Er even tussenuit boek een minicruise

Inleiding

Vroeger was het maken van een cruise voor rijke mensen. Het leven op een cruiseschip is vol luxe en comfort en je bent vaak weken onderweg. Tegenwoordig kan iedereen een cruise maken. Een populair soort cruise is de minicruise. De naam minicruise kan op meerdere dingen slaan. Zo is de duur van de vakantie korter dan bij een normale cruise. Gemiddeld ben je drie tot acht dagen onderweg. Maar ook het schip zelf is over het algemeen kleiner dan bij een echte cruise reis. Een minicruise is hartstikke leuk om te maken! Het is weer eens wat anders. Wanneer je van varen houdt is een minicruise leuk, maar ook op het schip zelf is genoeg te doen. Verder heb je genoeg keuze mogelijkheden naar leuke bestemmingen. Wat wil je allemaal weten over het maken van een minicruise?

Wat houdt een minicruise precies in?

Met een minicruise kan je naar een leuke bestemming naar keuze varen. De populairste bestemmingen voor een minicruise zijn over het algemeen verschillende steden in Engeland, maar een minicruise in Nederland, Duitsland of Scandinavië is ook mogelijk. Over het algemeen heeft een minicruise één of enkele bestemmingen. Je vaart naar een bestemming toe, deze kan je dan bezoeken. Overnachten doe je op het cruiseschip. De volgende dag vaar je naar een volgende bestemming of je gaat weer richting huis. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van het soort minicruise dat je boekt.

Een minicruise duurt over het algemeen tussen de drie en acht dagen. Een minicruise van drie dagen heeft één bestemming die niet al te ver is, terwijl je met een minicruise van acht dagen meer mogelijkheden hebt. Over het algemeen vaar je over zee, behalve als je een minicruise boekt in Nederland of Duitsland. Je vaart dan over de rivieren.

Het voornaamste doel van een cruiseschip is om te vervoeren en om er te overnachten. Maar verder is er ook genoeg te doen op een cruiseschip. Zo is er een restaurant waar je lekker kan eten, een bar waar je wat kan drinken en een dek waar je van het uitzicht en de zon kan genieten. Bij een langere minicruise wordt er vaak voor vermaak gezorgd. Ook kan je kiezen voor een cruiseschip met een zwembad aan boord.

Leuke bestemmingen voor een minicruise

Wanneer je op internet rond kijkt voor een bestemming voor een minicruise, dan zal je zien dat Engeland en dan met name New Castle bovenaan staat. Deze plaats is zeer makkelijk te bereiken en heeft veel te bieden voor de toerist. Maar er zijn nog meer leuke bestemmingen als je een minicruise wilt maken. Populaire bestemmingen voor een minicruise zijn:

  • Schotland
  • Duitsland (riviercruise)
  • Landen in het Middellandse Zee gebied
  • Scandinavië
  • Nederland (riviercruise)

Verschil met een gewone cruise

  • De bestemming is dichterbij
  • De reisduur is korter (gemiddeld tussen de drie en acht dagen)
  • Het schip is kleiner. Een echt groot cruise schip biedt plaats aan honderden tot duizenden passagiers. Een minicruise heeft over het algemeen plek voor 50 - 150 passagiers.
  • Een minicruise is stukken goedkoper dan een gewone cruise. Vaak zijn er speciale aanbiedingen. Zo kan je voor minder dan 100 euro een driedaagse minicruise naar Engeland maken en kost een minicruise in het Middellandse Zee gebied rond de 300 en 400 euro. De prijzen liggen over het algemeen aan de tijd wanneer je de minicruise wilt maken. Het hoogseizoen is duurder dan het voor of naseizoen.

Conclusie

Wanneer je er een keer lekker tussenuit wilt, dan is een minicruise een goede optie. Op een minicruise word je lekker verwend. Je hoeft alleen maar aan boord te stappen en de reis wordt verder geregeld. Je kan met een minicruise naar verschillende bestemmingen varen. Engeland staat met stip op één als het om populaire bestemmingen gaat. Maar ook op het schip zelf is vaak genoeg te doen. Je kan er lekker eten, gezellig wat drinken en op het dek genieten. Een ander voordeel van een minicruise is de prijs. Er zijn vaak leuke aanbiedingen waardoor een minicruise niet al te duur is!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden