Hoe vind je een leuke camping voor de kinderen

Inleiding

Voor de meeste ouders is hun vakantie pas echt geslaagd als de kinderen een fijne vakantie hebben. Het is daarom belangrijk om een leuke camping voor de kinderen uit te zoeken. Met een leuke camping wordt een camping bedoeld waar de kinderen genoeg te doen hebben en zich dus prima kunnen vermaken. Op die manier kom je als ouder ook een beetje tot rust en kan je zelf genieten van je vakantie. Je zit tenslotte niet op een kind te wachten dat zit te hangen en te zeuren dat hij zich verveelt. Natuurlijk is het belangrijk om leuke dingen met het gezin te doen, maar het is ook belangrijk dat een kind zichzelf kan vermaken. Gelukkig zijn er veel campings op de wensen van kinderen en hun ouders ingesteld. Wanneer je een vakantie wilt boeken, dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten als je de kinderen de vakantie van hun leven wilt geven. Hoe vind je een leuke camping voor de kinderen?

Hoe vind je een leuke camping voor de kinderen?

De meeste mensen kiezen een vakantiebestemming in Nederland of landen zoals Frankrijk, Duitsland, Spanje of Italië. In deze landen heb je ook het meeste aanbod van leuke campings voor kinderen. Maar wat maakt een camping nou eigenlijk leuk en waar moet je opletten?

Recreatieteam

De meeste grote campings hebben een recreatieteam. De taak van een recreatieteam is om de kinderen te vermaken. Deze actititeiten kan een recreatieteam onder andere organiseren:

 • Knutselen
 • Dansen
 • Sport
 • Spel
 • Speurtocht
 • Film kijken
 • Playbackshow

Wanneer je het belangrijk vind dat er een recreatieteam op de camping is, dan is het aan te raden om op de volgende punten te letten.

 • Kan je een groot deel van de dag bij het recreatieteam terecht of organiseren ze maar één ding per dag?
 • Voor welke leeftijd zijn de activiteiten geschikt? Je wilt tenslotte niet dat je kind te jong of te oud is om mee te mogen doen.
 • Welke taal spreekt het recreatieteam? Op Nederlandse campings kom je uiteraard Nederlanders tegen. Maar ook bij populaire campings bij de Nederlanders in het buitenland kan het recreatieteam de Nederlandse taal spreken.

Mogelijkheden op de camping

Een recreatie team is leuk, maar het is ook belangrijk dat de kinderen zichzelf kunnen vermaken. Wat is er bijvoorbeeld allemaal te doen op de camping? Wat is er voor kinderen belangrijk?

 • Zwembad met bijvoorbeeld glijbanen
 • Speeltuin
 • Sportveld
 • Een speelhal

Mogelijkheid om vrienden te maken

Er is voor een kind niks leukers dan vrienden te maken op vakantie. Ze kunnen samen leuke dingen doen en vermaken zichzelf makkelijk de hele dag. Maar soms kan het nog best moeilijk zijn om vriendjes te vinden. Het is daarom belangrijk om een camping uit te zoeken die past bij de leeftijd van je kind. Sommige campings zijn gericht op jonge kinderen. Deze herken je aan veel speeltuinen en mogelijkheden voor jonge kinderen. Andere campings richten zich juist op oudere kinderen, denk bijvoorbeeld aan een discotheek. Een ander punt is of het een camping is met veel Nederlanders. Wanneer je op vakantie gaat in het buitenland, dan zit je er misschien zelf niet op te wachten, maar voor je kind is het leuker om met iemand te spelen die dezelfde taal spreekt. Campings in het buitenland waar veel Nederlanders komen kan je meestal aan de volgende punten herkennen:

 • Ze staan goed aangeschreven door de ANWB
 • Als je op de site gaat kijken, dan staat de informatie er ook in het Nederlands
 • De receptionist en het recreatieteam spreken Nederlands

Omgeving

Het is belangrijk dat een camping leuk is, maar een leuke omgeving is ook niet geheel onbelangrijk. Je wilt misschien met het gezin eens een dagje op pad. Is er een leuk stadje in de buurt, een winkelcentrum of een grote markt? Ook met een dagje pretpark of dierentuin doe je kinderen vaak een groot plezier! Met behulp van internet kan je heel makkelijk uitzoeken wat er allemaal in de buurt is. Vaak staat het ook al aangegeven op de website van een camping.

Conclusie

Voor ouders is het belangrijk dat de kinderen het naar hun zin hebben op vakantie. Vaak kan je zeggen dat als de kinderen een fijne vakantie hebben, de ouders ook van hun vakantie kunnen genieten. Je zit tenslotte niet te wachten op kinderen die zich vervelen of zeuren dat ze weer naar huis willen. Er mag best een beetje moeite in zitten om een leuke camping voor de kinderen te vinden. Er zijn een aantal punten waar je op kan letten om er voor te zorgen dat de camping geschikt is voor jouw kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een recreatieteam, mogelijkheden op de camping zelf of juist de omgeving. Met de juiste camping (en ook een beetje het juiste weer) zal een kind de vakantie van zijn leven hebben!Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden