Waarom reizen naar Kenia Afrika

Reizen naar Kenia

Kenia ligt in Oost- Afrika, het is negen uur vliegen vanaf Nederland. Kenia heeft in de winter twee uur tijdsverschil met Nederland en in de zomer één uur tijdverschil. Kenia ligt op de evenaar, waardoor de temperaturen uitstekend zijn. Kenia staat bekend om de prachtige natuur en de stranden. Daarnaast is er nog veel meer te ontdekken. Een heerlijk land om naar toe op vakantie te gaan.

 

Wat je moet weten over Kenia

Klimaat  

Omdat Kenia op de evenaar ligt, kent het geen jaargetijden zoals in Nederland. Er is een regenseizoen en een droog seizoen. Het regenseizoen loopt van maart t/m mei en van oktober t/m december. Als het regent  veranderen de rode stoffige zandwegen in modderpoelen. Na een paar dagen kleuren de akkers groen. Aan de kust is de dagtemperatuur het gehele jaar tussen 27°C en 31°C. In de hoofdstad Nairobi is de dagtemperatuur tussen de 21°C en 26°C. Hoe hoger je komt hoe lager de temperaturen. Vergeet niet een hoge factor (minstens factor 20) van zonnemelk, want op de evenaar is zon vele malen sterker dan in Nederland.

Taal

In Kenia is de officiele taal Engels en de nationale taal Ki-Swahili. Daarnaast spreken de mensen hun eigen stamtaal. In Kenia worden 61 stamtalen gesproken. De meeste mensen spreken Engels, maar je maakt hun extra blij als je een paar woorden Ki-Swahili kent. Hakuna Matata (no worries) kent iedereen.

Geografie

Kenia ligt in Oost-Afrika, Kenia is veertien keer zo groot als Nederland. Kenia grenst aan de landen: Uganda, Zuid- Sudan, Ethopie, Somalie en Tanzania. De hoogste berg is Mount Kenya (5199 meter), deze staat in Centraal - Kenia. 

Valuta

De valuta van Kenia is de Keniaanse Shilling. De valuta bestaat uit bankbiljetten en munten. Het grootste bankbiljet is Kes 1000, dat is ongeveer 10 Euro. In Nederland kan je alleen op Schiphol Keniaanse shilling omwisselen, dat is duur. Het is handiger om dat op het vliegveld in Nairobi te doen. Daar zijn pinautomaten. Door het hele land zijn er pinautomaten. Barclay en Stanbic bank accepteren Nederlandse pinpassen. Neem naast je pinpas of creditcard ook wat contant geld mee. 

Visum

Voor Kenia heb je een visum nodig. Dit visum kan je halen bij de Keniaanse ambassade in Den Haag of op het vliegveld in Kenia. Het visum is 90 dagen geldig. Daarnaast moet je paspoort nog 6 maanden geldig zijn bij terugkomst in Nederland.

Vervoer

Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Kenia, naar de hoofdstad Nairobi. Vanaf hier kun je doorvliegen naar andere plaatsen in Kenia. Op het vliegveld staan de taxi's klaar om je naar de stad te brengen. Het is veiliger om met een taxi te gaan dan met de bus omdat de taxi's direct voor de aankomsthal staan, voor de bus moet je een stukje lopen en moet je wachten totdat er een plaats vrij is, of je moet van te voren een plaats bespreken. In de bus vinden meer berovingen plaats dan in de taxi.

Vaccinaties en Malaria

In Kenia moet je je laten inenten tegen allerlei ziektes, die in Nederland niet meer voorkomen. Zo wordt er ook, zeker in het regenseizoen, aangeraden om anti-malariatabletten te slikken. Het zijn geen fijne tabletten, maar het zou veel vervelender zijn, als je in de drie weken vakantie malaria zou krijgen. Het is een ieder zijn eigen verantwoording. Bij uw verzekeringsmaatschappij kunt u navragen bij welk bedrijf (zoals ggd, travelclinic, meditel etc) de vaccinaties en anti-malaria tabletten vergoed worden.

Nationale parken en reservaten

In Kenia zijn veel nationale parken en reservaten.  De parken worden beheerd door de Kenyan Wildlife Service en de reservaten worden beheerd door privé organisaties. De reservaten zijn wat duurder, een deel van het entreegeld gaat naar de lokale bevolking. Op zijn minst moet je één park bezocht hebben tijdens je vakantie in Kenia. De entreeprijzen liggen tussen de Eur 25 en 80 per persoon. Daar zit verder niets bij inbegrepen.

Voorbereiding

  • Planning maken wat je allemaal wilt zien
  • Ticket boeken
  • Georganiseerde safari boeken
  • Hotels boeken
  • Paspoort in orde maken en eventueel al visum halen in Den Haag
  • Pinpas op wereld zetten
  • Vaccinaties minimaal 8 weken van te voren regelen
  • Koffers inpakken met luchtige kleding en een vest voor in de avond
  • Neem deet mee, vooral in het regenseizoen steken de muggen je lek

Veiligheid

Kenia is een relatief veilig land. In grote steden is het net als in Nederland, let op je spullen. Heb respect voor de mensen, dan behandelen zij jou ook met respect. Ga niet lopen zwaaien met je geld, ook al ben jij arm in Nederland, voor Keniaanse begrippen ben je rijk.  Al met al is het een heel mooi land met een prachtige natuur en vriendelijke mensen. Veel plezier in Kenia.

Links

www.wereldwijzer.nl/kenia