Verliefd op een ander. Wat nu

Verliefd op een ander?

Het kan iedereen overkomen: je hebt een relatie met iemand, maar je wordt plots verliefd op een ander. Dit gevoel is erg verwarrend en het is vaak moeilijk om de juiste beslissing te nemen in deze situatie. Misschien wil je immers je relatie niet op het spel zetten. Wanneer je verliefd bent op een ander, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen en het hangt van de situatie af welk besluit je zult nemen. Maar helaas ligt het vaak gecompliceerd...

Waarom ben je verliefd geworden op een ander?

Er zijn verschillende redenen waarom je ineens van de ene op de andere dag op iemand anders verliefd wordt. De voornaamste redenen zijn:

  • De verliefdheid in je huidige relatie is verdwenen en de relatie begint in een sleur te raken.
  • Gebrekkige communicatie met de huidige partner waardoor je niet exact weet wat elkaars verwachtingen zijn en er logischerwijs dus ook haast niet aan kunt voldoen.
  • De spanning in je relatie ontbreekt.
  • Je voelt je onzeker in je huidige relatie.
  • Je hebt het gevoel dat je partner te weinig aandacht aan je besteed.

Tips voor wanneer je verliefd bent op een ander

  • Denk goed na voordat je welke beslissing dan ook neemt, zelfs als het om kleine beslissingen gaat zoals of je de ander nog zult blijven zien. Bedenk waar je naartoe wilt met je huidige relatie en of er nog toekomst in de relatie zit. Voel je je echt gelukkig met je huidige partner? Het is belangrijk dat je goed naar je gevoel luistert omdat iedere beslissing grote gevolgen kan hebben. Waarom heb je voor je huidige partner gekozen? En wat vind je zo leuk aan de potentiële partner?
  • Bedenk dat de vlinders en spanning van de nieuwe verliefdheid ook over zullen gaan. Iedere vlam zal op den duur doven. En dan? Met de nieuwe persoon zal je op een gegeven moment ook in een bepaalde sleur terechtkomen.
  • Het is belangrijk om jezelf wat tijd te gunnen om de juiste beslissing te kunnen nemen, maar wacht er vooral niet te lang mee! Blijf niet alleen bij je partner omdat het vertrouwd aanvoelt, als de liefde werkelijk over is. Houd je partner niet aan het lijntje, omdat jullie er beiden niets aan hebben! Je partner heeft immers recht op de waarheid.
  • Bedenk welke gevolgen je beslissing op je omgeving zal hebben. Heb je kinderen? Dan zal je meerdere mensen duperen indien je niet voor je partner kiest. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je jezelf gaat opofferen, maar maak wel de overweging.
  • Praat erover met mensen die je volledig vertrouwt. Win advies in bij iemand die de situatie onbevooroordeeld kan bekijken, zodat je eerlijk advies krijgt.

Wel of niet vertellen dat je verliefd bent/was op een ander?

Bedenk dan goed of je het je partner wél of niet gaat vertellen. Wanneer je het niet vertelt, is het mogelijk dat je de rest van je leven met een schuldgevoel rond zal blijven lopen. De nadelen van het vertellen zijn dat de kans bestaat dat je partner je geen tweede kans krijgt. Dan blijf je uiteindelijk nog alleen achter ook!

Het is aan jou!

Liefde is uiteindelijk een spel waarbij men soms lastige gokken waagt. De ene keer pakt het goed uit voor iedereen en de andere keer mondt het uit in een groot drama met meerdere gedupeerden. Welke beslissing je ook neemt, het is je eigen beslissing waar je 100% achter moet staan. Volg dus je hart maar ook je verstand.

Bron

Sochicken.nl - Verliefd op een ander wat te doen