Een vakantiehuis huren in de Ardennen

Inleiding

De Ardennen zijn een populair vakantiegebied voor veel Nederlanders. Dat is niet zo verwonderlijk, want de omgeving van de Ardennen is schitterend. De Ardennen zijn een bosrijk en heuvelachtig gebied. Je kan er heerlijk wandelen en fietsen, zodat je echt tot rust komt. Je hebt verschillende mogelijkheden als je op vakantie naar de Ardennen wilt. Zo kan je gaan kamperen, er zijn diverse campings te vinden. Maar je kan ook een hotel boeken. Een tussenweg is om een vakantiehuisje te huren. Met een vakantiehuis heb je wel de privacy van een eigen plekje, maar je hebt toch ook een beetje luxe. Je hebt vakantiehuizen in een wijde omtrek, maar ook op een camping. Sommige vakantiehuizen in de Ardennen zijn zelfs erg luxe! Een privézwembad is nooit verkeerd. Wat moet je allemaal weten als je een vakantiehuis wilt huren in de Ardennen?

Waar liggen de Ardennen?

Even een stukje topografie: de Ardennen zijn een gebied dat in meerdere landen ligt, namelijk:

 • België (groot deel van Wallonië)
 • Luxemburg (het noorden)
 • Frankrijk (een klein stukje)

In principe kun je de Ardennen in twee gebieden onderscheiden, namelijk de Hoge Ardennen en de Lage Ardennen. De Hoge Ardennen liggen in het noord-oosten. Hier hebben de heuvels de hoogste toppen. De Lage Ardennen liggen in het zuid-westen. De heuvels zijn daar een stuk lager dan in de Hoge Ardennen. Verder staan de Ardennen er om bekend dat het een bosrijk gebied is met allerlei rivieren.

Een vakantiehuis huren in de Ardennen

Juist door de afwisselende omgeving zijn de Ardennen een populaire vakantiebestemming. Het is een ideale vakantiebestemming om lekker bij te komen en van de omgeving te genieten. Maar voor een actieve vakantie kan je ook prima naar de Ardennen. Wat kan je onder andere allemaal in de Ardennen doen?

 • Wandelen
 • Fietsen of mountainbiken
 • Klimmen
 • Kajakken
 • Vissen

Er zijn allerlei verschillende soorten vakantiehuizen in de Ardennen. Je hebt kleine vakantiehuizen voor vier tot zes personen, maar je kan ook een compleet landhuis of kasteel huren. Op die manier kan je met een grote groep op vakantie in de Ardennen. Je kan kiezen voor een simpel vakantiehuis. Wanneer je er veel op uit wilt trekken, dan is een luxe vakantiehuis niet echt nodig. Maar sommige mensen willen ook graag bij hun vakantiehuis ontspannen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een huisje met een zwembad, sauna of een jacuzzi. Let ook eens op andere facilititeiten zoals:

 • Kinderkamer en spullen
 • Wasmachine
 • Afwasmachine
 • Speeltoestellen
 • Tennisbaan
 • Internet en tv

Prijzen

De prijzen van de verschillende vakantiehuizen lopen erg uiteen. Allereerst zit er een groot verschil in of je een vakantie boekt in het voorseizoen of hoogseizoen. In het hoogseizoen kan het bijna twee keer zo duur zijn. Verder ligt de prijs aan het type huisje. Een klein simpel vakantiehuisje is goedkoper dan een groot en luxe vakantiehuis.

Tip. Wanneer je een vakantiehuis wil huren in de Ardennen, let er dan op welke activiteiten er in de buurt te doen zijn. Ook niet geheel onbelangrijk is de afstand tot een dorp of stad. Een beetje landelijkheid is heerlijk, maar het is ook makkelijk om niet te afgelegen te zitten.

Conclusie

De Ardennen zijn een ideale plek voor een heerlijke vakantie. Je kan er op vakantie gaan om bij te komen en om van de omgeving te genieten, maar je kan er ook zeker heen gaan voor allerlei activiteiten. De omgeving van de Ardennen zijn heuvelachtig en bosrijk, ook zijn er allerlei rivieren. Dit maken de Ardennen tot de perfecte vakantiebestemming als je wilt wandelen, klimmen, fietsen of kajakken. Je kan er voor kiezen om op een camping te gaan staan, maar net wat luxer is het huren van een vakantiehuis. Je hebt veel privacy en alle gemakken van thuis. Er zijn verschillende soorten vakantiehuizen. Denk bijvoorbeeld aan grote en kleine vakantiehuizen, maar ook huisjes met weinig of veel faciliteiten. Zo kan je je vakantie in de Ardennen helemaal naar je eigen smaak invullen!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden