Welke interieurkleur en materialen kiezen we in 2011

Inleiding

De jongste jaren besteden we met zijn allen meer en meer aandacht aan ons interieur én aan de totaalinrichting van onze woning. Cocoonen is en blijft nog wel enige tijd hét modewoord bij uitstek. Maar wat zijn nu precies de verschillende modetrends voor 2011 op dit vlak? Wat is trendy, en wat oubollig en dus definitief voorbijgestreefd? Welke kleur geven we bij voorkeur onze leefruimte om er een blikvanger van de maken, en met welke tips en raadgevingen van interieurinrichters houden we bij voorkeur rekening, willen we niet uit de toon vallen?

Oppervlaktematerialen in 3D

Gaan we op het oordeel van deze interieurontwerpers af, dan kunnen en mogen in 2011 zoniet alles, dan toch erg veel. Het geven van een persoonlijke tint aan ons interieur, staat hierbij centraal. Vandaar ook de grote vrijheid die men ons laat bij de inrichting van onze woning. Natuurlijke producten scoren erg hoog. Een trend die zich meer en meer doorzet, is het gebruik van oppervlaktematerialen in 3D. Opvallen doen we daarmee beslist. Dergelijke materialen gebruikt men zowel bij de bekleding van zetels als van wanden en stoelen. Op die manier brengen we een gevoel van gezelligheid en behaaglijkheid tot stand. Deze 3D materialen gebruikt men ook bij de fabricatie van meubelen.

Natuurlijke materialen

Bij de inrichting van onze woning, gaat onze voorkeur uit naar het gebruik van natuurlijke materialen. Men kiest voor ongeverfd of ongevernisd hout, puur natuur dus. Gepolijste en matte oppervlakken maken opgang. Daarbij wordt bijvoorbeeld metaaldraad verweven in allerlei stoffen en materialen verweven.

Grote vrijheid

Onze vrijheid bij de inrichting van onze woning, gaat van het kiezen van allerlei vintage accessoires uit het interieur van oma en opa of voor een prikje op de kop getikt op een of andere rommelmarkt, tot het zelf ontwerpen van ons behangpapier met eigen foto's of ontwerpen.

Vrolijk geel

Wie dit jaar met zijn interieur niet uit de toon wil vallen, kiest voor vrolijke én natuurlijke kleuren met geel op kop. Dat wordt volgens interieurontwerpers ongetwijfeld dé kleur van de komende maanden, ook bij onze keuze van accessoires. Bij het schilderen van kamers in vrolijk geel, moet men wel met enkele zaken rekening houden. De keuze van de juiste tint geel is hierbij belangrijk. Een volledige kamer in het geel schilderen, wil wel eens tegen vallen. Vele geeltinten zijn immers érg nadrukkelijk én overheersend aanwezig. Andere kleuren die het de komende maanden bijzonder goed zullen doen, zijn blauwgrijs, gebroken wit, alle lichtgrijze tinten en bruin gecombineerd met een in het oog springende accentkleur, en meer exotische tinten. Met allerlei dierenprints en gouden en zilveren tinten zitten we evenmin fout.

Personaliseren

Het personaliseren van ons interieur wordt alsmaar belangrijker. Het ontwerpen van ons behangpapier komt daarbij in een échte stroomversnelling. Hiervoor kan men terecht op www.hookedonwalls.com. Allerlei souvenirs van (verre en exotische)reizen duiken meer en meer op in onze gastenkamers. Om het geheel compleet te maken, hangen we aan de muur zelf gemaakte kunst, zelfs kindertekeningen in een eigentijdse lijst kunnen en mogen perfect.

Meer en meer nood aan privacy

Als gevolg van onze alsmaar drukker wordende bezigheden, hebben we allen nood aan privacy én aan een eigen hoekje of kamer om tot rust te komen. In onze eigentijdse woningen leven we echter meer en meer in open ruimtes. We kunnen hierin ons eigen hoekje creëren, met het gebruik van bijvoorbeeld kamerschermen, die ook nog decoratief kunnen zijn.

Open opbergruimten

De tijd dat alles opgeborgen moest worden achter gesloten kastdeuren, ligt eveneens achter de rug. Wie "in" wil zijn, gaat nu volop voor open kastruimtes. Dat zorgt er wél voor dat we noodgedwongen alles netjes moeten houden, vermits op deze manier alles open en bloot voor iedereen zichtbaar is.
Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden