Alles Oranje

Alles Oranje

In deze tijd van het jaar, Juni 2010, is N e d e r l a n d volop bezig met het oranje versieren van eigen land. De make-upafdeling van de V&D staat vol met oranje nagellakpotjes, oogschaduwpaletten met de drie kleuren rood, wit en blauw en er zijn zelfs WK-nagelstickers. Het is dus onzin dat vrouwen de wedstrijden niet mogen kijken. Tenminste, als ze maar stil zijn!

Overal ORANJE!

Verder zijn er veel woonwijken versierd met oranje vlaggetjes en zijn er huizen die letterlijk zijn ingepakt met oranje zijl. Net als op koninginnendag, zijn er veel fonteinen oranje tijdens het WK.

Ook de supermarkten doen mee. Bijna elke supermarkt heeft wel een spaaractie. Zo zijn er bijvoorbeeld Beesies, Juichbandjes, GOGO’s en Bungels. Maar voordat je de actieproducten naar huis kunt meenemen, moet je langs zeurende kinderen die bij de uitgang achter dranghekken staan. ‘Heeft u GOGO’s?’ Kortom, N e d e r l a n d staat in het teken van het WK in Zuid-Afrika. Maar wat gaat er gebeuren met al die GOGO’s als het Wereldkampioenschap voetbal af is gelopen? Waarschijnlijk wordt alles weggegooid.

'N e d e r l a n d speelt:

Poulewedstrijden:

Nederland - Denemarken Johannesburg - Soccer City 14 Juni 2010

Nederland - Japan Durban - Durban 19 Juni 2010

Nederland - Kameroen Kaapstad - Green Point 24 Juni 2010

We gaan natuurlijk allemaal voor Nederland duimen en hopen dat ze verder komen!

Achtste finale:

Nederland - Slowakije , 28 Juni 2010.

Nederland - Uruguay , 6 Juli 2010.

In 1974 en 1978 bereikte N e d e r l a n d de finale van het WK, maar allebei de keren ging het mis.

Redenen waarom N e d e r l a n d wereldkampioen zou moeten worden:

  • 'De eerste wedstrijd op 14-6 is en de finale op 11-7. 14x6=84 en 11x7=77. 84-77=7 en dat is het aantal wedstrijden dat Nederland wint om kampioen te worden', aldus Aad de Mos.
  • Omdat Ronald de Boer, Phillip Cocu, Patrick Kluivert, Jaap Stam of Clarence Seedorf nu geen penalty hoeven te nemen.
  • Rita Verdonk met haar TON 0 zetels heeft gehaald en toch ergens trots op moet zijn.
  • Van Bronckhorst weer heel hard gaat rennen als hij een bal van de lijn haalt.
  • Oranje zonder beker hetzelfde is als Kuijt zonder ij.
  • Bert van Marwijk na een twitterverbod dadelijk met een misserverbod, blessureverbod en uiteindelijk een loserverbod komt.
  • Wolter Kroes dit keer geen oranjenummer maakt.
  • We door de blessure van Robben nu niet tot, maar vanaf de kwartfinale gaan vlammen!

De spelers die meegaan naar het WK:

Stekelenburg - Vorm - Boschker - Van Bronckhorst - Braafheid - Boulahrouz - Heitinga - Ooijer - Mathijsen - Van der Wiel - Anita - Van Bommel - De Jong - De Zeeuw - Engelaar - Sneijder - Van der Vaart - Afellay - Kuyt - Huntelaar - Elia - Van Persie - Robben

Wedstrijden gespeeld

Nederland heeft maandag (14 juni 2010) tegen Denemarken gespeeld. Nederland heeft met 2-0 gewonnen! Direct na rust kwam Nederland op voorsprong. Uit een voorzet van Van Persie kopte Simon Poulsen de bal via de rug van medespeler Agger in eigen doel.

Zaterdag (20 juni 2010) heeft Nederland tegen Japan gespeeld. Nederland heeft met 1-0 gewonnen. De spelers speelden matig en een geweldig schot van afstand van Wesley Sneijder leidde uiteindelijk het enige doelpunt voor Oranje. Door deze winst gaan ze direct door naar de volgende ronde.

Nederland heeft ook de laatste poulewedstrijd gewonnen! met 1-2 hebben ze Kameroen weten te verslaan.

Nederland speelde in de achtste finale tegen Slowakije, die hebben ze ook met 2-1 weten te winnen.

Nederland had in de kwartfinale één van de moeilijkste wedstrijden van het wk tot nu toe. Ze moesten spelen tegen Brazilië. Toch is het Nederland gelukt om met 2-1 te winnen!

Op dinsdag 6 Juli 2010 speelt Nederland tegen Uruguay in de halve finale. Dit zou op papier geen lastige tegenstander moeten zijn. Als ze de halve finale doorkomen, spelen ze in de finale tegen Duitsland of Spanje. De halve finale tussen Spanje en Duitsland wordt gespeeld op 7 Juli 2010.

Nederland speelt in de finale tegen Spanje! Veel mensen hadden Duitsland verwacht. Spanje heeft twintig minuten voor tijd nog een goal gemaakt. Spanje won dus met 1-0.

Voetbal SONGS:

Wolter Kroes - Viva Hollandia

Youp van 't Hek en Guus Meeuwis - Majesteit, Majesteit!

K'naan - Wavin' Flag

Shakira - Waka Waka

Akon - Oh Africa

Gerard Joling - Alweer een goal