Waar ligt Ol Pejeta Conservancy

Ol Pejeta Conservancy

Ol Pejeta Conservancy ligt in Kenia, op de evenaar ten westen van de stad Nanyuki. Het is een reservaat wat veel doet om de neushoorns te beschermen en er is een apart gedeelte om chimpansees op te vangen. Het is een mooi park, met veel dieren. Je kan met een gewone auto naar binnen.

Locatie

Ol Pejeta ligt op 14 kilometer afstand van de grote plaats Nanyuki. Nanyuki ligt op ongeveer drie uur rijden ten noorden van de hoofdstad Nairobi.De weg naar het reservaat is prachtig. Het reservaat ligt in Centraal- Kenia, in het Laikipia district. In dit district zijn veel reservaten te vinden. Een reservaat wordt door particulieren onderhouden en een gedeelte van het geld van de entreeprijs gaat naar de lokale bevolking. De entreeprijs is Usd 68 per persoon, daarnaast komt een entreeprijs voor de auto. De paden zijn goed, je kan met je gewone personen auto naar binnen. Je kunt het reservaat het hele jaar door bezoeken. Het is open vanaf 7.00 uur in de ochtend. Als je zo vroeg mogelijk bent, heb je de meeste kans om veel dieren te zien.

Wat is er te zien?

NeushoornsWitte neushoorn

Ol Pejeta is een thuis voor vier witte neushoorns, neushoorns zijn een bedreigde diersoort .In Ol Pejeta hebben ze een speciaal fokprogramma voor deze dieren. De vier witte neushoorns komen uit Tsjechie. Zij leven sinds 2009 in Ol Pejeta, ze staan in een afgeschermd gebied. In het reservaat leven 96 zwarte neushoorns. De witte neushoorn is niet wit maar heeft een brede mond. Afgeleidt van width wat breed betekent in het Engels. De witte neushoorn is groter dan de zwarte, maar ze hebben allebei een kort lontje. Ze zijn erg gevaarlijk. Ze worden bedreigd vanwege hun hoorn. Stropers doden de dieren voor hun hoorn. In China gelooft men dat als je de hoorn vermaalt, het de potentie verhoogd. In Ol Pejeta leeft Morani, dat is een blinde neushoorn, hij wordt 24 uur bewaakt. Onder begeleiding van een gids kan je hem bezoeken.

Chimpanzeechimpanzee

In Ol Pejeta wonen chimpanzees, nergens anders in Kenia komen zij voor. Zij wonen in een afgeschermd gebied binnen het reservaat. Het project is geopend in 1993 en werkt samen met het Jane Goodall institute. De chimpanzees komen overal vandaan, zij worden hier opgevangen, nadat ze slecht behandelt zijn door mensen. Het is de bedoeling dat ze zich niet voortplanten, maar soms komt het voor dat er toch baby's zijn. Onder begeleiding van een gids kan je de chimpanzees bezoeken. De bezoektijden zijn: 09.00 uur t/m 10.30 uur en van 15.00 uur t/m 16.30 uur. 

Overige dieren

In Ol Pejeta kan je als je geluk hebt de Big5 zien ( leeuw, neushoorn, buffel, luipaard en de olifant). Daarnaast wonen de volgende dieren in het reservaat: antilope, giraffe, zebra, hyena, nijlpaard, struisvogels en het knobbelzwijn. Het knobbelzwijn oftewel Pumba is bekend uit de film Lion King. 

Game drive

In het park kun je een game drive doen. Dat is een rondrit met een 4wd met open dak en gids/chauffeur. Op deze manier kun je veel dieren zien, de gidsen communiceren tussen elkaar met een radio, zodat zij snel weten waar de dieren zich bevinden. Zo'n game drive duurt 2.5 uur en kost Usd 70 per persoon. Deze prijs komt naast de entreeprijs. Deze game drive wordt organiseerd door Sweetwaters, dit is het tentenkamp in het reservaat. 

Overnachten

In het reservaat zijn verschillende logeeradressen:

  •  Sweet waters Tented Camp
  • Ol Pejeta House
  • Ol Pejeta Bush Camp
  • Porini Rhino Camp
  • Kicheche Laikipia Camp

In de stad Nanyuki (14 kilometer rijden van het reservaat) kan je ook logeren:

  • Sportmans Arms Hotel
  • Ibis hotel
  • Falcon Height hotel

In Nanyuki zijn heel veel kleine hotels en guesthouses, zij hebben geen internet adres maar staan wel vermeld in de reisboeken van de loneyplanet en the rough guide.

 

Links 

www.olpejetaconservancy.org

www.laikipia.org

www.wikipedia.org/wiki/neushoorns

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden