Wat is een huispak

Inleiding

Sinds een aantal weken is het woord ‘’huispak’’ helemaal hip. De verkoop van dit kledingstuk is ook met een significante hoeveelheid gestegen. De plotselinge populariteit van het huispak is te verklaren door de Tilburgse Roy Donders. Maar waarom is nu het huispak dan ineens zo populair? En wat is het nou eigenlijk precies voor kledingstuk?

Het huispak

Zoals de naam al zegt is een huispak een pak dat je aantrekt wanneer je thuis bent. Een huispak lijkt een beetje op een joggingpak, een jumpsuit of op simpele sportkleding. Het is in ieder geval erg gemakkelijke kleding die je aantrekt wanneer je na een lange dag hard werken thuis even lekker tot rust wil komen. Het is bijvoorbeeld gemaakt van een zachte stof waarmee je het snel warm krijgt. Een huispak zit lekker en comfortabel. Een huispak kan dus een beetje vergeleken worden met een pyjama. Het kledingstuk wordt tot op heden eigenlijk alleen nog maar door vrouwen gedragen en dus ook alleen maar voor vrouwen ontworpen.  

Huispakken kopen

Door de groeiende populariteit van huispakken, zijn er ook steeds meer bedrijven die ze gaan verkopen. Een aantal plekken waar je huispakken kunt kopen zijn:

  • Wehkamp, zij bieden ruim 30 verschillende huispakken aan
  • Bonprix, dit bedrijf verkoopt een aantal huispakken voor mannen
  • OTTO, naast veel vrouwenhuispakken verkopen ze er ook enkele voor mannen

Roy Donders: stylist van het zuiden

De plotselinge populariteitsstijging van huispakken is te verklaren door het feit dat de 22-jarige Roy Donders sinds een paar weken een eigen tv-show heeft op RTL5: ‘’stylist van het zuiden’’. Dit is een real life soap waarin hij bij zijn dagelijkse werkzaamheden gevolgd wordt. Hij heeft een eigen kledingwinkel (en kapsalon) in de Tilburgse wijk Broekhoven, waar hij onder andere huispakken verkoopt. Ook is hij bezig met het ontwerpen van eigen huispakken. Dit televisieprogramma is erg populair; het wordt wekelijks door ruim 500.000 mensen met veel plezier bekeken. Al deze mensen hebben door het programma ook kennis gemaakt met het fenomeen ‘’huispak’’ en willen er daardoor ook zelf eentje kopen. Voor het programma bracht Roy Donders de huispakken en andere kleding aan de man door zogenaamde ‘’kledingparties’’ te organiseren. Met een hoop koopwaar reist hij het hele land door om in zaaltjes en op feestjes de kleding te verkopen. Hordes vrouwen komen hier op af. Kledingparties zijn een beetje te vergelijken met Tupperwareparties.

Al aan het begin van de reality-serie heeft Roy Donders aangegeven dat hij graag zijn eigen huispakkenlijn wil hebben. Na veel tijd te hebben gestoken in ontwerpen en prototypes maken, lanceerde Donders op 30 november 2013 zijn eigen huispakkenlijn. De huispakken vliegen als warme broodjes over de toonbank. Inmiddels heeft Roy het zo druk dat hij niet eens meer zelf in zijn winkel kan staan. Zijn moeder Nel, die ook vaak langskomt in de soap, heeft de verkoop overgenomen. Roy zijn winkel Rojami’s is te vinden op de Broekhovenseweg 229 in Tilburg.

Conclusie

Een huispak is een simpel en comfortabel kledingstuk dat voornamelijk door vrouwen gedragen wordt. Omdat het zo fijn en gemakkelijk zit, trekken veel vrouwen het aan na bijvoorbeeld een lange dag te hebben gewerkt. De afgelopen weken zijn huispakken erg populair geworden, aangezien Roy Donders er uitgebreid aandacht aan besteed in zijn nieuwe programma ‘’Stylist van het zuiden’’ op RTL5. 

Bronnen afbeelding: Wikimedia Commons, Alex:D