Tips voor het vinden van een goedkope caravanstalling

Inleiding

De zomervakantie zit voor de meeste mensen weer op. Het is dus tijd om de caravan weer naar de stalling te brengen. Een caravanstalling is over het algemeen niet goedkoop. Er wordt naar de lengte van de caravan gekeken om tot een prijs te komen. Vaak rekenen ze een prijs per strekkende meter. Des te langer je caravan, des te meer geld ben je kwijt! De meeste mensen blijven trouw aan hun eigen caravanstalling, maar het kan helemaal geen kwaad om eens rond te kijken. Misschien ben je bij een andere caravanstalling veel minder geld kwijt! Lees hieronder de beste tips voor het vinden van een goedkope caravanstalling.

Tips voor het vinden van een goedkope caravanstalling

Prijzen vergelijken

De gemakkelijkste manier om een goedkope caravanstalling te vinden is door prijzen van verschillende caravanstallingen te vergelijken. Vaak zijn er meerdere caravanstallingen in je omgeving met allemaal hun eigen prijzen. Het kan een idee zijn om eens iets verder weg te kijken dan je eigen woonplaats. De meeste caravanstallingen rekenen een bedrag per strekkende meter. De gemiddelde prijs ligt rond de vijftig euro. Voor een beetje caravan is dit al snel rond de 300 á 350 euro per jaar! Over het algemeen wordt naar de gehele lengte van de caravan gekeken, dus inclusief de dissel. Vraag altijd na of er extra bedragen bijkomen. Sommige caravanstallingen vragen geld als je de caravan meerdere keren per jaar komt halen. Anderen rekenen een toeslag als de caravan breder is dan gemiddeld.

Binnen- of buitenstalling

De meeste caravanstallingen plaatsen de caravans binnen, maar een buitenstalling is ook mogelijk. Een buitenstalling is vaak de helft goedkoper dan een binnenstalling! Er moet wel bij gezegd worden dat een binnenstalling beter voor je caravan is. Je caravan is namelijk beschermd tegen de weersomstandigheden. Aan de andere kant kan een caravan best wat hebben. Je moet dus voor jezelf de inschatting maken wat je voor de stalling van je caravan over hebt.

Onofficiële caravanstalling

Er zijn verschillende boeren die een onofficiële caravanstalling hebben. Hier kun je vaak goedkoop je caravan stallen. Vraag eens in je omgeving na waar andere mensen hun caravan stallen of dat ze iemand kennen bij wie je je caravan kunt stallen. Ook op een site als Marktplaats kun je op zoek gaan naar een goedkope caravanstalling. Het kan echt lonen door eens rond te kijken!

Conclusie

Wanneer de vakantie is afgelopen, dan zul je je caravan ergens neer moeten zetten. De meeste mensen kiezen voor een caravanstalling. De meeste caravanstallingen zijn niet goedkoop, er wordt al snel vijftig euro per strekkende meter gerekend. Er zijn een aantal manieren om een goedkopere caravanstalling te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens rond bij caravanstallingen in je omgeving. Ook kan het schelen om je caravan buiten te plaatsen in plaats van binnen. Ook rondvragen bij een boer of in je omgeving kan helpen bij het vinden van een goedkope caravanstalling. Bedenk wel dat een goedkope caravanstalling fijn is, maar dat goede service ook belangrijk is. Hoe word er bijvoorbeeld met de caravan omgegaan en wordt er makkelijk gedaan over het brengen en halen van de caravan?


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden