Reizen door Zuid Afrika

 Ik ben geboren en getogen in Zuid Afrika, heb er ook heel veel gereisd. Heb dus heel veel informatie over dit prachtige land!

Reizen_door_Zuid_Afrika-IntroPlaatje.jpgZa.jpg

Zuid Afrika is het meest zuidelijke punt van Afrika. Wanneer men vanuit Nederland reist per vliegtuig duurt een vlucht ongeveer 11 uur. In 1652 ontdekte de Nederlander Jan van Riebeeck dit prachtige land. Kort daarna trokken ook de Engelsen en Fransen Zuid Afrika binnen. Ondanks vele oorlogen en de apartheid is Zuid Afrika een prachtig land als reisbestemming.

De seizoenen zijn in Zuid Afrika precies het tegenovergestelde van Nederland.

Zuid Afrika telt tegenwoordig 9 provincies met een grote diversiteit aan flora, fauna en cultuur.

De provincies zijn: Gauteng, KwaZulu Natal, Limpopo, Mpumalanga, Noord-Kaap, Noordwest, Oostkaap, Vrijstaat en West-Kaap.

Wanneer u een goede indruk van Zuid Afrika wilt krijgen, moet u er minstens 3 à 4 weken voor uittrekken. Het beste is dan om een georganiseerde reis te maken door de verschillende provincies. Geschiedenis_van_Zuid_Afrika uitgebeeld in wit marmer. Het Voortrekkers Monument herdenkt de boeren die vanaf 1836 de Kaap verlieten. Ze trokken naar de Zuid-Afrikaanse binnenlanden om aan de Britse overheersing te ontsnappen. Het monument symboliseert de Afrikaanse eenheid.

Pretoria.jpg

 • Ook liggen de parlementsgebouwen in de heuvels van Pretoria. De gebouwen zijn ontworpen door Herbert Baker. Rondom liggen aangelegde tuinen en een amfitheater. Helaas zijn de Union Buildings voor het publiek gesloten.

Kwazulu:

Kwazulu Natal is een vruchtbaar gebied met een schitterende kustlijn. De economie draait op de enorme suikerplantages die je hier vindt.

Durban:

 • Durban is de op twee na grootste stad van Zuid Afrika en heeft de belangrijkste haven van Zuid Afrika. De kust is volgebouwd met hotels en andere accommodaties ook bekend als The Golden Mile.
 • The Golden Mile strekt zich uit over een lengte van 6 km langs de Indische kust. Een opvallend fenomeen op de boulevard zijn de riksja's, lichte karretjes die worden voortgetrokken door Zulu's. Nu dienen ze als toeristische attractie. Dit is erg leuk om een keer gedaan te hebben.

Riksja.jpg

 • In deze stad leeft een smeltkroes van verschillende culturen.
 • Durban is een op en top badplaats.

Limpopo:

 • Limpopo is een provincie in het noorden van Zuid-Afrika.
 • Limpopo heeft prachtige en interessante plekken om te bezoeken. De prachtige natuurgebieden zijn perfect voor de avontuurlijke reiziger.
 • Limpopo is 123.900 km² groot en wemelt van gevaarlijke stroomversnellingen en watervallen.

Limpopo.jpg

Bezienswaardigheden

 • Richting het noorden liggen de Soutpansbergen met groenblauwe hellingen en dichtbegroeide bossen.
 • In het westen liggen prachtige wildparken en het oosten biedt ruimte voor landbouwgrond voor tropisch fruit, en toegang tot het Kruger National park.
 • In het Limpopo gebied komt malaria voor.

Mpumalanga:

Mpumalanga ligt aan de oostkust van Zuid-Afrika. Het betekent "de plek waar de zon opkomt". Het Kruger National Park ligt in het noorden.

Kruger National Park

Dit park is 19.633 km: ongeveer de helft van Nederland. Men kan hier de befaamde "Big Five" zien: olifant, leeuw, buffel, luipaard en de neushoorn.

Leeuw.jpg

Dit wildpark is het mooiste safaripark van de hele wereld!

Cheetah.jpg

Hier leeft een grote variëteit aan dieren. Om alles te kunnen zien, heb je minstens twee weken nodig. Lang niet iedereen neemt daar de tijd voor.

Noord Kaap:

Noord Kaap is de grootste provincie van Zuid-Afrika.

Oranjerivier.jpg

Noord Kaap is bekend om diamantopgravingen, spectaculaire watervallen, gele en rode woestijnen en de meest nationale parken van heel Zuid-Afrika.

Noord West Kaap:

De North West Province heeft een landschap met golvende velden met maïs en zonnebloemen en uitgestrekte vlaktes met Afrikaanse bush. Het is een rustige omgeving. Er is één uitzondering in het rustige landschap: Sun City: een fonkelende stad vol met hotels, casino's, hotels, winkels, restaurants en bars. Sun City biedt een ruime keuze aan activiteiten.

Suncity.jpgSuncity2.jpg

Oost Kaap:

De Oost Kaap heeft een enorm lange kust. Hier kun je geweldig surfen. Verder naar het noorden kom je langs de ruige kust van de Wild Coast met gigantisch, beukende golven.

Vrijstaat:

 • Oranje Vrij Staat ligt in het hart van Zuid-Afrika. Je vindt er veel boerderijen en kleine dorpjes met soms een Nederlandse gereformeerde kerk.
 • Mandela zei ooit over deze staat: “No matter what my mood. When I am here I feel that nothing can shut me in, that my thoughts can roam as far as the horizons...”
 • De belangrijkste exportproducten van Oranje Vrij Staat zijn soja, aardappelen, zonnebloemen, kersen en asperges.
 • Veel toeristen laten deze provincie links liggen maar Oranje Vrij Staat heeft toch veel te bieden. In de Drakensbergen bijvoorbeeld wordt het landschap steeds ruiger en kun je geweldig hiken.

West Kaap:

West Kaap is geweldig mooi. Hier ligt bijna 1000 km onbedorven strand. In West Kaap woont ook een interessante culturele mix van mensen die zorgen voor een verscheidenheid aan eetculturen.

Kaapstad: Kaapstad ligt aan de voet van de beroemde Tafelberg. In Kaapstad vind je luxe hotels, restaurants en winkelcentra. Maar een groot deel van de bevolking leeft in armoede langs de rand van de stad. Tafelberg.jpgV%26a.jpgV%26a2.jpgWaterfront.jpg

De West Kaap is het populairste Zuid-Afrikaanse gebied onder toeristen. West Kaap heeft droge en zonnige zomers met maximum temperaturen van zo’n 28°C. Zie ook onderstaande sites voor meer leuke informatie over Zuid Afrika.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden