Wat is de 20 dollar trick

Las Vegas

De '20 dollar trick' komt vooral voor in Las Vegas. Daar is hij ook voor de eerste keer opgedoken in het hotelwezen. Sindsdien wordt hij meer en meer gebruikt in hotels over heel Amerika. Las Vegas beschikt over tienduizenden hotelkamers en duizenden suites. Daarom is dit de geschikte plaats voor toeristen om de truk toe te passen. Maar wat wil dit nu juist zeggen?

20 dollar Trick

De truk bestaat erin om met een bescheiden bedrag een veel duurdere upgrade te krijgen voor een hotelkamer. Je kan door 20 dollar te spenderen van een standaardkamer in een suite belanden. Bij het inchecken in het hotel moet je meestal je credit card of paspoort tonen. Hierbij geef je dan onopvallend een briefje van 20 dollar extra. Je vraagt dan aan de receptionist of hij een upgrade beschikbaar heeft. Het meeste personeel is zich bewust van deze werkwijze en zal je hopelijk een mooiere en duurdere kamer geven. De 20 dollar is zijn beloning. Zijn er geen kamers vrij zal hij je normaal gezien het biljet gewoon teruggeven.

Lukt dit werkelijk?

Je hebt natuurlijk geen garantie dat dit ook zal lukken. In enkele zeldzame gevallen heeft de bediende het geld gehouden zonder een upgrade te geven. Maar in veel gevallen kregen toeristen een mooiere kamer en sommigen kwamen zelfs in een heuse suite terecht. Alles hangt natuurlijk af van het aantal beschikbare suites. Als je in het hoogseizoen reist maak je natuurlijk iets minder kans. Hoe je je opstelt ten opzichte van het hotelpersoneel zal misschien ook wel doorslaggevend kunnen zijn.

Controle

Het spreekt voor zich dat vele hoteleigenaars niet opgezet zijn met deze werkwijze. Zij zien immers een hoop inkomsten aan hun neus voorbij gaan. In sommige hotels wordt hier dan ook op gecontroleerd. Maar een officiëel standpunt hebben de hotels nooit ingenomen. Dus zolang het personeel een beetje vrijheid krijgt om occasioneel een upgrade toe te kennen kan de truk blijven werken. De verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk bij de receptionist dus loop je zelf ook geen risico.

Uitbreiding

Het fenomeen rond de 'twenty dollar trick' heeft enorm veel succes in de Verenigde Staten. De truk wordt intussen ook gebruikt in andere steden zoals Los Angeles, Atlantic City en New York. Maar als je erover nadenkt kan het eigenlijk in elk hotel ter wereld gebruikt worden.

Ook bij firma's voor autoverhuur kan de truk werken. Als je een wagen huurt in de goedkoopste prijsklasse zal de verkoper je automatisch een upgrade proberen aan te smeren. Als je hiervoor betaalt krijgt hij hier een commissie voor. Met de 20 dollar trick kan je hem voor zijn. De verkoper verdient 20 dollar en jij kan een gratis (min 20 dollar natuurlijk) upgrade krijgen. Men raadt hier wel aan om enkel het geld te laten zien en niet direct te overhandigen. Anders loop je het risico dat hij toch meer aanrekent dan 20 dollar.

Klik hier om te kijken in welk hotel je het meeste kans maakt.

Klik hier voor wat meer informatie over de mooie hotels van Las Vegas.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden