Waarom laten kinderen altijd alles slingeren

Inleiding

Wil jij weten waarom de meeste kinderen altijd alles laten slingeren? Misschien wel omdat ze stiekem hopen dat iemand anders het opruimt!

Verdieping

We hebben niet allemaal hetzelfde gevoel voor orde en netheid. Wat voor de een netjes is, is voor de ander een puinhoop! We zijn vanaf onze geboorte druk bezig met opruimen en ordenen. Hetzelfde gebeurt ook in ons hoofd. De hersenen verzamelen alle informatie en zorgen ervoor dat alles op de juiste plek wordt 'opgeslagen'

Daardoor kunnen wij dingen onthouden en herkennen. Dat is heel handig, want anders moet iedereen steeds opnieuw bedenken dat de sokken niet in de koelkast horen en dat het eten niet in de speelgoedkist ligt. We weten dus waar we dingen moeten neerleggen en waar niet.

Die kennis zit in ons hoofd. Maar daar luisteren we niet altijd naar! We zijn soms een beetje lui of we denken aan andere dingen. Zo krijg je rommel. Het probleem is dat ouders een slordige kamer verwarren met slordige hersenen. Ze denken dat je dus ook niet goed oplet op school en maar wat zit te rommelen.

Conclusie

Daar zit wat in, natuurlijk. Het is inderdaad bewezen dat mensen die goed kunnen organiseren en opruimen, ook beter leren en succesvoller zijn in hun leven. Echt waar. Gek idee hè, dat succes begint met het opruimen van je kamer!