Wat zijn magnetronsloffen

Inleiding

Koude voeten, een ieder die er last van heeft, weet hoe erg dat is. Vreselijk, het lijkt wel of ze nooit meer warm willen worden. En tot overmaat van ramp is het met die koude voeten erg lastig om lekker in slaap te vallen. Heb je zelf geen last van koude voeten dan heb je misschien een partner die met zijn of haar koude voeten naast je in bed kruipt.


Volgens de ontwikkelaars van de nieuwste gadget op het gebied van sloffen en koude voeten zijn magnetronsloffen de ideale oplossing. Wat zijn nu precies magnetronsloffen en hoe werken ze?

Wat zijn magnetronsloffen?

Magnetronsloffen zijn een soort van combinatie tussen sloffen en warmekussentjes. De zachte sloffen zijn gevulde met lavendel en granen. Eenmaal opgewarmd blijven ze ruim 2 uur warm en hoef je nooit koude voeten te hebben. Door de zachte stof kun je ze zelfs in bed aanhouden.

De lavendel in de magnetronsloffen heeft ook nog een rustgevende werking. Helaas verdwijnt in de loop der tijd de geur van de lavendel. Wanneer je toch wilt blijven genieten van een lavendelgeur, kun je altijd wat druppeltjes lavendel olie op druppelen. Doe dit wel pas na het opwarmen van de magnetronsloffen.

De magnetronsloffen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren of je nu rood, zwart, blauw, creme of roze wilt ze zijn er allemaal. En uiteraard zien we ook hier de welbekende luipaardprint terug.

Overigens word het diabetici ontraden om de sloffen te gebruiken.

Voor mensen met reuma of wintertenen kan de warmte heilzaam zijn.

Hoe warm je magnetronsloffen op?

De naam doet er aan denken dat magnetronsloffen alleen in de magnetron kunnen worden opgewarmd, maar voor degenen die geen magnetron hebben, maar wel een oven of radiator is er goed nieuws: ook met behulp van deze kunnen de magnetronsloffen opgewarmd worden. Zie hieronder de verschillende opwarmtijden.

Magnetron

Verwarm de magnetronsloffen maximaal 90 seconden in de magnetron op 800 Watt. Verwarm de magnetronsloffen nooit langer dan deze 90 seconden want dit kan de levensduur verkorten en de magnetronsloffen kunnen hun functie verliezen.

Oven

De magnetronsloffen kunnen ook in de oven worden opgewarmd. Zet de oven op 100 graden en warm de magnetronsloffen maximaal 10 minuten op. Ook hier geldt dat je de maxiumtijd niet mag overschrijven, omdat dit de levensduur kan verkorten en de magnetronsloffen hun functionaliteit kunnen verliezen.

Radiator

De magnetronsloffen kunnen ook op de radiator worden verwarmd. Leg ze op de radiator tot ze voldoende opgewarmd zijn.

Hebben magnetronsloffen nog andere functies?

Magnetronsloffen zijn zo opgebouwd dat ze niet alleen verwarmd kunnen worden, maar ook kunnen worden ingevroren. Een andere functie naast het opwarmen van koude voeten is het gebruik als koelelement voor bijvoorbeeld kneuzingen en zwellingen. Doe de sloffen voor het invriezen wel eerst in een diepvrieszak om de sloffen te beschermen.

Kun je magnetronsloffen wassen?

Aangezien magnetronsloffen bestaan uit graankorrels kunnen ze niet gewassen worden. Aan de andere kant, worden 'normale' sloffen wel gewassen?

Wil je ze toch schoonmaken gebruik dan een vochtige doek, maar zorg er wel voor dat de sloffen droog zijn voordat je ze op gaat warmen in de magnetron.