Hoe loop je op hoge hakken

Op hoge hakken lopen

Hoge hakken. Welke vrouw wil er nou niet op lopen? Je krijgt er een mooier en langer postuur van, je traint je kuit- en beenspieren en je ziet er vrouwelijk uit en zo zul je je ook voelen. Er kleeft echter ook een nadeel aan: het lopen op de hakken zelf. Als je voor het eerst hoge hakken koopt, en je trekt ze meteen aan en je gaat de deur uit.. dan krijg je vast veel aandacht maar niet op de manier waarop je dat wilde. Lees daarom snel verder om er achter te komen hoe ook jij vrouwelijk en elegant op hakken kunt lopen!

Stappenplan om op hoge hakken te lopen

Stap 1

Begin ten eerste met het kiezen van de juiste schoenen. De maat moet goed zijn, omdat je er anders niet goed op kunt lopen en het levert extra druk op op bepaalde plaatsen. Hier kan je later veel last van krijgen. Pas de schoenen altijd goed voordat je ze koopt. Let er wel op dat je voeten uitzetten als je veel hebt gelopen. Ga daarom altijd meteen naar de schoenenwinkels. Je voeten zetten ook uit bij warm weer, let hier op als je op vakantie nieuwe schoenen wilt kopen.

Stap 2

Nu je de juiste schoenen hebt gevonden, wordt het tijd om er eerst op te leren staan. Dit klinkt misschien raar, maar doordat je eigenlijk op je tenen staat, ben je veel minder in evenwicht. Je moet de balans terug zien te vinden omdat je anders omvalt. Oefen daarmee voor de spiegel. Kijk naar hoe je staat en of je houding anders is dan wanneer je op blote voeten staat.

Stap 3

Zorg voor een goede houding. Doe je schouders naar achteren en je borst naar voren. Hierdoor zul je er beter uitzien maar het is ook goed voor een evenwichtige houding, waardoor het staan én lopen op hakken een stuk eenvoudiger wordt.

Stap 4

Je zult anders moeten leren lopen op hakken. Normaal gesproken beweeg je vanuit je benen, maar op hakken beweeg je vanuit je heupen, Je draait je dus niet om door je benen te draaien, maar door je heupen te draaien. Je voeten zullen vanzelf volgen. Oefen als eerst deze draaibeweging voor de spiegel.

Stap 5

Het is tijd voor de eerste stapjes! Doe dit het liefst op een harde stabiele vloer. Houd je benen recht en dicht bij elkaar en neem langzame kleine stapjes. Het zal er nog stijf uitzien in het begin, maar maak je geen zorgen. Hoe meer je oefent hoe soepeler het eruit zal komen te zien.

Stap 6

Blijf oefenen in het stilstaan en het draaien. Probeer ook niet te wiebelen maar richt je echt op de juiste balans. Blijf net zo lang oefenen totdat je niet meer wiebelt.

Stap 7

Ga in de tuin lopen op je hakken. Verken andere ondergronden. Loop ook bijvoorbeeld op laminaat en daarna op een vloerbedekking. Oefen ook met het traplopen, want dit vereist ook een speciale techniek die je snel onder de knie hebt wanneer je het eenmaal probeert.

Stap 8

Oefening baart kunst: probeer iedere avond minimaal een half uur op hoge hakken te lopen. Als je je hoge hakken elke dag draagt, past je voetbed zich daaraan aan en voelt het op gegeven moment alsof je nooit anders gedaan hebt. Als je nog moeite met het lopen hebt, trek dan de schoenen gewoon aan en blijf lekker zitten. Ook dan komt je voetbed vanzelf omhoog en zal het zich op den duur fixeren in de juiste positie.

Stap 9

Verzorg je voeten. het lopen op hoge hakken zal zorgen voor veel druk op de bal van je voet. DIt kun je verlichten door gelkussentjes. Blijf je voeten verder ook goed verzorgen, door ze regelmatig in te smeren en trakteer ze af en toe met een voetenbad. Zo voorkom je kwaaltjes waardoor je geen hakken meer kunt dragen.

Stap 10

Het oefenen zul je veelal binnen hebben gedaan, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat je zonder problemen buiten kunt lopen op je hakken! Als laatste breng je dus je kennis in de praktijk. Bouw ook deze fase rustig op. Als je aan het oefenen bent, kun je je schoenen uittrekken wanneer je wilt. Als je je hakken aantrekt naar je werk, dan is dit een stuk lastiger en zul je in het begin zeker last krijgen van je voeten. Blijven oefenen is het devies: na voldoende training kunnen hoge hakken zelfs comfortabel aan gaan voelen!