Jongerencampings

Inleiding

Als jongere vind je het natuurlijk supertof om zonder ouders op vakantie te gaan. Speciaal voor die jongeren zijn er jongerencampings gebouwd. Hieronder volgt een lijstje met de meest geliefde jongerencampings in Nederland:

• Camping “De Duinhoeve” in Renesse

De minimumleeftijd is 16. De camping bestaat uit 225 plaatsen en beschikt over een restaurant, snackbar, een grote supermarkt, een internetzuil, fietsverhuur en kluisjes. Natuurlijk heeft de camping ook een sanitairgebouw en een receptie. Vanaf de camping is een voet/fietspad door de duinen naar het mooiste en breedste strand van Zeeland. Daar kun je heerlijk zwemmen, zonnen, vliegen en strandwandelingen maken. Tussen 11:00 en 18:00 uur laat Taxi Centrale Renesse elke uur een bus van en naar het Transferium in Renesse rijden. Overdag is het meerijden met de Transferiumbus gratis. De camping zelf is wel prijzig, want als je voor zeven nachten met vier personen wilt kamperen in een gehuurde tent inclusief keukenbox, kost je dat €854,. Daar komt ook nog de borg van €50,- bij.

Er zijn genoeg mogelijkheden om activiteiten te doen in de omgeving. Zo kun je onder andere zweefvliegen, zwemmen in een subtropisch zwemparadijs (de afstand is 15 km), bowlen, paardrijden, karten, surfen, zeilen, kajakken, shoppen (de afstand is 15 km vanaf de camping naar souvenirwinkeltjes in Zierikzee en Renesse), restaurantjes bezoeken en uitgaan. Renesse staat bekend om het ruige uitgaansleven en dit zijn een aantal hippe en bekende clubs: café Swing it, Bar Disco Pigalle, Club Four en Danceclub Trinity. ’S avonds en ’s nachts verzorgt Taxi Centrale Renesse eveneens een regelmatige busverbinding. De laatste bus vertrekt uit Renesse rond 03.45 uur. De NighTXpress is niet gratis. Een weekkaart voor de nachtbus kost 27.50 euro per persoon.

• Camping “Appelhof” in Terschelling

De minimumleeftijd is 15 en de maximumleeftijd is 21. De camping beschikt over een kantine met in de kelder een discotheek ( THE BIG APPLE), een snackbar, goede sanitair, tentenverhuur, stroomvoorziening, dag -en nachtbewaking. Voor de douches moet je 1 euro betalen en dan heb je 5 minuten warm water. De supermarkt ligt 500 m van de camping af. Bij aankomst kun je koelkasten en koelelementen, kluisjes en stretchers huren. Het strand ligt 1,5 km van de camping af. Op de camping kun je fietsen huren. In Terschelling en omgeving kun je paintballen, mountainbiken, raften en kanoën, beachvolleyballen, paardrijden, zwemmen in een subtropisch zwembad, de boerderij tegenover de camping bezoeken, uitgaan en nog veel meer. Terschelling heeft veel uitgaansgelegenheden. Zo kun je uitgaan in danscafé De Stoep, De Groene Weide, feestcafé De Schotse Vier en café/discotheek De Braskoer. De tarieven zijn niet heel hoog. De prijzen liggen tussen €270,90 en €361,40.

• Camping “Kogerstrand” in Texel

Deze camping is eigenlijk geen echte jongerencamping, maar heeft wel een jongerenterrein. Daarvoor is de minimumleeftijd 15 en de maximumleeftijd 25. De camping telt 225 kampeerplaatsen voor tenten. Het jongerengedeelte heeft een eigen receptie, sanitair, restaurant, snackbar en recreatieruimte. De camping wordt dag en nacht bewaakt. De prijzen beginnen bij €19,50 per nacht per persoon en dat is exclusief de borg.

Er is veel te doen in Texel en omgeving, zoals uitgaan, surfen, zwemmen, zonnen op het strand, vliegeren, karten, paardrijden en parachutespringen. Het is echt een toplocatie voor jongeren om op vakantie te gaan, want alles ligt op loopafstand. In de populaire badplaats De Koog is er veel te doen. Er zijn veel gezellige cafés en disco’s, zoals café De Jutter, De Strandhut, eetcafé ’T Biervat en discotheek De Toekomst.

Naast deze jongerencampings zijn ook erg populair:

  • Camping Dennenoord in Ommen • Camping Terpstra in Terschelling • Camping De Prins in Gelderland • Camping Maximum in Rimini, Italië • Camping La Union, Costa Brava, Spanje • Camping Lloret, Lloret de Mar, Spanje


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden