Online dating voor 50 plus

Inleiding

De groep met singles met een leeftijd boven de 50 jaar wordt steeds groter. Dit kan verschillende redenen hebben. Misschien zijn ze na een lang huwelijk wel gescheiden, is de partner overleden of misschien zijn ze nooit de ware tegengekomen. Wanneer je 50 plus bent hoeft dit echt niet te betekenen dat je de rest van je leven vrijgezel moet blijven. Sterker nog, je hebt als het goed is nog jaren over waarvan je met een partner kan genieten. Toch is het voor een 50 plusser moeilijk om andere singles tegen te komen. Je gaat niet meer stappen, zoals de jeugd. Het online daten is voor de groep 50 plus een uitkomst. Je hebt speciale datingssites voor 50 plussers. Wat moet je weten als je gaat daten als 50 plusser?

Datingsites voor 50 plus

Er zijn datingsites die speciaal ontwikkeld zijn voor de groep 50 plus. Om je hier op te mogen inschrijven moet je 50 jaar of ouder zijn. Waarschijnlijk zoek je als iemand van middelbare leeftijd toch al niet iemand van 20. Op een datingsite voor 50 plus kom je dus alleen singles tegen van je eigen leeftijd. Dat scheelt een hoop zoekwerk in vergelijking met een normale datingsite. Veel 50 plussers staan misschien een beetje sceptisch tegenover het idee van online daten, vroeger had je dat tenslotte ook niet. Maar een online datingsite is ideaal als je niemand in je omgeving tegenkomt en toch graag een partner wilt.

Wat zoekt een 50 plusser?

Iemand van boven de 50 zoekt vaak wat anders in een partner dan iemand van 30. Jongere mensen die op zoek zijn zoeken iemand om hun leven mee te beginnen, ze denken bijvoorbeeld aan trouwen en kinderen. Bij 50 plussers is dit niet het geval. Ze hebben er al een half leven opzitten.

Veel 50 plussers vinden het fijn om iemand te hebben met wie ze leuke dingen kunnen doen, dat ze er niet alleen voor staan. Ze zoeken behalve een geliefde ook een maatje. Iemand van 50 plus die gaat online daten zal dus op zoek gaan naar iemand die ongeveer dezelfde hobby's en intresses heeft. Misschien zoek je wel iemand waarmee je uren kan praten over gelezen boeken of juist iemand met wie je de wereld rond kan reizen.

Waarom moet je rekening mee houden tijdens het online daten?

Het kan als 50 plusser best moeilijk zijn om te gaan online daten. Je hebt al een heel eigen leven ontwikkeld, met je eigen gewoontes en gebruiken. Het kan moeilijk zijn om je aan een ander aan te passen. Het is daarom belangrijk dat je elkaar in zijn waarde laat. Je kan de ander niet meer veranderen, dus accepteer zijn of haar gewoontes. Je kan het met elkaar gezellig maken, maar houd je eigen vrienden en hobby's ook bij.

Het is handig om van tevoren na te denken hoe je de toekomst samen ziet. Zie je het bijvoorbeeld zitten om te gaan samen wonen of blijf je liever alleen in je eigen huis. Wil je echt een serieuze relatie of zoek je vooral iemand om zo nu en dan leuke dingen mee te doen.

Conclusie

Het online daten voor iemand van 50 plus kan best spannend zijn. De jeugd weet alles van het internet, maar voor oudere mensen kan het nog best nieuw zijn. Het is toch een hele andere manier om een partner te vinden. Maar wanneer je er voor openstaat kan het best een succesvolle ervaring worden. Misschien vind je geen nieuwe levenspartner, maar houd je er wel een leuke herinnering aan over. Het is toch fijn om te weten dat je als 50 plusser nog heel de wereld voor je hebt. En wie weet kom je wel de juiste partner tegen. Wie niet waagt, wie niet wint!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden