Zwemkleding voor vrouwen kopen waar let je op

Inleiding

De meeste vrouwen vinden het kopen van zwemkleding een drama. Veel vrouwen zijn namelijk niet helemaal tevreden met hun figuur en in zwemkleding valt er weinig te verbergen! De meeste vrouwen proberen voor de zomermaanden een paar kilootjes af te vallen of pakken een zonnebankkuur om alvast een kleurtje te kweken. Maar met de juiste zwemkleding is dit eigenlijk niet nodig. Door zwemkleding te kiezen die bij jouw figuur past, kun je de goede punten benadrukken en de mindere kanten verbergen! Waar let je op als je zwemkleding wilt kopen?

Zwemkleding kopen

Het aanbod aan zwemkleding is enorm. Het begint al met de keuze voor een bikini, tankini of badpak. Ook de kleur van je zwemkleding speelt een rol. Met de juiste kleuren kun je bruiner lijken!

Bikini

De meeste vrouwen dragen het liefst een bikini. In een bikini word je het bruinst! Welke bikini je kiest is afhankelijk van je figuur en cupmaat.

Borsten

Voor vrouwen met grote borsten is het belangrijk dat hun bikini voldoende steun biedt. Dit kan het beste met een voorgevormde beugelbikini. Kies voor stevige bandjes, zodat het geheel goed blijft zitten.

Vrouwen met kleine borsten willen over het algemeen hun borsten wat groter laten lijken. De gemakkelijkste manier is door middel van een push-up bikini. Ook door een triangel bikini kunnen je borsten groter lijken. Een triangel bikini knoop je achterin je nek dicht. Je kunt de cupjes zo verschuiven dat je meer borst ziet. Daardoor lijken ze groter.

Heb je een gemiddelde cupmaat? Dan staan eigenlijke alle bikini's je goed. Wil je meer nadruk op je borsten leggen, kies dan voor een bandeau bikini! Dit is een bikini zonder bandjes.

Je figuur

Veel vrouwen zouden graag wat slanker of strakker willen zijn. Heb je een maatje meer? Kies altijd voor een bikini in de juiste maat. In een te strakke bikini lijk je juist dikker. Je figuur komt het beste uit in een normale bikini met een gewone zwembroek.

Sommige vrouwen zijn aan de magere kant en willen dit graag verbergen. Je kunt je dunne benen verbergen door een zwembroekje met korte pijpjes te dragen.

Heb je een normaal figuur? Dan staan in principe alle bikini's goed. Je kunt echter wel de nadruk op je figuur leggen door te kiezen voor een laag uitgesneden zwembroekje of een string!

Tankini

Een tankini zit tussen een bikini en een badpak in. Een tankini bestaat uit een los broekje en een topje. Dit topje kan net boven of onder de navel vallen. Een tankini is ideaal als je een bikini eigenlijk te bloot vindt. Ook kan een tankini uitkomst bieden als je niet tevreden bent over je buik. Sommige tankini's lijken op een mini-jurkje, waardoor je buik helemaal niet opvalt! Heb je grote borsten? Kies dan voor een tankini met voorgevormde cups. Op die manier hebben je borsten stevigheid. Heb je kleine borsten? Dan zijn er leuke tankini's te koop met push-up cups. De meeste tankini's bestaan uit één kleur of één print. Maar wanneer je de nadruk op je borsten wilt leggen, kies dan voor een tankini waarbij de cups een andere kleur hebben dan het buikgedeelte!

Badpak

Een badpak wordt vooral gedragen door oudere vrouwen of vrouwen met een maatje meer. Je buik wordt in zijn geheel verborgen door een bakpak! Een badpak is ideaal voor vrouwen voor wie het bloot zijn eigenlijk niet hoeft. Er zijn veel degelijke badpakken te koop, maar een badpak kan ook heel sexy zijn. Denk maar aan een badpak met een laag uitgesneden rug of decolleté!

Meer mogelijkheden

 • Microkini. Een microkini is de mini-versie van een gewone bikini. Met een microkini wordt zo min mogelijk bedekt! In Nederland zie je de microkini zelden.
 • Burkini. De tegenhanger van een microkini is de burqini. Een burqini is een groot badpak met lange pijpen en mouwen! De burkini is ontworpen voor moslim vrouwen die graag geheel bedekt willen zwemmen.

Waar let je nog meer op?

 • De maat. Zorg altijd dat je zwemkleding de juiste maat heeft. Te kleine zwemkleding laat je dikker lijken, terwijl te grote zwemkleding ongemakkelijk zit.
 • Kleur. Er is veel mogelijk als je op zoek bent naar de juiste zwemkleding. Hieronder de belangrijkste tips voor het kiezen van de juiste kleur of print!
 • Zwarte zwemkleding laat je slanker lijken
 • Zwemkleding met een drukke print zorgt er voor dat de nadruk niet op je lichaam ligt.
 • Kies voor felle kleuren of juiste warme pastèlkleuren als je je bruine kleurtje wilt benadrukken. Ook een witte bikini is een aanrader!
 • Vind je jezelf nog te wit? Kies dan voor rustige kleuren of een print!

Meer tips

 • Wil je dat je tepels niet opvallen? Kies dan altijd voor een voorgevormde cup. Je tepels kunnen er dan niet doorheen steken.
 • Het is bij veel bikini's en tankini's mogelijk om het topje en broekje los te kopen. Dit is ideaal als je onderlichaam een andere maat heeft dan je bovenlichaam. Ook door een broekje met touwtjes te kopen kun je het broekje passend maken! Let er wel op dat de knoop er niet uit gaat.
 • Voel je je ongemakkelijk in je zwemkleding? Koop dan een leuk strandjurkje die je over je zwemkleding heen kunt dragen.

Conclusie

Er komt nog heel wat bij kijken als je zwemkleding wilt kopen. Het belangrijkste is om zwemkleding te kopen waar je je goed in voelt en wat lekker zit. Pas je zwemkleding altijd van tevoren zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan!