Wat is belangrijk bij opvoeding van kinderen

Inleiding

Het opvoeden van een kind eist veel energie en is niet altijd makkelijk . Met deze tekst wil ik u wat leren over het opvoeden van een kind met de leeftijd  3 tot 7 jaar. belangrijk is het kind veel liefde te geven . zo zal het kind u makkelijker begrijpen . Probeer u zo veel mogelijk in het kind in te leven .geduld is ook erg belangrijk. geef het nooit op .Deze tekst gaat voornamelijk over het ontwijken van driftbuien van een kind.

Stappen

het is belangrijk dat een kind veel liefde ontvangt . Vooral voor een peuter of kleuter . Omdat die kinderen in een speciale fase zitten . de moeder-kind relatiespeelt een belangrijke rol . Ze zeggen dat straffen helpt , maar het is een verkeerde manier . met straffen maakt u kinderen bang voor het gene wat ze verkeerd doen . u kind ze beter duidelijk maken dat wat ze doen niet goed is zo leren ze er over na te denken . u kunt ze wel anders straffen.

hoe het niet moet :

* schreeuwen tegen het kind, hierdoor word het kind alleen maar bozer

  • achter het kind aanrennen , het kind zal alleen maar harder gaan rennen en drukker worden .
  •   kwaad naar het kind kijken  , wanneer u dat doet zal het kind u niet begrijpen en het kind zal alleen maar denken dat u boos bent. het kind word dan nog bozer en het kan eindigen  in een enorme driftbui.

Tips

  • Als u het kind straft geef dan zoveel mogelijk gevoel mee , laat zien dat je er verdrietig van bent en erg gekwetst ben . voordat je het kind straft geeft geef hem / haar een knuffel en vertel hem/haar dat zijn/haar straf zo is afgelopen als hij/zij gewoon luisterd en goed nadenkt. zo zal het kind u makkelijker begijpen .Reageer dus niet boos maar gekwetst en verdrietig . het kind zal zich schuldig voelen en het de volgende keer minder snel doen .
  • praat in je eigen woorden . laat het kind zien wat je bedoelt.  voorbeeld : het kind vraagt wat u van zijn / haar zelfgemaakte koekjes vind . antwoord  dan bijvoorbeeld zo : heerlijk , vroeger at ik ook altijd koekjes alleen die van jou smaken veel lekkerder , die heb je goed gemaakt. Hoe je verkeerd antwoord : ja goed gemaakt ze waren lekker. Zorg ervoor dat het overtuigend overkomt en geef een beetje van u zelf mee aan het kind. Zodat het kind u nog beter leert kennen . Bouw een soort vriendschappelijke band op.
  • Als het kind wegrent omdat hij / zij bijvoorbeeld geen straf wil loop er dan rustig en kalm achterna met een vriendelijke blik . geef het kind een stevige knuffel en zeg dat je van hem/haar houd  , maar dat hij stout is geweest en eventjes moet nadenken omdat u zich verdrietig en gekwetst voelt. Zo is de kans minder groot dat een gesprek eindigt in een driftbui .
  • bijvoorbeeld , het kind loopt op de deur te bonken omdat hij/ zij straf heeft en dat niet accepteerd. loop dan rustig naar hem/ haar toe en vraag waarom die dat doet. zeg hem/haar dat de straf sneller afgelopen is als hij/zij gewoon luisterd en rustig doet.  geef hem/haar tenslotte een knuffel . Zo voelt het kind dat u echt gekwetst bent en dat uw niet straf geeft om hem/haar te pesten . Het is belangrijk om u kind duidelijk te maken dat u van hem/haar houd en om hem/haar geeft.
  • Als het kind zijn zin door probeert te drijven begin dan over iets anders wat hem/haar intereseerd. Doe dan net of je net op dat onderwerp gekomen bent. als het kind dan nog door gaat met zijn/haar zin doordrijven Zeg dan zoiets als: wacht even we doen straks wel wat leuks .

Links