Wat zijn "Trysexuals"

Inleiding

Iedereen is inmiddels wel op de hoogte van de termen heterosexualiteit, homosexualiteit en bisexualiteit. Over sexualiteit kan tegenwoordig openlijk gesproken worden, het is tegenwoordig zelfs zo dat we er min of meer mee overspoeld worden. Op de televisie, op internet, in elk zich respecterend tijdschrift staan wekelijks artikelen en zelfs de kranten ontkomen er niet aan. Op zich is dit niet zo storend, u kunt immers nog altijd zelf kiezen wat u bekijkt of wilt lezen. En ook hoe wel of niet “stout” u in uw eigen huis (of zelfs in het openbaar) verkiest te zijn. Een nieuwe ontwikkeling is wel dat het sexueel experimenteren, "het sexperimenteren", een enorme vlucht heeft genomen. In tegenstelling tot de jaren “60, waarin dit een uiting was van het zich afzetten tegen de gevestigde orde, ouders of maatschappij, lijkt het nu bijna een afgedwongen of opgelegde vrijheid geworden. We moeten allemaal zo nodig, want oh wee, wanneer je op een feestje nog de enige bent die geen vibrator of speeltje in huis heeft.

De allernieuwste trend op dit gebied is die van de “trysexualiteit”.

Wat zijn "Trysexuals"?

Alvorens de uitleg van dit fenomeen, voor de goede orde nog even een beschrijving van twee andere, niet als regulier beschouwde sexuele oriëntaties.

Met bisexualiteit wordt sexueel gedrag met of zich aangetrokken voelen tot mensen van beide geslachten bedoeld. Mensen die bisexueel zijn ervaren een sexuele of emotionele aantrekkingskracht naar zowel de andere als hun eigen sexe. Dit hoeft niet te betekenen dat ze dezelfde mate van aantrekkingskracht voelen voor allebei de sexen, meestal bestaat er een duidelijke, echter niet exlusieve voorkeur voor één bepaalde sexe.

Met pansexualiteit of omnisexualiteit beschrijven we een sexuele oriëntatie die gekarakteriseerd is door het zich aangetrokken voelen tot schoonheid van, romantische liefde voor of een sexueel verlangen naar mensen, zonder dat het geslacht of de biologische sexe van de persoon er toe doet.

In deze categorie zitten dus ook de mensen besloten die zich aangetrokken voelen tot mensen die niet passen binnen de man-vrouw tweedeling, zoals hermafrodieten, transsexuelen etc. De meeste pansexuelen beweren dat ze blind zijn voor het geslacht of de biologische sexe. Zij zien dit als iets irrelevants wanneer het gaat om sexuele aantrekkingskracht.

Ondanks dat het uit het grieks ontspringende voorvoegsel “pan-” alle betekent, valt binnen deze groep niet al het sexuele gedrag, zoals incest, bestialiteit of fetishisme.

Trysexuals:

Dit woord zoemt al een tijdje rond in de hippe en happening kringen maar er is nog niet al te veel over beschreven. Het gaat hier om een groep mensen die zich beperkt voelen door de definities die voor bepaalde vormen van sexualiteit gehanteerd worden.

Er zijn op dit moment vooral veel jonge mannen die er van balen dat het min of meer geaccepteerd is dat vrouwen af en toe uitstapjes maken naar vrouwen, zonder dat ze meteen als lesbisch gelabeld worden, omdat sex tussen twee vrouwen in hetero pornofilms een normaal verschijnsel is. Ze voelen zich onderdrukt door het stigma dat de maatschappij op ze drukt wanneer ze op hun ontdekkingsreis in de wereld van sexualiteit ook het vrijen met een man willen uitproberen en daarna direct als homosexueel of bisexueel bestempeld worden.

Het is bekend dat jongeren steeds vroeger beginnen met sex en zich steeds minder geremd lijken te voelen om diverse vormen van sex uit te proberen. Vrijen met mannen of met vrouwen, het gebruik van speeltjes, het vrijen met meerder mensen tegelijk, het uitproberen van anale seks of verschillende sexuele posities, sex onder invloed van diverse stimulerende middelen.

De trysexuals omschrijven zichzelf als mensen die alles minstens één keer willen uitproberen, en als het bevalt vaker.

Op straat wordt de volgende definitie gebezigd:

  • een trysexual is iemand die open staat voor wat voor sexuele handeling dan ook, of deze al gedaan heeft, met wie dan ook of wat dan ook.

Overigens circuleert er tegenwoordig tevens een minder fraaie term op het internet, namelijk die van de "buysexual", voor mensen die bereid zijn te betalen wanneer ze niet direct kunnen beschikken over de vorm van sex die ze graag zouden willen hebben.

Links