Trouwen op een boot

Inleiding

Je trouwdag hoort een bijzondere dag te worden. De juiste locatie kan zeker bijdragen aan de perfecte trouwdag. De meeste mensen kiezen voor een locatie waar ze een goed gevoel bij hebben of die wat over hen persoonlijk zegt. Een bijzondere mogelijkheid is een bruiloft op een boot. Dit kan de gehele ceremonie zijn of alleen de receptie. Het staat vast dat je een bijzondere sfeer op een boot hebt en dat je bruiloft er één wordt om nog lang over na te praten! Wat moet je weten als je wilt trouwen op een boot?


Trouwen op een boot

De bruiloft

Er zijn verschillende mogelijkheden als je wilt trouwen op een boot. Een bruiloft bestaat uit verschillendfe "onderdelen". Het is mogelijk om de gehele dag op een boot door te brengen, maar dit ben je niet verplicht! De meeste mensen kiezen ervoor om alleen het feest op de boot te houden. Maar het is ook mogelijk om de officiële ceremonie op te boot te houden, evenals het diner. In principe is het maar net wat je zelf graag wilt. Er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden.


ITEMCeremonie. De ceremonie zal moeten gebeuren door een ambtenaar van de burgerlijke stand. Er zijn speciale bruiloftboten waar de ambtenaar bij inbegrepen zit, maar anders zul je zelf iemand moeten regelen. Dit is duurder dan wanneer je op het gemeentehuis trouwt. ITEMDiner. Op sommige boten zit een restaurant, maar over het algemeen wordt de maaltijd geregeld door een cateringbedrijf. Deze kun je zelf of in overleg met de boot regelen.

  • Feest. Het is bijzonder om een feest op een boot te houden. Je vaart langzaam over het water terwijl de gasten van het uitzicht kunnen genieten. Bij mooi weer kun je zelfs op het dek staan. Een nadeel is wel dat iedereen verplicht is om te blijven tot de boot weer aan wal is.Soort boot

Je hebt de keuze uit allerlei boten, denk bijvoorbeeld aan:

ITEMZeilboot ITEMCruiseschip ITEMJacht ITEMRondvaartboot


  • Motorboot

Welk type boot je kiest is afhankelijk van een aantal factoren. De boot moet je aanspreken, maar het is ook belangrijk hoeveel gasten op de boot kunnen en wat met je met de boot wilt gaan doen. Voordat je op zoek gaat naar de ideale boot moet je dus eerst weten hoeveel gasten je wilt uitnodigen en waar je met de boot naartoe wilt gaan varen.


De tocht

Het leuke van een boot is dat je ermee kunt rondvaren. Dit maakt een bruiloft op het water juist zo bijzonder. Van tevoren moet je bedenken wat voor tocht je wilt maken. Wil je bijvoorbeeld over een meer varen of maak je liever een rondje op de rivieren? Mogelijkheden zijn onder andere:

ITEMVaren over een meer of plas ITEMRondvaart over de rivier ITEMBoottocht langs de grachten


  • Tocht over zee

Wanneer je ongeveer een idee in je hoofd hebt, dan kun je op zoek gaan naar jouw ideale boot. Hierna kun je samen overleggen welke tijd er beschikbaar is en of je wensen mogelijk zijn. Ook kan er samen naar een mooie route gezocht worden!


Gasten

Het aantal gasten is op iedere bruiloft verschillend. Sommige mensen pakken het groots aan, terwijl andere mensen het liever intiem houden. Ook het aantal gasten hangt samen met de keuze voor een boot. Met een klein gezelschap heb je geen reusachtig cruiseschip nodig. Er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

ITEMZijn er gasten die zeeziek worden?


  • Met veel kleine kinderen is een boottocht niet praktisch!Kosten

Het is moeilijk om te zeggen wat je precies kwijt zult zijn. Dit hangt van een aantal factoren af.

ITEMDe maat van de boot ITEMDe tijd dat je de boot wilt huren


  • Regelt de boot de catering of huur je zelf iemand in?Tips en opmerkingen

ITEMKies voor een haven doe goed bereikbaar is en waar voldoende parkeergelegenheid is. ITEMLicht je gasten van tevoren in dat de bruiloft op een boot plaats vindt. Op die manier kunnen ze er rekening mee houden. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om tussentijds naar huis te gaan als je aan het varen bent!


  • Zie je een leuke boot op internet? Ga hem dan altijd even in het echt bekijken!Conclusie

Het is bijzonder om op een boot te trouwen. Je kunt hiermee alle kanten op. Het is aan te raden om van tevoren goed na te denken over alle punten en een inschatting te maken wat het beste is voor jouw bruiloft!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden