Tips voor het kopen van een zomerjas

Inleiding

Het is weer zomer en natuurlijk hopen we allemaal op zomerse temperaturen! Maar ook in de zomer kan het nog aardig fris zijn en van een bui regen moeten we ook niet raar opkijken. Een zomerjas is dus geen overbodige luxe. De meeste mensen gebruiken hun zomerjas in het voorjaar, de zomer en het begin van de herfst. Pas als het echt kouder wordt stappen we over op de winterjas. De zomerjassen collectie is al even uit, maar wanneer je een goedkope zomerjas wilt, dan moet je nu in de uitverkoop kijken! Waar let je op als je een zomerjas wilt kopen? Lees hieronder de tips voor het kopen van een zomerjas.

Tips voor het kopen van een zomerjas

De temperatuur in de lente en de zomer kan soms lastig zijn. Vaak is het net te koud om zonder jas te gaan, maar voor een winterjas is het weer te warm. De oplossing hiervoor is een zomerjas. Een zomerjas is een stuk dunner dan een winterjas, maar hij zal je wel beschermen tegen bijvoorbeeld een frisse wind. Het aanbod aan zomerjassen is enorm. Dat kan nog best moeilijk kiezen zijn! Waar let je op als je een zomerjas wilt kopen?

Maat van de zomerjas

Wanneer je een nieuwe jas wilt kopen, dan neem je eigenlijk altijd de maat van je kleding. Het is bij zomerjassen wel aan te raden om de jas van tevoren even te passen. Sommige jassen vallen juist te kleiner, terwijl andere zomerjassen zo wijd vallen dat er bijna geen model in zit. Ook de maat van de mouwen is belangrijk.

Maar ook qua lengte heb je verschillende zomerjassen.

 • Korte zomerjas. Deze komt boven je heupen
 • Normale zomerjas. Deze komt op je heupen
 • Lange zomerjas. Deze valt over je billen.

Welke lengte je kiest is afhankelijk van je eigen smaak. Een lange zomerjas is warmer dan een korte zomerjas. Maar de zomerjas moet ook bij je andere kleding passen.

Materiaal van de zomerjas

Wanneer je een nieuwe zomerjas wilt aanschaffen, dan kan je kiezen uit verschillende materialen. De meeste zomerjassen zijn van katoen gemaakt. Een jas van katoen biedt bescherming, maar is niet te warm. Andere materialen die voor een zomerjas worden gebruikt zijn bijvoorbeeld:

 • Leer. Een zomerjas van leer is warmer dan één van katoen, zeker als de zon er op schijnt!
 • Waterafstotend. Een zomerjas van waterafstotend materiaal is ideaal als het regent.
 • Spijkerstof

Waar let je nog meer op als je een zomerjas wilt kopen?

 • Rits of knopen. Je kan je zomerjas sluiten met een rits of knopen. Een rits sluit beter, maar knopen geven vaak een speelser effect.
 • De kleur. De meeste zomerjassen hebben een lichte of vrolijke kleur. Wanneer je een zomerjas wilt kopen, kies dan voor een neutrale kleur, zodat je hem bij al je kleding en schoenen kunt dragen.
 • Capuchon. Niet alle zomerjassen hebben een capuchon. Een cupochon is handig wanneer het regent, maar het komt het model van je jas vaak niet ten goede.
 • Extra's aan de jas. Je hebt hele leuke zomerjassen met een ceintuur om je middel. Ook de kraag van de jas kan een aandachtspuntje zijn!

Meer tips

 • Veel vrouwen hebben meerdere zomerjassen. Zo hebben ze voor verschillende gelegenheden en outfits een zomerjas. Het scheelt veel geld als je wacht tot de uitverkoop!
 • Pas je zomerjas altijd van tevoren. Kijk goed in de spiegel of de zomerjas je staat en of hij goed zit. Ga je in de winter al op zoek naar de ideale zomerjas? Zorg er dan voor dat je de jas past zonder dikke kleding eronder!
 • De prijs van de zomerjas is afhankelijk van de tijd wanneer je hem koopt, het materiaal en het merk. Je hebt zomerjassen van vijftig euro, maar ook van 200 euro!

Conclusie

Het weer in Nederland zit niet altijd mee. Ook in het voorjaar en in de zomer kan het nodig zijn om een jas te dragen. Een winterjas is te dik, dus veel mensen schaffen een zomerjas aan. Er zijn genoeg leuke zomerjassen te koop, het is maar net wat je persoonlijke smaak is. Wanneer je een zomerjas wilt kopen, pas deze altijd zodat je zeker weet dat hij goed zit. Wil je een goedkope zomerjas? Wacht dan tot de uitverkoop of kies voor een merkloze zomerjas!