De leukste wipstoeltjes voor je baby

Inleiding

Je hebt voor een baby een flinke uitzet nodig. Een pasgeboren baby kan nog niet zelfstandig zitten. Toch is het wel handig als je je baby ergens in kunt zetten. Een wipstoeltje is hiervoor de oplossing! Je baby ligt als het ware in de wipstoel, maar je kunt hem over het algemeen ook verstellen zodat de baby rechter op komt te zitten. Een wipstoeltje is ideaal omdat je deze overal kunt neerzetten! Waar let je op als je een wipstoeltje voor je baby wilt kopen?

Tips voor het kopen van een wipstoeltje

 Een wipstoeltje is de eerste stoel voor je baby. De meeste baby's kunnen tussen de zes en negen maanden zelfstandig zitten, maar tot die tijd zul je gebruik moeten maken van een wipstoeltje. De meeste baby's zitten graag in hun wipstoel omdat ze dan alles goed kunnen zien. Ook voor jezelf heeft het verschillende voordelen. Je kunt je baby overal neer zetten en het is handig als je de baby zijn hapje gaat geven.

Verschillende standen

De meeste wipstoeltjes kun je in verschillende standen zetten. Zo kan je baby liggen in zijn wipstoel, maar ook rechtop zitten. Daar tussenin zitten ook nog verschillende standen. Welke stand je gebruikt is voor een groot deel afhankelijk van de leeftijd van je baby. Voor een pasgeboren baby zal je een lage stand gebruiken omdat hij zijn hoofdje nog niet goed overeind kan houden. Een oudere baby kun je met gemak rechterop zetten. Wanneer je baby in de wipstoel slaapt, kun je de wipstoel plat leggen!

Speelmogelijkheden

Er zijn verschillende wipstoeltjes te koop. Dit kan bijvoorbeeld een eenvoudig model zijn die alleen gebruikt wordt om in te zitten. Maar een wipstoel met speelmogelijkheden is ook mogelijk. Aan de zijkant of boven de wipstoel zijn leuke speeltjes bevestigd. Zo kan je baby in de wipstoel gemakkelijk spelen. Jonge baby's zullen vooral gebruik maken van het speelgoed boven hun hoofd, terwijl oudere baby's makkelijk naar het speelgoed aan de zijkant kunnen grijpen. Bewegend speelgoed met geluidjes doet het altijd goed! Een wipstoel met speelgoed is over het algemeen wel een stuk duurder dan een gewone wipstoel.

Een wipstoel heeft een gebogen onderstel. De wipstoel zal heen en weer gaan als de baby met zijn benen beweegt, daar komt de naam wipstoel ook vandaan! Behalve speelmogelijkheden zijn er ook wipstoeltjes te koop die zelf kunnen bewegen. Ze trillen bijvoorbeeld heen en weer, zodat het lijkt alsof je baby wordt gewiegd.  

Nog meer mogelijkheden

  • Hoogte. Sommige wipstoeltjes zijn verstelbaar in hoogte. Op die manier kun je de hoogte aanpassen aan een stand die voor jezelf handig is.
  • Oppak mogelijkheden. Het is wel zo handig als je het wipstoeltje gemakkelijk kunt verplaatsen, ook met je baby erin. Let er op of de wipstoel hengsels heeft waaraan je hem kunt optillen.
  • Schoonmaken. Het zal al snel gebeuren dat het wipstoeltje er niet meer zo fris uitziet. Baby's spugen nogal eens hun eten uit. Wipstoeltjes met glad materiaal kan je gemakkelijk schoonmaken. Let er bij een wipstoel met stof op of je deze gemakkelijk eraf kunt halen om te wassen. Er zijn ook losse stofjes voor je wipstoel te koop. Deze doe je om de wipstoel heen zodat de stoel zelf mooi blijft. Ook is dit een manier om eens van design te wisselen.
  • Gordel. De meeste wipstoeltjes hebben een lage gordel. Luxere versies hebben zelfs een driepuntsgordel. Zeker met oudere baby's die zichzelf los kunnen wurmen is dit prettig.
  • Hoofdverkleiner. Een pasgeboren baby kun je eigenlijk nog niet in een wipstoeltje leggen omdat zijn nek nog te zwak is. Een hoofdverkleiner is hiervoor de oplossing.
  • Prijzen. Wipstoeltjes zijn te koop in allerlei prijsklasses. De prijs wordt bepaald door de mogelijkheden en het merk. Een wipstoel zonder extra's zal rond de twintig á dertig euro kosten. Wil je een wipstoel met allerlei speelmogelijkheden of één die in de hoogte verstelbaar is? Dan kost dit ongeveer 150 euro!
  • Inklapbaar. Sommige wipstoeljes kun je inklappen zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen.

Conclusie

Een wipstoeltje is de eerste stoel voor je baby. Als ouder zul je veel gemak van een wipstoel hebben! Let wel op de verschillende mogelijkheden en probeer te bedenken wat je zelf handig vindt. Het wordt afgeraden om je baby teveel in de wipstoel te leggen. De bewegingsmogelijkheden zijn namelijk beperkt en het is voor een kind in ontwikkeling juist belangrijk om zich goed te kunnen bewegen!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden