Tips om je caravan te verkopen

Inleiding

Tegenwoordig proberen mensen steeds vaker om hun spullen zelf te verkopen. Denk maar aan populaire sites zoals Marktplaats. Wanneer je je caravan wilt verkopen kan je bij een dealer binnenstappen, maar je kan ook proberen om je caravan zelf te verkopen. Op die manier verdien je er waarschijnlijk meer aan. Wanneer je je caravan bijvoorbeeld op een site als Marktplaats zet, is het natuurlijk de bedoeling dat je zoveel mogelijk aan je caravan verdient. Lees hieronder de beste tips om je caravan voor een zo'n goed mogelijke prijs te verkopen.

De advertentie van je caravan

  • Het allerbelangrijke als je je caravan wilt verkopen is toch wel de advertentie die je er voor maakt. Je moet goede reclame voor je caravan maken en alle positieve punten er aan benadrukken. Beschrijf bijvoorbeeld uitgebreid wat er allemaal bij de caravan zit en wat er allemaal mee kan. Zelfs al vind je sommige dingen, zoals een wc en gasstel niet meer dan vanzelfsprekend, zet het er toch bij.
  • Gebruik zinnen als de caravan is in goede staat en beschrijf hoe vaak je er mee bent weggeweest. Als je er bijvoorbeeld drie weken mee op vakantie gaat en de rest van het jaar staat de caravan in de stalling, dan is dat een positief punt. Het is een teken dat er zuinig mee omgegaan is.
  • Veel mensen die op zoek zijn naar een tweedehands caravan vinden het fijn als er weinig in gekookt is, niet gerookt is en ook geen huisdieren in zijn gehouden.
  • Ook de kwaliteit van de banden vinden nieuwe kopers erg belangrijk, net als de keuring van de caravan. Wanneer dit allemaal prima in orde is, is het alleen maar goede reclame.

Zorg voor goede foto's van je caravan

Een goede advertentie tekst klinkt hartstikke leuk, maar mensen gaan toch vaak op afbeeldingen af. Een slechte foto van je caravan kan er voor zorgen dat niemand reageert. Wanneer je je caravan via internet wilt verkopen, zorg dan dat je goede en duidelijke foto's hebt. Maak een foto van de buitenkant van de caravan, maar ook van de binnenkant. Veel mensen vinden de binnenkant van de caravan belangrijker dan de buitenkant. Zorg dat de binnenkant er schoon en opgeruimd uitziet. Een foto met een slordig opgemaakt bed of allemaal frutsels op de tafel is een grote afknapper. De caravan moet er zo uitzien dat de toekomstige koper er zo mee kan weg rijden.

Voortent en dergelijke

Wanneer je je caravan met een voortent en/ of luifel kan verkopen is dit een pluspunt. Veel mensen willen dit graag bij hun caravan hebben en als dit er al bij zit, hoeven ze het niet zelf apart aan te schaffen. Zijn je voortent en luifel in goede staat en weinig gebruikt benadruk dit dan in de advertentie. Maak ook duidelijke foto's van de caravan met voortent en luifel, dit toont gelijk goed.

De prijs van je caravan

Wanneer je je caravan wilt verkopen heb je ongeveer een prijs in je hoofd wat je er voor wilt krijgen. Vergelijk je caravan met andere soortgelijke caravans en pas daar je prijs op aan. Wanneer jij veel meer voor je caravan vraagt dan anderen, dan zal je hem niet kwijt raken. Wanneer je net onder de vraagprijs van anderen gaat zitten, zal je merken dat je meer reacties op je caravan krijgt.

Als er kopers komen kijken

Uiteindelijk als je een goede advertentie, foto's en prijs hebt, reageren er vanzelf mensen die wel intresse in je caravan hebben. Waarschijnlijk willen kopers je caravan eerst komen bekijken voor ze beslissen om ze hem echt willen kopen. Laat zien dat je caravan zijn prijs waard is. Wanneer mensen naar je caravan komen kijken, zorg er dan voor dat:

  • De caravan klaar is om mee te nemen, dus dat al je eigen spullen er uit zijn.
  • De caravan schoon is. Een vieze caravan is een enorme afknapper.
  • De voortent en luifel schoon zijn, zodat die zonder extra werk gebruikt kunnen worden.
  • Geef wat extra's. Misschien heb je nog wel spullen die je niet gebruikt, zoals bestek, meubels of gasfles. Vraag dan of ze er intresse in hebben en dat ze het zo mee mogen nemen. Veel mensen vinden het fijn om er wat gratis bij te krijgen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden