Handige tips voor online dating

Inleiding

In dit artikel wordt de kunst van het online daten besproken. Aan de hand van een aantal tips kun je je online profiel verbeteren. Het lijkt zo simpel, je post een online profiel, zet er een paar foto's bij en klaar ben je. Wanneer je goede, en veel, reacties wilt hebben kun je een aantal dingen doen. Dit artikel gaat hier verder op.

Je profiel is dé manier van communicatie op een datingsite. Door middel van foto's en tekst geef je mensen een eerste indruk van jezelf. Hieronder staan een aantal van deze elementen beschreven, inclusief bijbehorende tips. Voor de mannen onder ons, op de website van David Wygant kun je gratis video's bekijken en podcasts beluisteren over het versieren van vrouwen. Op zijn blog staan inmiddels 52 artikelen over hoe je online moet daten.Op het internet zijn diverse goede dating websites te vinden die je kunt bezoeken.

Foto's en online dating

Om maar eens een cliché uit de kast te halen: een foto zegt meer dan 1000 woorden. Dit is vooral waar op online dating sites. Mensen kijken het eerst naar je foto. Wanneer ze je foto hebben gezien beslissen ze in een halve tel of ze je profiel willen lezen of niet. Een goede foto is dus van groot belang! Maar, hoe weet je nou wat een goede foto van jezelf is? Je kunt natuurlijk een aantal vrienden vragen wat zei van je foto's denken. De kans is echter groot dat zei een vertekend beeld geven over jouw mooiste foto's.

Het makkelijkste wat je kunt doen is om naar de website www.hotornot.com te gaan. Hier kun je een aantal foto's van jezelf uploaden. Andere mensen beoordelen vervolgens wat ze van je foto vinden. Vaak wordt een foto die jij niet het mooist vindt, toch als mooist beoordeeld.

Profielnaam

Naast je foto is je profielnaam belangrijk. Je kunt natuurlijk je echte naam als profielnaam gebruiken. Je echte naam gebruiken heeft als nadeel dat het niks zegt over jou als persoon. Wanneer je bijvoorbeeld Piet Jansen als profielnaam opgeeft zegt dit niks over jou. Om het goed te doen op online dating sites, kun je beter een samengestelde naam kiezen. Bijvoorbeeld ProfessorPiet (als je professor bent) of GuitarPiet (als je gitaar speelt).

Profiel

Wanneer je je profiel schrijft probeer dan alles behalve saai te zijn. Het lijkt soms of mensen zich verplicht voelen alleen statische informatie op hun profiel te schrijven. Hieronder zie je twee voorbeelden van profielen. De ene op een voorspelbare, en saaie, manier. Het andere profiel gedurfd en interessant.

Profiel 1

  • Naam: Piet Jansen
  • Lichaamsbouw: Normaal
  • Lengte: 1.65
  • Kleur ogen: Blauw
  • Kleur haar: Blond (kun je trouwens zelf ook op de foto zien!)

Hallo, ik ben Piet. Ik ben 35 jaar, ik kom uit Amsterdam. Mijn hobby's zijn pianospelen, muziek luisteren en fietsen. Ik woon nog bij mijn moeder en ik heb al 5 kinderen. Lijkt het je leuk om een keer af te spreken, stuur dan een mailtje!

Groetjes Piet

Profiel 2

Naam: DoctorPiet

Attentie: Lees niet verder! Ik weeg 300 kilo en draag altijd sandalen met witte sokken! Je bent gewaarschuwd.

  • -

Ok, nu ik vrouwen met IQ lager dan 80 heb afgeweerd ga ik wat over mezelf vertellen. Er was eens... Hm, nee dat gaat niet werken. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, mijn grootste passie is.... (enz.)

Ongetwijfeld vind je het leuk om mij te ontmoeten. Wanneer je aan de volgende criteria voldoet (noem een aantal criteria), dan zal ik overwegen om een mailtje terug te sturen.

Groetjes Piet

P.S. Wegens verwachte grote drukte kan het even duren voordat u een reactie terug verwacht, excuses voor het ongemak.

Profiel vervolg

De twee profielen die hier boven staan zijn natuurlijk een beetje overdreven. Hopelijk kun je duidelijk het verschil tussen de twee profielen zien. In het eerste profiel wordt op een haast mechanische manier weergegeven wat voor een persoon je bent. Zo'n opsommingslijstje werkt natuurlijk niet bepaald aantrekkelijk. In het tweede profiel zie je veel meer het karakter van een bepaald persoon. Het profiel is behoorlijk arrogant, maar dit straalt ook zelf vertrouwen uit. Vermengt met een dosis humor is het tweede profiel naar mijn inzicht interessanter dan het eerste.

Afsluiting tips voor online dating

In dit artikel zijn een aantal tips gegeven hoe je je online dating profiel kunt verbeteren. Gebruik een goede foto en een leuke profielnaam. Probeer je profiel zelf interessant te maken. Laat je profiel afwijken van de standaard om op te vallen. Hopelijk pas je een aantal van de genoemde tips toe, ik ben benieuwd naar de resultaten.


Reacties (1)

Reageer
Mary reageerde 9 jaar geleden
06 Sep 23:19
Gewoon doen! Ik heb het ook gedaan en er heel veel van geleerd. Uiteindelijk zelfs met heeeeel groot succes! :) Ik schreef me in op 2 sites via www.datingaanbieding.nl en binnen 4 weken was het raak! Maakt opzich niet uit welke site je neemt, maar je moet er wel voor open staan. Niet geschoten, altijd mis ;)