel een bijzonder gezicht! Verzorg je piercing met liefde en je zult veel plezier hebben van je dermal anchor piercing!


Reacties (4)

Reageer
Michelle reageerde 8 jaar geleden
05 Nov 21:42
hoii,,

hoe oud moet je zijn om het te laten zetten

Britt reageerde 8 jaar geleden
30 Sep 12:27
Je kan op de 1e middellandstraat bij Tattoo West laten zetten voor 50euro!
Cynthia van Terheijden reageerde 8 jaar geleden
04 Sep 19:10
Hallo,

Wie kan mij vertellen waar ik in Rotterdam e.o. een dermal anchor piercing kan laten zetten.
Matara reageerde 9 jaar geleden
12 Jun 21:12
Hoi! erg leuk stukje en duidelijk ook:) ik heb zelf al een tijdje een micro dermal onder mijn oog en wil er graag 1 of 2 bij:D ben er heel blij mee dus:) ik had alleen nooit goed begrepen dat je ze dus zo goed kan verwisselen..gauw eens een ander steentje scoren dus:)