Zijn vrouwen vaak jaloers

Vaak wordt er gezegd dat vrouwen jaloers zijn, maar is dat wel zo? Het antwoord hierop blijkt 'ja' te zijn. Waarom lees je in de tekst hieronder.

De dikke en de dunne

Wanneer een stevige of dikke vrouw een dunne dame tegenkomt, wordt zij vaak groen van jaloezie. Als ik het over 'dun' heb, bedoel ik een slanke den en geen vrouw met anorexia. Zelf ben ik een dame met maatje 42 en zou graag in een maatje 38 passen. En ja, als ik een slanke den voorbij zie lopen, zou ik graag met haar willen ruilen. Maar waar dit alom bekende jaloerse gedrag vandaan komt, is en blijft voor mij een groot raadsel.

De jaloerse vriendin

Als een vrouw een relatie heeft kan dat voor problemen zorgen. Als de partners samen op stap zijn en er loopt een mooie vrouw langs, is zij vaak bang dat hij haar zal verlaten omdat de voorbijgangster mooier is als zijzelf. En doordat zij bang is om haar vriend kwijt te raken, is de kans groot dat zij jaloers gaat worden op deze langslopende vrouw (die er zelf niets aan kan doen). Maar het kan natuurlijk ook zijn dat een vrouw die single is, juist jaloers wordt als er een vrouw met haar partner over straat loopt. Deze vrijgezelle dame wilt ook graag een relatie, maar heeft die op dat moment niet. Er kan een grote golf van jaloezie over haar heenkomen, die ervoor zorgt dat zij zo jaloers wordt op de vrouw met partner, dat er zelfs hevige knokpartijen kunnen ontstaan.

Lelijke vrouwen

Veel vrouwen zeggen van zichzelf dat zij 'te lelijk', 'te dik' of 'niet mooi' zijn. Dit (in de meeste gevallen) ten onrechte omdat vrouwen van zichzelf bijzonder mooi zijn. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen en zijn er inderdaad vrouwen die te lelijk, te dik of niet mooi zijn. Maar goed, smaken verschillen. De ene man houdt van een stevige (dikke) vrouw, de andere man ziet liever een vrouw met maatje 34.

De meeste vrouwen worden toch stikjaloers wanneer zij een vrouw voorbij zien lopen die er zeer aantrekkelijk uitziet. De vrouw die al niet blij is met zichzelf kan door het zien van mooie vrouwen een groot minderwaardigheidscomplex ontwikkelen. Ook zorgt het zien van een beeldschone dame in dit geval ervoor dat de dame zich lelijker gaat voelen dan zij daadwerkelijk is.

Vrouwen met kleine borsten

Dan is er nog het 'probleem' van de kleine borsten. Vrouwen die kleine borsten hebben (cup B of minder) zullen vaak jaloers worden op vrouwen met een of meer maten groter. Echter, het hebben van kleine borsten doet niets af aan de vrouwelijkheid van een vrouw. De ene man vindt kleine borsten veel aantrekkelijker dan borsten die groot zijn. Dus waarom zijn wij vrouwen nu eigenlijk nog steeds jaloers op andere vrouwen omdat zij een grotere boezem hebben? Ik zie het probleem écht niet.

Conclusie

InfoDebster is zelf een vrouw en deelt voor een groot gedeelte de mening van de tekst hierboven. Vrouwen kunnen inderdaad erg jaloers zijn, maar niet iedere vrouw is dat. Zelf ben ik van het niet-jaloerse type, ik maak mij bijna nergens druk om. Maar in mijn omgeving zijn er zat vrouwen die van een mug een olifant maken en overal spoken zien. Over het algemeen is mijn mening dat vrouwen jaloers zijn, de een minder als de andere.

Maar, heren die dit lezen, vergis je niet. Ook de mannelijke medemens ziet regelmatig groen van jaloezie!