Uggs Schoonmaken

UGGS zijn altijd zo gezellig en warm. Als het zou kunnen zou je ze nooit meer uit doen. Veel mensen lopen in de winter op Uggs. Naast vrouwen lopen ook steeds meer mannen op de schoenen. Alhoewel de laarzen er erg robuust uitzien zijn ze toch niet erg vlek bestendig. Het constante dragen zal leiden tot vlekken, vuil en geurtjes. Maar hoe hou je je UGGS nou als nieuw? Wij presenteren de beste oplossing.

Om uw Uggs schoon te houden kunt u natuurlijk gebruik maken van speciale (dure) schoonmaakproducten van UGG Australia (zoals de UGG Australia Schoonmaakset). Maar het kan veel simpeler. UGGS zijn aan de buitenkant gemaakt van suède en aan de binnenkant van schapenvacht. Om je UGGS als nieuw te houden kun je gewoon gebruik maken van huishoudelijke producten, welke in bijna ieder huishouden wel te vinden zijn en zoals hieronder uitgelegd.

De buitenkant

  1. Element 1 Maak de buitenkant van de UGGS vochtig met koud water. Dompel de UGGS niet onder in het water. Hier kunnen ze absoluut niet tegen en dit zal leiden tot onherstelbare schade.
  2. Element 2 Verdun een cleaner die geschikt is voor suede met koud water. Of de cleaner geschikt is, is op de verpakking te vinden.
  3. Element 3 Reinig de buitenkant voorzichtig met de oplossing van de cleaner en het water met behulp van een zachte spons. Ook hier geldt om voorzichtig te werk gaan. Gebruik weinig water, uggs en water gaan niet goed samen.
  4. Element 4 Spoel de spons uit en maak de UGGS nogmaals schoon met de spons met koud water.
  5. Element 5 Vul de UGGS met papier, een handdoekjes of een krant om de Uggs in vorm te houden tijdens het opdrogen. Let op: houd de UGGS tijdens het opdrogen uit de buurt van direct zonlicht of directe hitte. Direct zonlicht of hitte zullen ervoor zorgen dat de stof vervormt. Dit laat de uggs eruit zien als een gerimpelde huid.
  6. Element 6 Borstel de UGGS na het opdrogen voorzichtig met een suède borstel of pluisvrije handdoek om de zachtheid van het suède te herstellen. Herhaal dit totdat de uggs er weer puik uitzien.

De binnenkant

Uggs zijn warm. Hierdoor kan het gebeuren dat de binnenkant van je UGGS onfris ruiken. Om ervoor te zorgen dat de UGGS weer fris ruiken helpt het om er zuiveringszout in te strooien. Als u wilt, kunt u een paar druppels van een etherische olie aan het zuiveringszout toevoegen om een zoete geur te creëren. Laat de UGGS een nachtje staan, schud het overtollige mengsel er de volgende dag uit en de UGGS ruiken weer als nieuw.

Slotwoord

Dus al heb je bruine uggs, zwarte uggs, blauwe uggs, hoge uggs, lage uggs, uggs met een bontje. Met deze tips zijn je uggs weer als nieuw en kun je er weer jaren met veel plezier op lopen. We wensen je veel plezier met het herstellen van je Uggs en hopen dat je er weer de hele winter van kunt genieten.

  • Let op; het toepassen van de tips op deze website is op eigen risico. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk voor schade ontstaan bij het schoonmaken van de UGGS