Internet dating, je profiel

Inleiding

Het is tegenwoordig helemaal in om online te daten. Veel mensen vinden het moeilijk om in het dagelijks leven een partner te vinden. Het daten op internet is een uitkomst. Er zijn verschillende datingsites waar je je op kan inschrijven om de partner van je leven te vinden. Er zijn verschillende punten waar je op moet letten als je een profiel aanmaakt op een datingsite. Het is de bedoeling om jezelf te promoten, maar wel zo eerlijk mogelijk zodat het achteraf bij een echte ontmoeting niet opeens tegenvalt. Hoe kan je het beste een profiel maken als je je wilt inschrijven op een datingsite?


Je foto op de datingsite

De meeste mensen die op zoek zijn naar een relatie via datingsites slaan de profielen zonder foto al snel over. Mensen willen toch graag een idee hebben hoe iemand er uit ziet. Het is dus aan te raden om een leuke foto van jezelf te plaatsen als je je inschrijft op een datingsite. Probeer een foto te plaatsen die laat zien hoe jij bent als persoon. Met fotobewerkingsprogramma kan je foto's zo veranderen dat je er opeens als een fotomodel uitziet, maar dit is wel nep. Je kan natuurlijk wel een foto neerzetten die je van een voordelige kant laat zien. Het uiterlijk blijft toch belangrijk, want je moet iemand wel een beetje aantrekkelijk vinden. Dus geen foto dat je net uit bed bent, maar eentje waar je verzorgd opstaat. Een foto is het eerste waar anderen naar kijken als ze je profiel op een datingsite bezoeken, dus het moet wel een foto zijn waarbij ze bij je profiel blijven hangen. Een foto waar je lachend en vrolijk opstaat zal beter scoren dan een foto waarop je boos kijkt.


Waar ben je naar op zoek

Geef op de datingsite duidelijk aan waar je naar op zoek bent. Wanneer je op zoek bent naar een vaste relatie, dan zit je niet op iemand te wachten die een stapmaatje zoekt. Wanneer je invult dat je een vaste relatie zoekt, dan zal je ook reacties krijgen van mensen die dat ook willen. Verder kan je bij de meeste datingsites invullen of je een kinderwens hebt of niet. Dit is ook belangrijk om al over na te denken. Als jij graag kinderen wilt en je komt een leuk profiel tegen op de datingsite van iemand die geen kinderwens heeft, dan heeft het eigenlijk geen nut om te reageren. Je zal dan in de toekomst de discussie over kinderen nemen krijgen. Verder kan de leeftijd belangrijk zijn, dus lieg zelf niet over je leeftijd.


Beschrijving van je uiterlijk

Bij het invullen van een datingprofiel worden verschillende uiterlijke kenmerken gevraagd zoals je lengte, lichaamsbouw, kleur ogen en haar. Probeer dit zoveel mogelijk naar waarheid in te vullen. Stel je gaat op date met je internetpartner, dan vind je het zelf ook niet leuk als je een gespierde man verwacht, die eigenlijk alleen een bierbuikje heeft. Een beetje smokkelen mag natuurlijk wel altijd. Je moet jezelf toch een beetje promoten op een datingsite. Slank klinkt beter dan dun en stevig of volslank klinkt beter dan dik.


Hobby's

De meeste mensen hebben standaard hobby's. De vrouwen houden allemaal van winkelen en de mannen houden allemaal van sporten. Je kan bij hobby's ook invullen waar je echt van houdt of wat je erg graag doet. Probeer een beetje origineel te zijn zodat je opvalt tussen de andere dating profielen. Maar ga geen dingen verzinnen, zet niet als hobby bungeejumpen neer als je hoogtevrees hebt.


Eisen aan de toekomstige partner

Op sommige profielen van online datingsites kan je invullen naar wat voor man of vrouw je op zoek bent. Er wordt bijvoorbeeld naar een beschrijving van het karakter gevraagd waar je naar op zoek bent. De meeste single mensen zijn vrij kieskeurig maar overdrijf niet bij het invullen van je profiel. Geef een paar duidelijke kern woorden aan, maar maak er geen hele waslijst van. Als je een hele lijst met eisen invult kom je erg kieskeurig over en dit schrikt eventuele partners af. Ze herkennen zichzelf niet in datgene waar je naar op zoek bent, terwijl het misschien in werkelijkheid wel een hele leuke man of vrouw is.


Conclusie

Er komt nog heel wat bij kijken als je je wilt inschrijven op een online datingsite. Wanneer je echt serieus op zoek bent naar een partner via een datingsite, dan moet je deze site ook serieus nemen. Je mag er best de tijd voor nemen om een goed profiel te maken. Zoek met zorg een foto uit die je op de datingsite kan plaatsen. Verder is het belangrijk om duidelijke informatie over jezelf te geven. Je vindt het tenslotte zelf ook fijn om wat van een ander te lezen. Het is misschien even wat werk, maar met de juiste instelling kan het inschrijven op een datingsite een succes worden!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden