Top 10 duurste kledingmerken ter wereld

Inleiding duurste kledingmerken

In de moderne samenleving kunnen veel mensen zich échte luxe veroorloven. Het hebben of dragen van dure kledingmerken is een statussymbool geworden. Het dragen van een Gucci, Vuitton of Chanel levert je status op. Mocht je geld over hebben, dan staan hieronder de duurste kledingmerken ter wereld voor je opgesomd. 

<!-- BEGIN van de zanox-afilliate HTML-code -->
<!-- ( De HTML-code mag niet gewijzigd worden.) -->
<a href="http://ad.zanox.com/ppc/?23589277C983017010T"><img src="http://ad.zanox.com/ppv/?23589277C983017010" align="bottom" width="300" height="250" border="0" hspace="1" alt="Zalando Premium"></a>
<!-- EINDE van de zanox-affiliate HTML-code -->

Op bovenstaande website kun je in Nederland en België gemakkelijk de beste premium kledingmerken bestellen (meer dan 100 merken). Hieronder staan de 10 duurste kledingmerken ter wereld opgesomd.

Gucci

Gucci is in 1921 opgericht door Guccio Gucci uit Italië. Gucci staat bekend om zijn leren producten en zijn Italiaanse aandoende ontwerpen. Het bedrijf maakt door het verkopen van kleding een omzet van 2.2 miljard.

Louis Vuitton

Louis Vuitton is een Frans kledingmerk. Vuitton is gespecialiseerd in onder andere horloges, schoenen en zonnebrillen. Het logo van Vuitton is het status symbool van het merk geworden. Vuitton is in deze top 10 één van de duurste merken. Jaarlijks maakt het bedrijf een omzet van om en nabij de 2.7 miljard dollar.

Chanel

Chanel wordt vaak het elegantste en meest chique kledingmerk genoemd in haute couture. Chanel fabriceert diverse luxe producten zoals parfum, kleding en cosmetica. Waarschijnlijk is Chanel wereldwijd één van de bekendste merken.

Burberry

Burberry is een Brits merk dat onder andere parfum, kleding en accessoires verkoopt. De producten van Burberry hebben een goed te herkennen stijl, wereldwijd wordt geprobeerd deze stijl te kopiëren. Het bedrijf heeft een omzet van om en nabij de één miljard dollar per jaar.

Fendi

Het bedrijf Fendi komt uit Italië. Het bekendste product van Fendi zijn de handtassen. Het bedrijf is ooit begonnen in 1925. Nu heeft het wereldwijd een goede reputatie. De jaarlijkse omzet van Fendi ligt rond de 340 miljoen dollar per jaar.

Christian Dior

De hoofdvestiging van Christian Dior is gelegen in Parijs. Het merk Christian Dior is opgericht in 1946 en is gespecialiseerd in accessoires en lederen producten. Wereldwijd heeft Christian Dior meer dan 160 winkels. Op jaarbasis heeft Christian Dior dan ook een omzet van 18 miljard dollar.

Prada

Prada is één van de merken die status bepalend zijn. Het bedrijf is gesticht door Mario Prada. Prada is gespecialiseerd in leer, schoenen en hoeden. De omzet op jaarbasis ligt rond de 1.7 miljard dollar.

Christian Louboutin

Christian Louboutin is gespecialiseerd in het ontwerpen van schoenen. Christian Louboutin is in 1991 gestart met het ontwerpen van deze schoenen. Het duidelijkste kenmerk van deze schoenen is dat ze allemaal een rode zool hebben. De belangrijkste reden voor deze kleur is, volgens Christian Louboutin, om de vrouw zelfvertrouwen te geven. Wanneer je deze schoenen kunt betalen, is er in principe weinig reden om geen zelfvertrouwen te hebben.

Versace

Het merk Versace is van Italiaanse afkomst. Versace is opgericht in 1978. Het merk Versace is opgericht en ontwikkeld door Gianni Versace. Het merk werd onmiddelijk populair nadat de eerste winkel werd geopend. Vandaag de dag is Versace één van de duurste bedrijven ter wereld. Versace is niet gespecialiseerd in een bepaald merk; het maakt diverse producten waaronder schoenen, kleding en parfum.

Hermés

Hermés is een Frans merk dat bekend staat om zijn tassen en de welbekende sjaal. Daarnaast ontwikkeld Hermés diverse parfums en lederwaren. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van rond de twee miljard dollar.

Afsluiting duurste kledingmerken

Dure kledingmerken zijn een perfect statussymbool. De bovengenoemde merken zijn de duurste kledingmerken ter wereld. Omdat ze zo duur zijn, worden ze weinig gekocht en dus weinig gedragen. Mocht je dus iets van deze duurste kleidingmerken kopen dan is er een grote kans dat jij één van de enige bent die in de producten van dat merk rondloopt.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden