Tips voor het boeken van een surfvakantie

Inleiding

Strandvakanties zijn ontzettend populair. Sommige mensen hebben het liefst een luiervakantie. Ze vinden het heerlijk om op het strand te bakken en vooral lekker te relaxen. Andere mensen zijn liever actief bezig. Er zijn genoeg activiteiten te bedenken die je aan het strand of in de zee kan uitoefenen. Surfen is één van deze mogelijkheden. In het begin is surfen nog best moeilijk, zie maar eens overeind te blijven op de plank! Maar wanneer je de kunst van het surfen eenmaal doorhebt, dan is surfen best verslavend! Verslavend genoeg om een surfvakantie te boeken! Wanneer je een surfvakantie wilt boeken, dan zijn er een aantal punten belangrijk. Lees hieronder de tips voor het boeken van een surfvakantie?

Tips voor het boeken van een surfvakantie

Wanneer je een surfvakantie wilt boeken, dan is het hoofddoel natuurlijk het surfen zelf. Maar veel mensen willen meer uit hun surfvakantie halen. Ontspanning is namelijk ook heel belangrijk. Een surfvakantie is over het algemeen een combinatie van surfen, relaxen op het strand en 's avonds de gezelligheid opzoeken. Ook kom je heel makkelijk in contact met andere surfers, misschien kan je nog wat van elkaar leren!

Je niveau

Je hoeft echt niet goed te kunnen surfen om een surfvakantie te boeken. Juist voor beginners zijn er vele mogelijkheden om te leren surfen. Wanneer je een surfvakantie wilt boeken dan is het aan te raden om van tevoren je niveau in te schatten. Wanneer je een beginner bent, dan is het slim om een gebied te kiezen waar je als beginnende surfer terecht kan. Je moet er gemakkelijk lessen kunnen volgen, materiaal huren en de golven moeten niet extreem zijn. Wanneer je goed kan surfen, dan boek je waarschijnlijk liever een surfvakantie in een gebied waar de golven een uitdaging voor je zijn.

Waar ga je naartoe?

Wanneer je een surfvakantie wilt boeken, dan heb je meer dan genoeg mogelijkheden. In verschillende landen in Europa kan je prima surfen, maar ook buiten Europa heb je genoeg populaire surfgebieden. Wat zijn geschikte landen en streken om te surfen? Hieronder een overzicht van bekende landen waar je goed kan surfen en de meest bekende gebieden, maar er zijn natuurlijk nog veel meer plekken waar je goed kan surfen.

Landen in Europa Bekende surfgebieden
Frankrijk
 • Biarritz
 • Biscarosse
 • Hossegor
Spanje
 • Mundaka
 • Rocca Putta
Canarische Eilanden
 • Tenerife
 • Fuerteventura
 • Gran Canaria
Landen buiten Europa Bekende surfgebieden
Zuid-Afrika
 • Cave Rock
 • J-bay
Indonesië
 • Bali
 • Java
 • Sumatra
Amerika
 • Hawai
Costa Rica
 • Pavones
Australië
 • Bell's Beach
 • Snapper

Wanneer boek je je surfvakantie?

Als je een surfvakantie wilt boeken, dan is het ook belangrijk om op te letten welke tijd hiervoor het meest geschikt is. Op de meeste plekken kan je het hele jaar door surfen, maar zeker op populaire plekken is het in de zomermaanden zo druk dat je niet lekker het water op kan. Zeker wanneer je een ervaren surfer bent, dan wordt aangeraden om in het voorjaar of najaar een surfvakantie te boeken. Wanneer je een surfvakantie wilt boeken, laat je dan goed informeren in welk seizoen je optimaal kan surfen. Belangrijk bij het seizoen is ook de temperatuur van het water. Het water kan namelijk erg fris zijn, waardoor het juiste surfpak van belang is!

Je uitrusting

Wanneer je gaat surfen dan heb je een surfplank nodig en een surfpak. Ervaren surfers nemen meestal hun eigen spullen mee. In de auto kan je alles kwijt, maar ook in het vliegtuig kan je je surfspullen meenemen. Afhankelijk van de vliegmaatschappij waarmee je vliegt betaal je wel of geen toeslag. Beginnende surfers vinden het vaak makkelijker om hun surfspullen te huren. Ze kunnen dan gelijk advies krijgen over de juiste surfplank en surfpak.

Waar moet je nog meer opletten

 • In principe maakt het niet uit in wat voor soort accomodatie je zit als je een surfvakantie boekt. De meeste surfers houden echter van het kampeergevoel of willen juist privacy. Ben je met een groep vrienden dan is het misschien een idee om een villa te huren. Wil je met een groepsreis mee, dan zijn er speciale surfcamps.
 • Een surfvakantie verschilt kwa prijs niet veel met een gewone vakantie. Je betaalt net zoveel voor de reis en je accomodatie. Enige bijkomende kosten zijn bijvoorbeeld het huren van je surfspullen of de kosten voor de surflessen.

Conclusie

Een surfvakantie is een combinatie van surfen, gezelligheid en relaxen. Surfvakanties worden daarom steeds populairder, vooral bij jongeren. Je kan eigenlijk alle kanten op als je een surfvakantie wilt boeken. De meeste beginnende surfers gaan eerst oefenen in Europa. Wanneer ze het surfen onder de knie hebben gaan ze op zoek naar mooie surfplekken buiten Europa. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een surfvakantie wilt boeken. Denk bijvoorbeeld aan het surfgebied, je niveau en de tijd van je vakantie. Wanneer dit allemaal klopt, dan zal de surfvakantie de vakantie van je leven worden!


Reacties (1)

Reageer
Progress Surfcamps reageerde 6 jaar geleden
23 Apr 12:04
Hallo,

Zou de lijst met bekende steden mischien kunnen worden uitgebreid. In Frankrijk kunnen Mimizan en Moliets er zeker bij en in Spanje mis ik Zarautz (daar worden ook officiele wedstrijden gesurft).

Super bedankt

Progress Surfcamp