Wie is Barbie

Barbie bestaat nog steeds en is jarig

Wie_is_Barbie-IntroPlaatje.jpg

Op 9 maart 2017 is Barbie al weer 58 jaar oud geworden. Eeuwig jong, maar heus, Barbie heeft inmiddels al een rijk leven, waarover inmiddels ook veel te vertellen is. Er is ook bijna altijd wel nieuws dat van Barbie vrij komt. Wat te denken van een mooi Barbie poppenhuis en al die nieuwe outfits. Barbie is en blijft zo zeker bij de tijd.

Het leven van Barbie in vogelvlucht

Een korte biografie van Barbie is wel te geven:

 1. Barbie is een afkorting van de naam Barbara Millicent Roberts.
 2. De ouders van Barbie zijn George and Margaret Roberts.
 3. Barbie woont in Willows in de staat Wisconsin.
 4. Barbie heeft vier jongere zusjes. Dat zijn Skipper, Stacie, Kelly en Krissy.
 5. Barbie bezocht waarschijnlijk de lokale high school in Willows en daarna ging ze naar de Manhattan International High School in New York.
 6. In 1961 kwam Ken Carson in haar leven. Het werd al met al een knipperlicht relatie, die op Valentijnsdag 2004 door Barbie even werd beëindigd voor surfer Blaine. Maar in 2006 kwam Ken weer terug.
 7. Barbie houdt erg van dieren. Meer dan vijftig dieren heeft ze gehad, waaronder honden, katten, een chimpansee, een panda, een giraffe, een paard.
 8. Barbie is zeer atletisch. Op de Olympische Spelen won ze bij het zwemmen goud. Echt waar.
 9. Barbie heeft meerdere auto’s, waaronder jeeps, een Corvette, een Ferrari.
 10. Barbie heeft zelfs een vliegbrevet gehaald.
 11. Barbie had tot nu toe 108 beroepen en ze is vier keer onafhankelijk presidentskandidaat geweest.
 12. Barbie speelde de hoofdrol in 14 op dvd uitgebrachte speelfilms.

Mattel en Barbie

Mattel bracht op 9 maart 1959 Barbie op de markt. De werkende moeder en een van de oprichters van Mattel, Ruth Handler, kwam op dit idee. Ze had namelijk opgemerkt hoe graag haar eigen dochter Barbara speelde met kartonnen poppen, die ze allerlei kleren aantrok. Daarmee werd haar dochter Barbera het rolmodel voor naamgenoot Barbie.

Waar koop ik een Barbie

Barbie_elina.jpg
Barbie Elina

De populariteit van Barbie werd in het eerste jaar al duidelijk: binnen de kortste keren werden 300.000 Barbies verkocht. Inmiddels zijn het er meer dan 1 miljard, verkocht in meer dan 150 landen. Barbie heeft dus al veel geld opgebracht en blijft voor veel meisjes in de wereld erg aantrekkelijk. Wie naar de winkel gaat om een Barbie uit te zoeken kijkt zijn ogen uit. Er is zo veel keuze. Bovendien hoeft u niet per se naar de winkel zelf. Via online shoppen komt u vaak goedkoper en toch snel aan een leuke Barbie.

De verkoop een Barbie is een groot succes in de wereld

Het succes van Barbie zit in de vele outfits en vele pasvormen van Barbie. Vergeet ook haar relatie met Ken niet: een relatie, wel of niet trouwen, wat voor een bruiloft. Barbie komt op feesten, date en maakt muziek. Zo verkoop je dus een Barbie. Houdt het levendig en spannend, zorg voor aansprekend nieuws en zorg dat Barbie ook in de nieuwe media aanwezig is. Op internet, dvd, kleurplaten en natuurlijk bij Mattel. En zo zal dat nog lang door gaan. Tot tevredenheid van velen.