Tips voor het boeken van een autovakantie

Inleiding

Er zijn veel verschillende manieren om op vakantie te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het vliegtuig, bus of met de boot. Maar de meeste mensen kiezen er voor om met de auto op vakantie te gaan. Het heeft allerlei voordelen om met je eigen auto op vakantie te gaan. Je kan bijvoorbeeld meer spullen meenemen dan met andere vervoersmiddelen. Ook heb je meer de vrijheid. Je zit niet vast aan één plek en je kan op je vakantiebestemming makkelijk overal naartoe rijden. Toch komt er nog wat bij kijken als je een autovakantie wilt, zeker wanneer de reis naar het buitenland gaat. Waar moet je opletten als je een autovakantie wilt boeken?

Tips voor het boeken van een autovakantie

Accomodatie

Je kan moeilijk in je auto overnachten, dus het is wel belangrijk om een accomodatie te hebben. De meeste mensen die een autovakantie boeken maken er een kampeervakantie van. Ze gaan bijvoorbeeld met de caravan of nemen een tent mee. Wanneer je gaat kamperen heb je helemaal de vrijheid. Als je wilt kan je heel gemakkelijk rondtrekken in een gebied. Maar je kan natuurlijk ook een plek op een camping reserveren, je komt dan niet voor de verrassing te staan dat de camping bijvoorbeeld vol is. Maar er zijn meer mogelijkheden als je een autovakantie wilt boeken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een verblijf in een hotel, appartement of stacaravan. Je moet hier alleen zelf naartoe rijden en je zit vast aan deze plek, maar je kan wel heel gemakkelijk met je auto de omgeving verkennen.

De reis

Er zitten allerlei voordelen aan een autovakantie. Zo ben je met je eigen vervoer en kan je meer spullen meenemen. Zeker wanneer je met een gezin op vakantie gaat of naar een bestemming die niet al te ver weg is, dan is een autovakantie goedkoper dan bijvoorbeeld een vliegreis. Toch zijn er een aantal dingen waar je over na moet denken als je een autovakantie wilt boeken. Wanneer het een stuk rijden is, dan ben je aardig wat geld kwijt aan benzine. Ook kan het zijn dat je bijvoorbeeld tol moet betalen, dit is in Frankrijk het geval. Wanneer je een autovakantie wilt boeken, dan is de juiste voorbereiding het sleutelwoord. Zorg dat je weet hoe je ongeveer moet rijden, zorg voor een navigatiesysteem en een wegenkaart. De stukken op de snelweg zijn meestal nog wel te doen, maar het laatste stukje is vaak het moeilijkst! Ook is het belangrijk om in te schatten hoe ver je per dag wilt rijden. Ben je de enige bestuurder of kan je bijvoorbeeld afwisselen met je partner? Gaat de autovakantie naar een verre bestemming die je niet in één dag kan halen, zorg dan dat je een plek weet te vinden waar je kan overnachten. Dit kan een zogehete trekkerscamping zijn, maar ook een hotel.

  • Tip. Voor je op vakantie gaat met de auto, kijk dan na wat de drukke dagen zijn op de weg. Denk bijvoorbeeld aan zwarte zaterdag in Frankrijk, op deze dag gaan alle Fransen op vakantie en ontstaan er enorme files. Let verder op of er niet ergens wegwerkzaamheden zijn. Deze kunnen je autoreis aardig vertragen!

De auto

Wanneer je met de auto op vakantie wilt, dan is het belangrijk dat je auto geen gebreken heeft. Zeker wanneer de reis naar het buitenland gaat, is het zeer vervelend als je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Wanneer je een lang stuk gaat rijden, dan doe je er slim aan om je auto na te laten kijken. Ook je banden verdienen extra aandacht. Verder is de bagage belangrijk. Het is niet aan te raden om je auto helemaal vol te stoppen met bagage. Je moet bijvoorbeeld wel goed zicht kunnen hebben. Kijk verder de voorwaarden van je autoverzekering en reisverzekering na, dit kan vervelende problemen voorkomen.

Kinderen

Een autovakantie kan met jongere kinderen vervelend zijn. Ze vervelen zich bijvoorbeeld of ze zitten niet lekker. Zorg dat je genoeg vermaak bij je hebt. In veel auto's zie je tegenwoordig een dvdscherm hangen, zodat de kinderen dvd's kunnen kijken. Bedenk spelletjes die je onderweg kan doen en neem wat lekkers mee. Wanneer je echt rustig met de auto op vakantie wilt gaan, dan kan je er ook voor kiezen om 's nachts te gaan rijden.

Voordelen en nadelen van een autovakantie

Voordelen van een autovakantie

  • Je kan overal naartoe rijden. Je bent niet afhankelijk van één plek.
  • Wanneer je wilt kamperen met je caravan of tent, dan heb je je auto zeker weten nodig.
  • Je kan veel bagage meenemen.
  • Zeker met een gezin of een bestemming die niet al te ver is, dan is een autovakantie goedkoper.

Nadelen van een autovakantie

  • De reis duurt langer dan bijvoorbeeld met het vliegtuig
  • Je hebt bijkomende kosten zoals benzine en tolwegen.

Conclusie

Veel mensen kiezen voor een autovakantie omdat dit makkelijk is. Je hebt je eigen vervoer bij de hand en je kan veel bagage meenemen. Zeker in combinatie met een kampeervakantie is de auto onmisbaar. Maar er zitten ook nadelen aan een autovakantie. De reis duurt bijvoorbeeld langer. Wanneer je een autovakantie wilt boeken, dan is de juiste voorbereiding erg belangrijk. Dit geldt zeker als je verder weg wilt met de auto. Zorg dat je weet hoe je ongeveer moet rijden en houd voldoende rust!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden